Stiri

Top 5 Stiri din Iasi, Marti 2 Mai 2023

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Telegram.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate. Trecem printr-o situatie fara precedent, asa ca va recomandam sa ascultati si sa respectati cu strictete recomandarile autoritatilor.

STIRI SCURTE:

Curs Valutar
Euro – 4.9353 Lei jos
Dolar american – 4.4915  Lei sus
Lira sterlină – 5.5968 Lei sus
Francul elveţian – 5.0133 Lei sus

Hapag-Lloyd, una dintre cele mai mari companii de transport maritim din lume, se extinde în România. Compania germană de transport maritim Hapag-Lloyd se extinde în România, cu un birou la București, unde vor lucra la început 21 de angajați, relevă datele analizate de Profit.ro.

Imprumuturi rapide cu dobanzi decente.

Tesla a scăzut prețul modelului Y sub prețul mediu al unui vehicul american. Automobilul a fost cel mai bine vândut vehicul electric în SUA în 2022.

Persoanele care obţin venituri din transfer de criptomonede datorează CASS dacă veniturile extrasalariale cumulate sunt cel puţin egale cu 18.000 de lei în 2023. Oamenii care obţin venituri din transferul de monedă virtuală au obligaţia să le declare prin trimiterea declaraţiei unice – capitolul I la Fisc. Declaraţia trebuie trimisă la Fisc până la data de 25 mai, inclusiv, a anului următor celui de realizare a venitului. Până pe 25 mai trebuie să depui declarația unică la ANAF. Acum șansa să o faci cum trebuie și să nu stai cu un ghiont în stomac când primești o scrisorică de la ANAF. Indiferent că ai venituri din meditații, acțiuni, dividende, chirii, crypto, Only Fans, produse & servicii digitale, drepturi de autor sau PFA. (economica.net)

STIRI DIN IASI:

Sute de elevi din Iași vor participa la conferințe pe teme legate de AI, blockchain și joburile viitorului, în cadrul Romanian Creative Week. (topiasi.ro)

Ziua restricţiilor spre Aeroport vine pe 8 mai, după ce Primăria a amânat cu o săptămână intrarea acestora în vigoare. De luni, accesul autovehiculelor personale nu va mai fi posibil decât până în parcările din zona Ciric. De acolo vor fi autobuze spre aerogară la fiecare sfert de oră, dar încă nu se ştie dacă pasagerii trebuie să cumpere bilete pentru aceste curse. (Ziarul de Iasi)

Rezultate excepționale obținute de către elevii ieșeni la olimpiadele de limbi străine. La Olimpiada Națională de Limba Germană Modernă, desfășurată în perioada 17-23 aprilie la Bistrița, lotul ieșean, format din trei elevi, s-a întors cu tot atâtea premii. (Stirea de Iasi)

Filmul zilei: The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes (2023) Official Trailer.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top