Stiri

Top 5 Stiri din Iasi, Vineri 2 Iunie 2023

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Telegram.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate. Trecem printr-o situatie fara precedent, asa ca va recomandam sa ascultati si sa respectati cu strictete recomandarile autoritatilor.

STIRI SCURTE:

Curs Valutar
Euro – 4.9640 Lei sus
Dolar american – 4.6302  Lei sus
Lira sterlină – 5.7480 Lei sus
Francul elveţian – 5.1284 Lei sus

Cât de necăjiți erau majoritatea copiilor români acum 100 de ani:

Operatorul aerian Ryanair oferă zboruri din București și Cluj-Napoca către insula Corfu din Grecia pentru numai 35 de euro dus-întors. Prețurile sunt valabile pe tot parcursul sezonului estival, însă numărul biletelor cu astfel de costuri reduse este limitat. (Travelator)

Florența vrea să interzică Airbnb în centrul orașului. Criza locuințelor din Italia și protestele studenților. (profit.ro)

Regele Charles al III-lea ajunge în România. Klaus Iohannis îl va primi la Palatul Cotroceni. Regele Charles al III-lea ajunge astăzi în România, la doar o lună după încoronarea fastuoasă pe care a urmărit-o întreaga lume. Este pentru prima dată în istorie când un monarh britanic vizitează țara noastră. (bzi.ro)

STIRI DIN IASI:

Nou record de trafic la Aeroport. Traficul de pasageri în luna mai la Aeroportul Iași a ajuns la 230.000 de pasageri, nivel care i-a făcut pe șefii aerogării să excludă din programul de zbor toate cursele charter din „intervalele orare roșii”, cele cu flux mare de pasageri. (Ziarul de Iasi)

Street Food Festival | Better together este tema Street FOOD Festival din acest an. Aceasta celebrează puterea comunității, ideea că totul este mai plăcut atunci când este împărtășit cu prietenii și familia, dar și că majoritatea ingredientelor din preparate sunt mai gustoase împreună decât separat. 8-11 iunie în Grădina Palas.

Spitalul Regional Iași intră pe un drum fără întoarcere: a fost lansată prima licitație de lucrări. Autoritățile centrale au lansat prima licitație de lucrări aferentă proiectului de construire a Spitalului Regional de Urgență (SRU) Iași, la capătul a aproape 10 ani de la momentul în care Comisia Europeană a alocat primele fonduri necesare acestei investiții. SRU va fi construit în Moara de Vânt pe un teren de 12 hectare. (apix.ro)

Binele devine artă la Balul de La Castel, cel mai important eveniment filantropic din regiunea Moldovei, ce revine vara aceasta la Iași. Cel mai important eveniment filantropic din regiunea Moldovei și unul dintre cele mai vizibile evenimente de profil din România – Balul de La Castel – revine vara aceasta cu cea de-a X-a ediție. Organizat de Fundația Serviciilor Sociale Bethany, evenimentul va avea loc anul acesta pe data de 14 iunie 2023, la Hotel Restaurant La Castel, din Iași, iar fondurile mobilizate vor fi direcționate către programele educaționale și către centrele de zi și de recuperare din cadrul Fundației. (Stirea de Iasi)

Proiect de sertar plătit cu 620.000 de lei. Primăria Iași stă pe loc de 3 ani cu Planul de Mobilitate, fiind repetentă în România. Proiectele de sertar de la Iași au devenit specialitatea casei. PMUD (Planul de Mobilitate Urbană Durabilă) trebuia terminat în februarie 2022, dar în iunie 2023 încă este la avizat și predarea formei finale va mai dura jumătate de an. Cluj-Oradea și-au încheiat propriile strategii din ianuarie 2022. La Iași, lucrurile merg mai încet. Fără PMUD, Iașul nu poate accesa proiecte europene în exercițiul financiar 2021-2027. Reprezentanții Primăriei spun că e mai bine să întârzii actualizarea strategiei ca să ai date de ultimă oră și că amânările au cauze obiective prin extinderea continuă a Zonei Metropolitane prin noi aderări. (reporteris.ro)

Filmul zilei: Scris și regizat de Julio Torres, cu Tilda Swinton, laureată a premiului Oscar, RZA și Isabella Rossellini. În curând.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top