Stiri

Top 5 Stiri din Iași, Marti 7 Noiembrie 2023

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Telegram.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

CURS VALUTAR

Euro – 4.9677 Lei sus
Dolar american – 4.6717 Lei sus
Lira sterlină – 5.7103 Lei jos
Francul elveţian – 5.1335 Lei jos

Fii și tu sponsor al newsletter-ului și poți să ajungi la peste 3000 oameni care îl citesc săptămânal. Newsletter-ul e gratuit, dar informațiile sunt neprețuite. Trimite-mi un mail pe adresa contact@iasi4u.ro și hai să discutăm!

Tu ce faci de Revelion 2024? Vezi aici lista de petreceri de Revelion 2024 din Iași!

STIRI SCURTE

Black Friday la Fashion Days 2023: 72 de produse-vedetă

Primele produse “vedetă” de la eMAG Black Friday 2023

Guvernul renunță la plafonarea plăților cash. Ciolacu amenință evazioniștii: „Voi veni peste voi!” Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi că în prima şedinţă de Guvern va revizui propunerile venite de la ANAF şi Ministerul Finanţelor legate de cash, în urma discuţiilor de micii întreprinzători, cu oamenii simpli, cu mediul de afaceri şi cu băncile. (Stirile PRO tv.ro)

Banca Transilvania renunță la majorarea comisioanelor. Banca Transilvania renunță la majorarea comisioanelor de la 1 ianuarie 2024. Inițial, cea mai mare bancă din România anunțase că va crește comisioanele pentru operațiunile persoanelor fizice și ale firmelor, în special cele legate de tranzacțiile la ghișeu. (profit.ro)

Dorian Popa a recunoscut că s-a drogat: „Am consumat canabis, dar nu în ziua în care am fost oprit de poliție”

STIRI DIN IASI

Un antreprenor turc va construi Secțiunea 1 a Autostrăzii Târgu Mureș – Târgu Neamț. Autostrada va traversa Carpații și va asigura prima conexiunea dintre Moldova și Transilvania pe o rută de mare viteză. Toate proiectele finanțate din PNRR intră, de astăzi, în linie dreaptă o dată cu desemnarea câștigătorului pentru Secțiunea 1 a Autostrăzii Târgu Mureș – Târgu Neamț, parte a Autostrăzii A8, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. (profit.ro)

Zece noi blocuri ANL la Iaşi, cu aproape 200 de apartamente nZEB, cu bani de la UE. Unde vor fi şi cine poate aplica? Primăria Iaşi a lansat duminică seară licitaţia pentru achiziţia serviciilor de proiectare, asistenţă tehnică şi execuţie lucrări în cadrul proiectului „Construirea de locuinţe nZEB plus pentru tineri aflaţi în situaţii de risc”. (Ziarul de Iasi)

Au început din nou să crească tranzacțiile imobiliare: tendința la Iași este inversă față de trendul național. Tranzacțiile imobiliare la nivelul județului Iași au cunoscut o creștere în ultimele două luni (septembrie – octombrie) după ce, în primele opt luni, a fost înregistrată o scădere puternică. (apix.ro)

Dezbatere la Curtea de Apel Iași despre sigla Nike: E o râmă, o virgulă sau o sanie? O femeie care vindea pantofi ce îi imitau pe cei produși de compania americană a fost condamnată la închisoare. Un proces privind vânzarea unor pantofi sport a prilejuit o dezbatere intensă asupra siglei care apărea pe aceștia. Pentru reprezentanții Nike, era evident sigla sa. Pentru administratoarea micii firme care îi vindea, era un soi de râmă. Pentru judecătorii vasluieni, o virgulă cu o gâlmă sau poate o sanie. Curtea ieșeană de Apel a fost chemată să decidă și a stabilit că nu sigla contează, ci felul în care arată pantofii. (profit.ro)

Proiect Primaria Iași: Modernizarea “Plajei Nicolina”. Primăria Municipiului Iași lucrează la un proiect pentru construirea unui centru SPA și modernizarea Plajei #Nicolina pe care să îl finanțeze cu fonduri europene nerambursabile.

Filmul zilei: Marvel a lansat teasingul pentru Echo, un serial în care Maya este fosta mâna dreaptă a lui Kingpin.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top