Diverse

De la lustre si pana la simplele spoturi, iluminatul dintr-o locuinta este foarte important!

Nimic nu este mai important decat confortul oferit de propria locuinta, dat fiind faptul ca, este acel loc in care avem nevoie sa ne odihnim si sa ne relaxam alaturi de familie sau de prieteni. Totusi pentru ca locuinta proprie sa ne poata oferii tot ce are mai bun, este important sa ii acordam toata atentia necesara, inclusiv in ceea ce priveste sistemul de iluminat.

Iluminatul dintr-o casa schimba starea de spirit pe care o camera o poate da, la fel ca si dimensiunea pe care o percepem cu privire la marimea camerei respective. Amplasarea si tipul corpurilor de iluminat plus al obiectelor de mobilier si a altor obiecte de décor; toate sunt aspecte importante ale designului interior si functioneaza impreuna cu selectiile de culori, dimensiunea camerei, disponibilitatea luminii naturale si selectia mobilierului.

Gestionarea culorilor

Utilizarea iluminatului poate adauga sau scadea din culorile generale ale unei camere sau doar din acele suprafete pe care lumina este menita sa le imbunatateasca. Culorile mai inchise fac ca o camera sa se simta mai mica si inghesuita, in timp ce culorile deschise fac contrariul. Iluzia spatiului este definita de lumina reflectata de pe suprafetele peretilor. Unele tipuri de iluminat ajuta la aceasta iluzie iluminand in continuare peretii. In plus, iluminarea directionala, cum ar fi lumina de cale, poate atenua culorile peretilor. Exista, de asemenea, acele tipuri de iluminat incastrat, care are o stralucire moale, descendenta, care lumineaza podelele, nu peretii. Acest lucru se opune luminilor care de regula sunt proiectate din centrul camerei, care asigura iluminarea ambientala sau iluminatul de perete. In ambele cazuri, acest lucru poate afecta modul in care poate aparea o sectiune colorata deschisa sau intunecata.

Iluminat directional

Iluminatul dintr-o camera ofera fie iluminare pentru intregul spatiul, fie evidentiaza elemente foarte specifice. Iluminatul pe “sine” este exemplul perfect de iluminare pozitionala. Este vorba despre acele corpuri agatate de tavan de exemplu, ori despre lampile reglabile ce sunt montate pe pereti, care pot fi indreptate catre elemente specifice, cum ar fi o pictura de perete, o vaza cu flori, o mica statueta si asa mai departe.

Functionalitate

Un rol major al iluminarii in decorul interior este functionalitatea. Iluminatul trebuie sa serveasca unui scop, deoarece in caz contrar, putem considera faptul ca, va fi un simplu obiect care emana lumina fara nici un scop sau ajutor precis. Candelabrele nu sunt folosite numai in spatii mari, deschise, ci si pentru ca ofera o iluminare excelenta pentru camera. Lampile de perete adauga lungimea si dimensiunea din punct de vedere visual in cazul unui hol de intrare, avand practic rolul de a lumina calea intr-un mod deosebit. Luati in considerare stilul de iluminare pe care doriti sa il asigurati pentru a obtine cel mai bun rezultat si puteti descoperii cele mai avantajoase solutii in materie de candelabre, lustre, spoturi, lampi de perete sau de birou, la numai un simplu click distanta, accesand site-ul celor de la Dinamic-electric.ro. De asemenea, nu uitati sa cautati in iluminatul specific si cele mai bune solutii pentru birouri si alte zone de lucru in care functionalitatea este mai importanta decat iluminarea generala a camerei.

Spatiu

Atat iluminarea naturala, cat si cea artificiala ajuta la iluzia unui spatiu ideal. Pentru o camera mai intunecata, gasiti modalitati de a aduce mai multa lumina naturala cat si artificiala cu spectru complet. Daca camera nu beneficiaza de suficienta iluminare, se va simti inghesuita si se va crea acel sentiment de spatiu mic si inchis. Acest lucru este inrautatit de amenajarile de mobilier de proximitate daca sunt alese piese inchise la culoare, cu atat mai mult daca vorbim despre o biblioteca mare, ori despre un dulap de haine si lista poate continua. Lampile de colt, aplicele de perete si luminile suspendate central de pe tavan ajuta la iluminarea unei incaperi daca nu este disponibila iluminare naturala si contribuie la crearea unui spatiu vizual mai mare. Acest lucru se aplica oricarui tip de decor, fie ca este acasa sau birou. Iluminarea naturala este preferata in fata iluminatului artificial, deoarece prezinta mai bine culorile si se adauga la spatiul vizual al unei camere, lumina sarind practic intr-o parte in alte, de pe suprafetele reflectorizante.

De asemenea, luati in considerare luminatoarele sau ferestrele mari daca doriti mai multa lumina naturala sau folositi draperii si perdele pentru a permite cantitatea maxima de lumina de la ferestrele, dar niciodata nu utilizati sisteme de iluminat artificial proaste calitativ ori pur si simplu inadecvate, deoarece dupa lasarea serii, lucrurile vor sta cu totul altfel.

Concluzie

In materie de design interior, nu doar culoarea peretilor ori textura lor, tipul mobilierului, tipul de pardoseala sau alte elemente de decor sunt importante, ci pentru un rezultat cu adevarat eficient, este esential sa tineti cont si de tipul sistemului de iluminat si de corpurile alese.

Accesand magazinul online Dinamic-electric.ro, puteti descoperii cele mai bune si avantajoase oferte cu privire la un sistem de iluminat potrivit pentru nevoile dumneavoastra, produse extrem de variate care nu numai ca sunt de-o calitate superioara, dar sunt disponibile si la preturi corecte.

Totul este usor accesibil la numai un simplu click distanta, astfel ca, daca sunteti in cautarea unor corpuri iluminat prin care sa combinati eficient un design general de calitate cu utiliatatea superioara a respectivelor corpuri de iluminat de care aveti nevoie, echipa Dinamic-electric.ro va sta la dispozitie si cu cele mai bune servicii de consultanta, astfel incat sa puteti face cea mai buna alegere pentru nevoile dumneavoastra.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top