Stiri

Top 5 Stiri din Iași, Joi 2 Noiembrie 2023

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Telegram.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

CURS VALUTAR

Euro – 4.9677 Lei sus
Dolar american – 4.6717 Lei sus
Lira sterlină – 5.7103 Lei jos
Francul elveţian – 5.1335 Lei jos

Fii și tu sponsor al newsletter-ului și poți să ajungi la peste 3000 oameni care îl citesc săptămânal. Newsletter-ul e gratuit, dar informațiile sunt neprețuite. Trimite-mi un mail pe adresa contact@iasi4u.ro și hai să discutăm!

Tu ce faci de Revelion 2024? Vezi aici lista de petreceri de Revelion 2024 din Iași!

STIRI SCURTE

A inceput BlackFriday la:
Orange, Înscrie-te în campanie și poți câștiga reduceri de Black Friday, detalii aici.
Altex
Vodafone

Americanul în vârstă de 58 de ani care a primit, în urmă cu aproape 6 săptămâni, o inimă de porc modificată genetic a decedat. Este al doilea pacient care a murit după ce a primit o inimă de porc modificată genetic. (WashingtonPost)

Aproape 8.500 de elevi care au media sub 5 iau bursă de merit, iar dintre aceștia, 5.250 au media cuprinsă între 4,00 și 4,99, în timp ce alți 2.382 au medii între 3,00 și 3,99. Sunt și 158 de elevi care au media sub 2 și care primesc bursă de merit, potrivit datelor transmise de Ministerul Educației. (Hotnews)

Senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a anunțat miercuri că a strâns 100.000 de semnături pentru un proiect de lege care prevede că minorii sub 16 ani vor avea acces la platforme de tip social media doar în baza unui acord explicit exprimat de părinți. Dacă nu vor respecta legea, companiile care gestionează rețelele sociale vor putea primi o amendă de până la 0,4% din cifra de afaceri. (Profit.ro)

Noile măsuri fiscale: Ce taxe și majorări intră în vigoare de astăzi și ce devine valabil peste doar 10 zile și de anul viitor. Pachetul de măsuri fiscale, Legea 296/2023, a fost publicat pe 27 octombrie în Monitorul Oficial. Legea modifică semnificativ Codul Fiscal, dar și altele, cum ar fi Legea referitoare la activități comerciale ilicite. (profit.ro)

STIRI DIN IASI

Iași a intrat în Rețeaua UNESCO de orașe creative, la categoria „Literatură”. Vești extraordinare pentru România! Orașul Iași se alătură selectei Rețele UNESCO de orașe creative, devenind unul dintre cele 55 de orașe noi incluse. Iașiul primește această distincție în categoria „Literatură”.

Târgul Întreprinderilor Mici și Mijlocii aduce la Palas peste 60 de companii care vor organiza și dezbate teme din sfera IT & Cyber Security. În perioada 1–3 noiembrie 2023, Palas găzduiește ,,Târgul Întreprinderilor Mici și Mijlocii, ediția 2023 – IT & Cyber Security – Iași”, organizat de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, prin Agenția pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii Iași (AIMM Iași). Evenimentul va avea loc în Atriumul Palas, iar în perioada 1–5 noiembrie 2023 vor fi organizate ateliere de lucru, cursuri și dezbateri pe tematica generală a târgului, respectiv IT & Cyber Security.

Sport in Iasi
Politehnica Iași – Oțelul Galați. Ultima rundă a primei jumătăţi a sezonului regulat se deschide mâine, la Iaşi, cu duelul dintre Politehnica şi Oţelul Galaţi, care va începe la ora 18:00. Derby-ul regional a generat deja dueluri aprinse, purtate de fanii celor două echipe, între care există o rivalitate ridicată. (Ziarul de Iasi)

Construirea sectorului montan al autostrăzii A8 costă 37,4 miliarde de lei: vor fi 47 de tuneluri. Ministerul Transporturilor a publicat proiectul de hotărâre de guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai sectorului montan al autostrăzii A8 (Miercurea Nirajului – Leghin), iar costurile estimate ajung la 37,4 miliarde de lei. (apix.ro)

Drumul de la vânzătoare de mall la actriţă. Povestea unei absolvente de Teatru de la Iaşi. Cum răzbaţi în lumea artelor? E atât de greu să devii actor şi să trăieşti din asta, pe cât cred cei mai mulţi oameni? Da, poate fi. Mariana Dumitrache a devenit actriţă licenţiată în urmă cu 6 ani. Drumul pe care şi l-a ales, dificil şi acum, când deja face parte din echipe cunoscute de teatru, a reprezentat pentru tânără o provocare. Iată povestea ei! (Ziarul de Iasi)

Opera Națională Română din Iași va puncta într-un mod special aniversarea a 67 de ani de la primul spectacol jucat pe scena teatrului liric ieșean. Pe 3 noiembrie, Opera Iași propune publicului „Tosca”, de Giacomo Puccini, același titlu cu care, în 1956, a plecat la drum instituția amintită. Reprezentația va putea fi urmărită și pe 4 noiembrie, cu o altă distribuție. (Stirea de Iasi)

14 elevi de la Leţcani (Iaşi) au fost în Antalya: un proiect Erasmus despre empatie şi toleranţă. În perioada 23 – 27 octombrie 2023, o echipă formată din trei cadre didactice şi paisprezece elevi de la Şcoala Gimnazială Leţcani a participat la un proiect de schimb cultural sub egida Erasmus+ numit, „Let’s join forces!”. Gazda acestor activităţi a fost Şcoala Nebi Güney Imam Hatip Ortaokulu, o instituţie de învăţământ din Antalya (Turcia). (Ziarul de Iasi)

Filmul zilei: All the light we cannot see / Netflix

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top