Stiri

Este momentul să te ocupi de curte și grădină? DESCOPERĂ 5 lucruri de pus în practică pentru a da viață casei tale!

Dacă ai noroc să stai la casă și să te bucuri de iarba verde în fiecare dimineață, atunci probabil că știi și cum trebuie întreținut totul. Însă dacă mai ai de lucrat în curte, următoarele recomandări sunt pentru tine. Poți simplifica lucrurile ocupându-te în fiecare zi de câte ceva ce poate fi modificat sau pus la locul lui. 

Ce poți face în curte și grădină pentru a înfrumuseța spațiul 

  • Curățarea buruienilor

Treburile în jurul casei nu se termină vreodată, este lucru știut. Însă dacă le-ai lăsa pe toate de izbeliște, cu siguranță că la un moment dat te-ai îmbărbăta și te-ai apuca de lucrurile tot amânate. Dacă acest moment a sosit și ai puțin timp liber pentru îndeletnicirile prin curte, ai putea să te apuci de eliminarea buruienilor.

Stiva de buruieni de anul trecut își poate găsi locul la gunoi, iar aici ar putea să te ajute și un tocător de crengi de pe hornbach.ro, să poți elibera din spațiul curții. Vei vedea cum ideile de amenajare vin una după alta și îți vor oferi posibilitatea să schimbi peisajul.

  • Reciclarea lucrurilor nefolositoare

Traiul la curte permite, de cele mai multe ori, adunarea în timp a obiectelor la care te gândești că le vei mai folosi la un moment dat. Ei bine, acest moment nu vine prea curând și uite așa, lucrurile adunate îți mănâncă din spațiul dedicat curții.

Încearcă mai bine să organizezi toate aceste obiecte, să faci o selecție cu ce crezi că mai folosești în viitorul apropiat și să duci restul la reciclat. Așa afli dacă bicicleta cu roțile sparte de care nu ai avut timp să te ocupi îți mai este de folos sau nu.

  • Crearea unui spațiu de depozitare

Este foarte important și util să îți creezi un spațiu de depozitare în curtea casei tale. Lucrurile de care nu ai neapărată nevoie în fiecare zi sau care pot fi depozitate și altfel își pot găsi loc într-o anexă în curte. 

Cu câteva plăci de rigips și imaginație la bord poți crea un spațiu perfect pentru depozitare și extrem de folositor pentru borcanele de murături, dacă te pasionează acest lucru sau pentru sculele ce odată erau îngrămădite în casă.

  • Colțul de cafenea, afară în aer liber

Este o plăcere să stai în propria curte și să-ți savurezi cafeaua de dimineață, în aer liber. Dacă încă nu ai colțul tău de cafenea, poți realiza unul destul de cochet. Îți trebuie o masă simplă, două scaune, un ghiveci cu flori și o priveliște minunată. Important este să găsești locul perfect pentru colțul de cafenea și să îți faci diminețile și mai frumoase.

  • O grădină cu flori doar pentru tine

Cu siguranță că în curtea ta poți face și o grădină micuță, unde să plantezi flori. Poate că acest proiect a fost amânat sau poate că nu le ai cu grădinăritul. Oricare ar fi motivul, atunci când reamenajezi spațiul curții tale poți opta și pentru acest proiect. Grădinăritul este destul de relaxant și totodată poți trece și la un alt nivel: să plantezi legumele preferate și să te bucuri de ele când le servești direct din grădină.

Așadar, ai ceva de lucru la curte, fără doar și poate. Puțină organizare și efort sunt suficiente pentru a schimba peisajul atunci când este nevoie și când simți că este momentul oportun pentru dezvoltarea unui proiect de casă amânat.

Sursă foto: Pexels.com

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top