Stiri

Top 5 Stiri din Iași, Joi 23 Noiembrie 2023

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Whatsapp.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

CURS VALUTAR

Euro – 4.9704 Lei sus
Dolar american – 4.5823 Lei sus
Lira sterlină – 5.6837 Lei jos
Francul elveţian – 5.1557 Lei sus

Fii și tu sponsor al newsletter-ului și poți să ajungi la peste 3000 oameni care îl citesc săptămânal. Newsletter-ul e gratuit, dar informațiile sunt neprețuite. Trimite-mi un mail pe adresa contact@iasi4u.ro și hai să discutăm!

Tu ce faci de Revelion 2024? Vezi aici lista de petreceri de Revelion 2024 din Iași!

STIRI SCURTE

Adrian Tomșa despre achiziția Telekom România Mobile Communications: Vrem să construim și să consolidăm un brand puternic, 100% românesc, dedicat exclusiv clienților autohtoni. Quantum Project, companie de proiect controlată de antreprenorul român Adrian Tomșa, anunță că a semnat cu OTE, companie de telecomunicații subsidiară a Deutsche Telekom, un acord angajant cu privire la achiziția pachetului de acțiuni de 99,9999994% deținut la Telekom România Mobile Communications. Finalizarea tranzacției este condiționată de obținerea tuturor aprobărilor necesare de la instituțiile Statului Român competente, în paralel cu definitivarea termenilor documentului. (profit.ro)

Anul viitor vor fi finalizați aproape 250 de kilometri de autostradă și drum expres, a anunțat prim-ministrul Marcel Ciolacu. (Profit.ro)

Portul românesc Constanța de la Marea Neagră a expediat un volum record de 29,4 milioane de tone de cereale în primele 10 luni ale acestui an, iar livrările din Ucraina au reprezentat 40% din această cantitate, a declarat pentru Reuters autoritatea portuară. (agripedia.ro)

Un supraviețuitor Colectiv va fi candidatul REPER la Primăria Sectorului 5. Adrian Albu va candida împotriva lui Cristian Popescu Piedone, cel care a fost ales edil în 2020 și a revenit în 2023, după ce a fost achitat de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) în dosarul Colectiv. (Libertatea.ro)

Drumul către creștere economică: PIB-ul pe cap de locuitor este cu 25% mai mare în județele care au cel puțin un tronson de autostradă față de județele fără autostradă. Cum arată harta României la infrastructură și PIB? (economedia.ro)

Omate Ice Ring: inel smart cu funcții pentru fitness și sănătate. Compania Omate a anunțat un nou inel inteligent numit Omate Ice Ring. Este realizat din aliaj de titan și are un design subțire și minimal. Inelul smart vine cu funcții de monitorizare a sănătății, inclusiv urmărirea somnului, monitorizarea ritmului cardiac și urmărirea nivelului de oxigen din sânge. (computerblog.ro)

Mugur Isărescu: Recuperarea Tezaurului de la ruşi rămâne o prioritate pentru BNR. România are un drept de creanţă deplin valabil asupra depozitului său de aur evacuat la Moscova, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu la 107 ani de la eveniment, relatează RFI. (epochtimes-romania.com)

STIRI DIN IASI

Iași. Șeful punctului de trecere a frontierei Sculeni și doi agenți au fost reținuți pentru 24 de ore. Sunt bănuiți că au luat mită de la transportatorii de mărfuri, pentru a nu controla camioanele. (biziday.ro)

O firmă din Suceava a cumpărat clădirea Inproiect din Păcurari cu 1,2 milioane de euro. Clădirea Inproiect din Păcurari va găzdui cabinete medicale. La imobilul care zace în paragină de mai mulţi ani a început un proces de modernizare. Potrivit informaţiilor „Ziarul de Iaşi”, noul proprietar al clădirii este o firmă din Suceava. (Ziarul de Iasi)

Turnul Horeca din Rosetti revine în atenția publică: proiectul este pe cale de a fi aprobat. Proiectul urbanistic care prevede construirea unui imobil pentru servicii de interes general pe bld. C.A. Rosetti va fi din nou dezbătut public, pe 5 decembrie. Ulterior, planul urbanistic zonal (PUZ) va putea fi supus aprobării Consiliului Local (CL). (apix.ro)

Noi restrictii de circulatie in incinta Aeroportului International iasi. Având în vedere extinderea lucrărilor de șantier, întreaga zonă din fața terminalelor (T1, T2 și T3) este închisă temporar, fiind delimitate noi trasee pentru pasageri, în incinta aeroportului. (Stirea de Iasi)

Filmul Zilei: Squid Game | SEASON 2 TRAILER (2024) Netflix

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top