Stiri

Top 5 Stiri din Iasi, Joi 14 Septembrie 2023

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Telegram.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

CURS VALUTAR

Euro – 4.9388 Lei sus
Dolar american – 4.5768  Lei sus
Lira sterlină – 5.7595 Lei jos
Francul elveţian – 5.1664 Lei sus

STIRI SCURTE

Benzina a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimele 10 luni, iar motorina la maximul ultimelor 7 luni. Șoferii bucureșteni mai puteau achiziționa miercuri dimineață motorină mai ieftină de 7,5 lei/l doar într-o singură stație Lukoil, în urma deciziei liderului pieței, OMV Petrom, de a scumpi miercuri, atât benzina, cât și motorina, cu câte 4 bani/l. (Profit.ro)

Primele două drone descoperite pe teritoriul românesc nu au explodat și nu transportau explozibil și nici substanțe chimice sau biologice, arată primele analize făcute de armata română, au declarat surse oficiale. (G4Media.ro)

Ministrul finanțelor, Marcel Boloș, a declarat că România este „un paradis fiscal” în UE, având în vedere că 390.117 IMM-uri plătesc, la un profit net de 66 de miliarde de lei, impozite care însumează doar 2,5 miliarde de lei, iar în acest context consideră justificată trecerea a 56.000 de firme la impozitul de 16% pe profit. (Digi24.ro)

Simona Halep a fost suspendată patru ani / Comunicatul ITIA / Halep face apel la TAS: “Voi continua să fac tot ce îmi stă în putere pentru a-mi reabilita numele în faţa acestor false acuzaţii”. Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunţat că un tribunal independent a suspendat-o pe jucătoarea română de tenis Simona Halep pentru o perioadă de patru ani, ca urmare a unor încălcări ale Programului Anti-Doping în Tenis (TADP). Simona Halep a anunţat, marţi, într-un mesaj pe Instagram, anunţă că va face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), după ce a fost suspendată patru ani pentru dopaj. (news.ro)

STIRI DIN IASI

Nou in Iasi: Se deschide Shaormeria Băneasa Iași

Iesenii sunt invitati la fotbal pe Stadionul Emil Alexandrescu din dealul Copoului. Acum puteti cumpara bilete online la meciurile de fotbal al Politehnicii Iasi, astfel evitati imensele cozi de la stadion, bilete online fotbal Politehnica Iasi aici.

Parcarea Aeroportului Iași se va redeschide de sambata, 16 Septembrie. Pentru început, vor fi disponibile pentru public, 140 de locuri în fața terminalului T3. Parcarea va fi de scurtă durată. În ceea ce privește tarifele, avem în vedere majorarea acestora la 10 lei /oră.

Aeroportul Iași a început o campanie majoră de recrutare: zeci de posturi, scoase la concurs. Aeroportul Internațional Iași a anunțat o campanie majoră de recrutare de personal, în contextul în care, recent, Consiliul Județean (CJ) a aprobat modificarea organigramei, fiind introduse zeci de posturi suplimentare. (apix.ro)

Un ansamblu de blocuri va fi construit în apropierea Pădurii Uricani. Proiectul prevede ridicarea a șase blocuri (cu mai multe tronsoane), la care se adaugă alte două clădiri cu funcțiuni mixte: spații comerciale, after-school și spații de birouri. La acest moment, investiția este în etapa de consultare publică. (apix.ro)

Peste 400 de copii din comuna Scanteia invata intr-o scoala complet reabilitata intr-un proiect desfășurat de autoritatile judetene in parteneriat cu Compania Națională de Investiții. Școala Gimnazială ”Axinte Uricariul” din comuna Scânteia, unde învață peste 400 de elevi, a fost complet reabilitată cu fonduri primite de primărie prin PNDL. (Stirea de Iasi)

Filmul Zilei: Dear Child | Official Trailer | Netflix

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top