Fashion

Top 5 modele de pantaloni ce le vor purta femeile in toamna anului 2013

Coco Chanel este femeia careia trebuie sa ii multumim pentru introducerea si promovarea pantalonilor in moda feminine. Se stie ca ea a revolutionat acest subiect de moda tabu pana in acel moment. Prin intermediul ei au devenit populari pantalonii cu acea simpla croiala barbateasca, pantalonii largi si pantalonii drepti.
Dupa cum se stie, in prezent, nu mai exista multa originalitate in croielile basic ale pantalonilor, decat daca ne apucam sa inventam crinoline pentru ei. In lumea modei croielile urmeaza un circuit care revine in actualitate o data la 3, 5, 10 ani, chiar mai mult daca suntem norocosi.

Cum de altfel si rochiile anilor `50 incearca de anul trecut sa-si faca aparatia pe piata. Singura inovatie cu bun gust care se face in materie de stil sunt texturile si culorile, care printr-o fuziune bine gandita aduc inapoi la moda vechile croieli.

Top 3 lucruri ce trebuie sa dispara din vestimentatia unei femei

1. Pantalonii de piele Lounge
Pantalonii de piele nu sunt o noutate, iar pielea in sine a devenit de-a lungul anilor din ce in ce mai populara nu numai in jachete si pantaloni, dar si in fuste si bluze si nu numai in cultura Rock `n Roll, dar si in mediile office si casual. In sezonul Toamna 2013 pantalonii de piele duc notiunea de „casual” la un alt nivel, introducand pantalonii Lounge sau pantalonii de casa de piele.

2. Pantalonii Paneled (cu dunga in lateral)
Acesti pantaloni a caror denumire in limba romana este un mister sunt inspirati din pantalonii de calarie care au de-a lungul piciorului o banda lata dintr-un material diferit, dar totusi au o croiala putin diferita fata de acestia. Acest tip de pantalon are o croiala mai larga in zona soldurilor, chiar bufanta si conica pe picior. Din pacate aceasta croiala avantajeaza silueta unei femei doar daca inaltimea acesteia depaseste 1.70m, avand tendinta sa scurteze picioarele.

3. Pantalonii largi decupati
Revenim la Coco Chanel care a introdus aceasta croiala a pantalonilor largi in moda feminina. E un tip de pantalon foarte simplu, dar cu care se poate „lucra” foarte bine. Asortat cu o bluza subtire din voal bagata in pantalon este o combinatie perfecta atat pentru o zi la serviciu cat si pentru o dupamiaza la cafea cu prietenele. Toamna 2013 aduce un plus de nou in acest model de pantalon modificandu-i lungimea, pana deasupra gleznei sau chiar pana la jumatatea gambei. E genul de pantalon care poate fi purtat indiferent de inaltime si silueta, dar trebuie acordata atentie largimii si lungimii, adaptandu-le corpului tau.

4. Pantalonii Harem
In acest sezon pantalonii Harem sunt reinventati, renuntand la neglijentul tur lasat si largimea exagerata din care mai lipsea culoare portocaliu pentru a arata ca un dovleac. Toamna aceasta se renunta la turul lasat, pastrandu-se totusi o usoara largime in zona soldurilor, dar si acea bata lata de pe talie, clasica pantalonilor Harem. Nu poate decat sa ne bucure reinventarea acestui model de pantalon, tinand cont ca modelul vechi nu avantaja pe nimeni, nici macar pe barbatii care insistau (si inca insista) sa ii poarte.

5. Pantalonii cu fermoar pe glezna
Nici acest model de pantalon nu e nou in lumea modei, dar pare sa revina mai mult in randul publicului larg decat pe catwalk o data la cativa ani. Acest tip de pantalon nu este cu mult diferit de cei Harem sau Paneled din punct de vedere al croielii, diferenta facand-o fermoarul de pe glezna localizat pe o laterala sau mai nou, in fata. Sunt un pantalon bun pentru a-ti pune in valoare colectia de pantofi statement colorati sau texturati.

Tu ce outfit vei folosi in aceasta toamna?

Articol scris de Gabriela Puscasu.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top