Stiri

Top 5 Stiri din Iasi, Luni 5 Iunie 2023

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puhttps://www.iasi4u.ro/top-5-stiri-din-iasi-luni-5-iunie-2023/?preview=trueteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Telegram.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate. Trecem printr-o situatie fara precedent, asa ca va recomandam sa ascultati si sa respectati cu strictete recomandarile autoritatilor.

STIRI SCURTE:

Curs Valutar
Euro – 4.9640 Lei sus
Dolar american – 4.6302  Lei sus
Lira sterlină – 5.7480 Lei sus
Francul elveţian – 5.1284 Lei sus

Un șofer român de TIR a fost prins în Germania transportând ilegal un tanc. Un șofer român de TIR e blocat de patru zile în cabină, în Germania, după ce polițiștii i-au interzis să-și continue călătoria și i-au confiscat camionul și platforma de transport pe care tracta, relatează ziarul regional Passauer Neue Presse.

Tranziția Uniunii Europene la energia verde a atins un punct de cotitură în luna mai, când, pentru prima dată în istorie, panourile fotovoltaice au generat mai multă electricitate decât toate centralele pe cărbune din blocul comunitar. Prețurile la electricitate au trecut în teritoriul negativ în unele zile însorite din luna mai deoarece operatorii de rețea au avut probleme în a gestiona producția crescută de energie fotovoltaică. (profit.ro)

HiSky poate opera zboruri comerciale regulate spre SUA. HiSky a obținut permisul de transportator aerian străin de la Departamentul Transporturilor (DoT) al Statelor Unite ale Americii. (boardingpass.ro)

STIRI DIN IASI:

Ștrandul din Iași, cel mai sărăcăcios din toată Moldova. Ne-au dat clasă la distracție Neamțul, Suceava sau Botoșaniul. (Ziarul de Iasi)

Centrul logistic Kaufland din Miroslava va avea o suprafață utilă de circa 70.000 mp. Lucrările la Centrul Regional Multifuncțional Kaufland din Miroslava ar putea începe până la finalul acestui an, în condițiile în care proiectul poate obține autorizația de construire în luna iulie sau august: pe 26 iunie este programată dezbaterea publică asupra raportului de mediu. (apix.ro)

Posturi de muncitori necalificati în cadrul Bazei Hipice scoase la concurs de Universitatea pentru Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași. Universitatea pentru Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, cu sediul în Iași, Aleea Mihail Sadoveanu, nr. 3, organizează concurs pentru ocuparea a 2 (două) posturi vacante, pe perioadă determinată (cf. HG nr. 1336/2022) de muncitor necalificat în cadrul Bazei Hipice. (Stirea de Iasi)

Filmul zilei: Indiana Jones ajunge și în cinematografele din România din 30 iunie.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top