Stiri

Top 5 Stiri din Iasi, Joi 4 Mai 2023

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Telegram.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate. Trecem printr-o situatie fara precedent, asa ca va recomandam sa ascultati si sa respectati cu strictete recomandarile autoritatilor.

STIRI SCURTE:

Curs Valutar
Euro – 4.9353 Lei jos
Dolar american – 4.4915  Lei sus
Lira sterlină – 5.5968 Lei sus
Francul elveţian – 5.0133 Lei sus

Michelin a testat cu mare succes o anvelopă fără aer. New generation of airless tire | Michelin.

A fost lansată cea de-a treia ediție a programului dedicat femeilor antreprenor din agrifood.

Românii plătesc cele mai mari dobânzi din UE la creditele ipotecare. Gospodăriile din România au cele mai mari dobânzi din Uniunea Europeană pentru creditele ipotecare în soldul băncilor, de circa patru ori mai mari decât cele plătite de consumatorii din zona euro. Românii au plătit, istoric, dobânzi mai mari decât ceilalți europeni, relevă datele analizate de Profit.ro. În ultimul an și jumătate însă, dobânzile au explodat, pe fondul inflației ridicate. Mai mult, ponderea mare a creditelor cu rată variabilă a făcut ca ratele interbancare să fie transferate imediat consumatorilor. (profit.ro)

Rușii pregătesc de lansare Landa Granta 2, copiată după Logan 3. Mai multe fotografii ale viitoarei generații Lada Granta 2 publicate de presa rusă arată că uzina Lada, care a făcut parte până anul trecut din portofoliul Renault, pregătește lansarea unui nou model, care utilizează pe scară largă componente Dacia. (profit.ro)

Atentatul de la Belgrad e cam primul de acest gen din zona Balcanica. (Hotnews.ro)

STIRI DIN IASI:

Noul supermarket Penny din Dacia: faza de dezbatere publică. Toate clădirile din jur vor fi demolate. Proiectul de construire a unui supermarket Penny în Dacia avansează rapid: documentaţia tehnică a fost finalizată şi va face obiectul unei dezbateri publice pe 15 mai la Primărie. Grupul Rewe are la dispoziţie un teren cu o suprafaţă de circa 8.200 mp pe str. Tabacului, în apropiere de pasajul Băncilă. (Ziarul de Iasi)

O parcare supraterană, cu 1.200 de locuri, va fi construită la Iași: investitorul este o firmă privată. Cat Construct SRL, patronată de Cătălin Tudosă („Tolea”) va construi cea mai mare parcare supraterană din Iași, cu 1.200 de locuri, pentru a deservi ansamblul cu blocuri înalte care se află în construcție în zona Poitiers. Alte două parcări supraterane, ambele private, au fost construite în ultimii doi ani la Iași: parcarea Continental (tot pe Poitiers) și cea a Conest din Dacia. (apix.ro)

158 de sportivi din 16 țări vor participa la Iași Tennis Trophy By Praxis Laboratories care va avea loc în perioada 22 – 28 mai 2023 la Baza Sportivă Ciric. La sfârșitul lunii mai, Baza Sportivă Ciric va găzdui cea de a doua ediție a turneului Iași Tennis Trophy By Praxis Laboratories, singurul turneu internațional Tennis Europe pentru copii din zona Moldovei, rezervat categoriei de vârstă de până în 12 ani. (Stirea de Iasi)

Noaptea Muzeelor 2023

Filmul zilei: Dune: Part Two | Official Trailer

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top