Stiri

Top 5 Stiri din Iasi, Marti 22 August 2023

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Telegram.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de
mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

CURS VALUTAR

Euro – 4.9416 Lei jos
Dolar american – 4.5319  Lei jos
Lira sterlină – 5.7732 Lei jos
Francul elveţian – 5.1547 Lei jos

STIRI SCURTE

Crazy Days Back to School la eMAG. Preturi reduse pentru tot felul de chestii, inclusiv rechizite scolare si toate cele.

Prima reacție a părinților tânărului care a provocat tragedia de la 2 Mai: Nu încercăm să-l absolvim de rigorile legii. Părinții lui Vlad Pascu, băiatul care, drogat fiind, a ucis doi tineri după ce a intrat într-un grup de opt oameni, la 2 Mai, au avut luni seară prima reacție în acest caz, ei spunând, pentru HotNews.ro, că nu încearcă să își „ferească” fiul de răspundere. (Hotnews.ro)

700 de jucatori ajung in aceste zile la Iasi. Cine sunt reprezentantii Romaniei la Camionatul Mondial de Esports. Jucători din toate colțurile lumii au început să sosească la Iași pentru a se confrunta în finalele Campionatului Mondial de Esports, ce anul acesta au loc în capitala Moldovei, între 24 august și 3 septembrie.

„Conduc Electric”, o nouă platformă pentru cei interesați de mașinile electrice. Code for Romania, cea mai mare asociație de tehnologie civică din lume, și Enel X Way România, compania grupului Enel dedicată mobilității electrice, lansează platforma online „Conduc Electric”, o inițiativă care vizează să promoveze tranziția de la mașinile cu combustibili fosili la cele electrice, la nivel național.

WhatsApp lansează funcționalitatea mult așteptată: Partajarea imaginilor la calitatea lor autentică – ghid complet pentru utilizatori. WhatsApp pune capăt unei limitări frustrante: calitatea redusă a imaginilor transmise prin serviciul său de mesagerie. Până acum, această platformă populară procesa automat imaginile pentru a le livra rapid, dar pe seama calității. Dar acum, această problemă a fost rezolvată prin introducerea funcției HD Photos.

Top constructori autostrăzi: Strabag, UMB și WeBuild au avut cele mai mari progrese în iulie. Topul constructorilor de autostrăzi este dominat în luna iulie de compania Strabag, care a avut un progres semnificativ pe șantierul A3 Chețani – Câmpia Turzii. Pe podium mai apar UMB și italienii de la WeBuild, cu lucrări pe A0 Nord și A1 Sibiu – Pitești. (economedia.ro) Câți dintre ei asfaltează în Moldova? NICIUNUL !!!!!

Turcii câștigă unul dintre cele mai importante drumuri din România. Autoritățile au semnat contractul pentru modernizarea DN71, între Târgoviște și Sinaia, cu asocierea Esta Insaat Sanayi Lojistik Ve Dis Ticaret Anonim Sirketi – S.C. Esta Construction Group S.R.L. – Gun Al Madencilik Insaat Nakliye Sanayi Ve Ticaret, având ca termen contractual 12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuția lucrărilor. (profit.ro) Ghici unde!? NU IN MOLDOVA !!!!!

STIRI DIN IASI

Pe repede înainte, Primăria dă o pomană de opt milioane de euro către Mitropolia Moldovei. Lângă Spitalul Regional de Urgenţă, sala polivalentă şi stadion va exista şi un loc pentru activităţi educaţionale, culturale, sociale şi religioase. Consilierii locali vor aproba în următoarea şedinţă atribuirea în folosinţă gratuită Arhiepiscopiei Iaşilor a aproape 8 hectare de teren în acest scop. Proiectul de hotărâre a fost făcut public abia ieri. (Ziarul de Iasi)

Patronul localului Escape din centrul Iașului a dat-o de gard! Din cauza datoriilor pierde două clădiri înalte cât un bloc. Sorin Frunză: „Nu o să mai câștigăm nimic”. Un afacerist din Iași riscă să rămână fără două proprietăți din comuna Valea Lupului, județul Iași. Mihai Sorin Frunză, care avea restaurantul Escape din centrul Iașului, a făcut un împrumut pe care nu l-a mai achitat. Tranzacțiile au fost realizate prin interpuși. (bzi.ro)

Vin noi turbine eoliene la Iași: transporturi agabaritice pe ruta Agigea – Ruginoasa. În perioada 18 – 26 august vor avea loc noi transporturi agabaritice pe ruta Agigea – Ruginoasa, anunță CNAIR, fiind vorba despre transportul unor componente eoliene pentru parcul pe care îl construiește miliardul Rinat Ahmetov. Vor avea loc 7 astfel de transporturi. (apix.ro)

Sistemul de iluminat modern se extinde pe străzile municipiului Iași. In ședința ordinară a Consiliului Local de miercuri, 23 august 2023, va fi supus votului un proiect privind aprobarea Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Intervenţii pentru proiectul „Achiziţionarea şi instalarea corpurilor de iluminat cu LED cu eficienţă ridicată, înlocuire/modernizare puncte de aprindere, console, accesorii, conductoare, conexiune, izolatoare, cleme, armături”. (Stirea de Iasi)

FILM: She Came to Me. Trailer oficial.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top