Stiri

Top 5 Stiri din Iași, Joi 9 Noiembrie 2023

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Telegram.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

CURS VALUTAR

Euro – 4.9677 Lei sus
Dolar american – 4.6717 Lei sus
Lira sterlină – 5.7103 Lei jos
Francul elveţian – 5.1335 Lei jos

Fii și tu sponsor al newsletter-ului și poți să ajungi la peste 3000 oameni care îl citesc săptămânal. Newsletter-ul e gratuit, dar informațiile sunt neprețuite. Trimite-mi un mail pe adresa contact@iasi4u.ro și hai să discutăm!

Tu ce faci de Revelion 2024? Vezi aici lista de petreceri de Revelion 2024 din Iași!

STIRI SCURTE

Black Friday la Fashion Days 2023: 72 de produse-vedetă

Primele produse “vedetă” de la eMAG Black Friday 2023 (actualizata astazi)

Brașov a câștigat votul pentru instalarea unui nou Tesla Supercharger. Data estimată: 2025. Va amintiti cand v-am indemnat la vot pentru Superchargerul de la Tesla? Ei bine a castigat Brasovul !

Premieră pe piaţa locală. One United Properties va construi pentru producătorul de cipuri Infineon Technology un sediu pentru 2.000 de angajaţi, închiriat pentru 15 ani contra sumei-record de 57 milioane de euro. Infineon Technologies România, divizia locală a concernului german, lider global în soluţii pentru semicon­ductoare, vrea la Bucureşti un sediu care poate primi circa 2.000 de angajaţi şi pe care One United îl va dezvolta pe Dimitrie Pompeiu, vizavi de staţia de metrou Pipera din Capitală. (zf.ro)

Aeronava Tarom care i-a transportat pe cei 93 de cetățeni cu dublă cetățenie, română și palestiniană, evacuați din Fâșia Gaza, a aterizat în această noapte pe Aeroportul Otopeni. În avionul care a plecat din Egipt s-a aflat și premierul Marcel Ciolacu. (News.ro)

BNR estimează că inflația va crește la început de 2024 pe fondul noilor taxe și impozite. Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României a decis menținerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 7,00 la sută pe an. De asemenea, în ședința de azi s-a decis menținerea ratei dobânzii pentru facilitatea de creditare (Lombard) la 8,00 la sută pe an și a ratei dobânzii la facilitatea de depozit la 6,00 la sută pe an și menținerea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei și în valută ale instituțiilor de credit. (economedia.ro)

Daniel Horodniceanu, iertat de CSM, după ce a încercat să intimideze doi polițiști care l-au oprit în trafic. Secţia pentru procurori în materie disciplinară din CSM a decis azi, în cazul lui Daniel Horodniceanu, „respingerea acțiunii disciplinare exercitată de Inspecția Judiciară”, care l-a acuzat pe vicepreședintele CSM de comiterea unor abateri disciplinare. Decizia nu e definitivă. Dacă Inspecția Judiciară va face recurs, verdictul va fi dat de Înalta Curte de Casație și Justiție. (libertatea.ro)

Se pare ca si Revolut modifica taxele, au trimis acest email de curand. (ebogdan.ro)

Facebook și Instagram solicită acum 70 de lei lunar pentru a utiliza platformele de socializare fără a fi supuși la bombardamentul constant de reclame. Desigur, au existat zvonuri în această direcție, dar puțini credeau că vor transforma această idee în realitate. (ebogdan.ro)

România a reușit să se mențină printre principalii producători de cereale din Uniunea Europeană în 2022, ocupând poziția a cincea în ciuda unei scăderi semnificative a producției. (agripedia.ro)

STIRI DIN IASI

Un nou traseu tematic în pădurea Frumușica, comuna Mădârjac. Fundația Comunitară Iași are deosebita plăcere de a vă invita să explorați traseul tematic intitulat „Darurile pădurii”, începând cu data de 09 noiembrie 2023. Prin această inițiativă se urmărește ca iubitorii de natură să beneficieze de funcția recreativă și valoarea peisagistică deosebită a pădurilor de pe raza județului Iași într-un mod activ, util și informat.

Cum s-a dezvoltat Iașul: hartă cu spațiul construit, bazată pe imagini din satelit. Experții care au actualizat strategia de dezvoltare a Iașului au analizat și modul în care a evoluat spațiul construit în municipiu și în periurban pe o perioadă de 35 de ani: 1985 – 2020. Ei au întocmit și o hartă pentru a arăta dinamica spațială. (apix.ro)

Au fost date jos schelele de la Policlinica de pe Lăpușneanu: cum arată clădirea după renovare. Constructorul Conest a dat jos schelele de pe clădirea Policlinicii de Stomatologie Infantilă de pe str. Lăpușneanu, imobil care este în administrarea Universității de Medicină și Farmacie (UMF): lucrările de reabilitare au avut o valoare de peste 22 milioane lei. (apix.ro)

Filmul zilei: The Killer / Netflix

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top