Stiri

Top 5 Stiri din Iasi, Joi 18 Mai 2023

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Telegram.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate. Trecem printr-o situatie fara precedent, asa ca va recomandam sa ascultati si sa respectati cu strictete recomandarile autoritatilor.

STIRI SCURTE:

Curs Valutar
Euro – 4.9610 Lei sus
Dolar american – 4.5816  Lei sus
Lira sterlină – 5.6971 Lei sus
Francul elveţian – 5.0942 Lei sus

Gigantul american Marsh McLennan deschide în România principalul centru IT pentru Europa. Gigantul american Marsh McLennan va deschide în Cluj-Napoca un centru IT, noul tech hub urmând să fie principalul centru IT al companiei pentru Europa și să contribuie la accelerarea ritmului de inovație pentru cele patru business-uri ale Marsh McLennan: Marsh, Guy Carpenter, Mercer și Oliver Wyman. (profit.ro)

Volvo va lansa un SUV-uleț mai mic. Volvo EX30. (theverge.com)

„Avatar: Calea apei” a debutat în cinematografe pe 16 decembrie și a devenit cel de-al treilea film cu cele mai mari încasări din toate timpurile și din întreaga lume obținând aproape 2,32 miliarde de dolari din încasări. Va fi disponibil din 7 iunie pe Disney+.

STIRI DIN IASI:

Oana Neda va conduce Baroul ieşean în următorii 4 ani. Avocaţii ieşeni au un nou şef. Adunarea generală a avocaţilor din Baroul ieşean a avut ieri de ales între primii doi clasaţi în urma primului tur de scrutin, organizat acum două săptămâni. (Ziarul de Iasi)

Aeroportul Internațional Iași a înregistrat peste 206.000 de pasageri în luna aprilie, un număr dublu față de aprilie 2019, an de vârf al aerogării ieșene, spun oficialii regiei într-o informare publică. În aprilie 2019 au fost circa 102.000 de pasageri. „Creșterea este de 102% față de aceeași perioadă din 2019, anul de vârf la Aeroportul Iași, când am avut 102.211 pasageri, și de 48,23 % față de luna aprilie a anului trecut, când am avut 139.187 de pasageri. De asemenea, comparativ cu luna trecută a acestui an (140.017 pasageri), în aprilie au călătorit din Iași spre diverse destinații cu 47,35% mai mulți pasageri”, se arată în informarea Aeroportului. (apix.ro)

Stadiul lucrărilor la Aeroport: a început amenajarea zonei unde vor fi „tunelurile” de îmbarcare. În prezent, potrivit unei informări a aerogării, sunt realizate lucrări de amenajare a platformei de staționare a aeronavelor, unde vor fi realizate viitoarele aviobridge-uri („tuneluri” de îmbarcare). (apix.ro)

Zece kilometri de alei pietonale vor fi realizate in satele Valea Adâncă, Horpaz si Balciu. Primăria a finalizat licitația privind realizarea de alei pietonale în satele Balciu, Horpaz și Valea Adâncă. Câștigătoare a fost desemnată Asocierea Mecon (lider) – Conest, valoarea contractului fiind de 5,94 milioane lei. Lucrările urmează a fi efectuate în maximum trei ani, contractul având clauză suspensivă (ordinul de execuție a lucrărilor va fi emis în funcție de resursele bugetare existente). (Stirea de Iasi)

Stay Fit Gym, una dintre cele mai mari reţele de fitness & aerobic din România, va deschide prima sa locaţie din Iaşi, în Palas Campus. Din luna iunie, complexul mixt office-retail Palas Campus, situat în zona centrală a Iaşului, va găzdui primul centru Stay Fit Gym din oraş, brand 100% românesc şi una dintre cele mai mari reţele de fitness & aerobic din România. În spaţiile de retail de la parterul modernei clădiri de birouri, inaugurată recent de compania IULIUS, mai sunt incluse centre medicale, cafenele, restaurante, terase, un supermarket şi o zonă de servicii. Stay Fit Gym are 20 de locații şi plănuieşte să încheie anul cu aproximativ 30 de centre.

Chirie sau rată la bancă? Care sunt opţiunile alese de tinerii români, în Iași. Când vine vorba despre alegerea unei locuinţe, cei mai mulţi dintre români oscilează între chirie şi achiziţionarea unui apartament. De cele mai multe ori, opţiunea din urmă este posibilă doar prin accesarea unui credit. (adevarul.ro)

Filmul zilei: The Creator | Teaser Trailer | 20th Century Studios

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top