Stiri

Top 5 Stiri din Iasi, Marti Septembrie 2023

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Telegram.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

CURS VALUTAR

Euro – 4.9677 Lei sus
Dolar american – 4.6717 Lei sus
Lira sterlină – 5.7103 Lei jos
Francul elveţian – 5.1335 Lei jos

STIRI SCURTE

Ambasadoarea SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec, a declarat că România va adera la programul de scutire de vize al Statelor Unite ale Americii/Visa Waiver Program cel mai devreme la începutul anului 2025. (Digi24.ro)

România a exportat în 2022 în Ucraina ”drone, nave spațiale, inclusiv sateliți, și vehicule de lansare suborbitale și spațiale” în valoare de 51.815.820 de euro. Romtehnica, compania de import-export a MApN, a fost, anul trecut, pe primul loc în topul exportatorilor români în Ucraina. (EuropaLibera)

Cel mai mare venit net din drepturi de proprietate intelectuală, realizat şi declarat la Fisc de către o persoană fizică în anul 2022, se ridică la 17,36 de milioane de lei, adică, în medie, 1,44 de milioane de lei lunar, conform datelor ANAF. Al doilea cel mai mare venit net din drepturi de proprietate intelectuală, declarat la Fisc în 2022, depăşeşte 9,54 de milioane de lei, adică, în medie, peste 795.000 de lei lunar. Informaţiile despre domeniile în care lucrează aceste persoane sunt secret fiscal. (Economica)

Guvernul a aprobat proiectul de lege privind măsurile fiscale. Executivul a aprobat proiectul privind măsurile fiscale/ Salariul minim în construcţii şi agricultură, reglementat prin OUG / Salariul minim, crescut la 3.300 lei, prin hotărâre de Guvern / Şedinţe ale conducerii Parlamentului (News.ro)

Rubrica de stiri ale zilei este oferita astazi de catre Wash in Town. Timpul este foarte important pentru client, astfel încât acesta doar vine, își lasă hainele și Wash in Town Iași se ocupa de ele, la final, acesta este doar informat print un Mesaj text ca hainele sunt gata!

STIRI DIN IASI

Turcii vor proiecta pasajul de pe Europeană, din zona Metro. Potrivit informațiilor publicate în sistemul național de achiziții publice, este vorba despre societățile Mega Mühendislik Müşavirlik A.Ş. și, respectiv, Total Business Land. Valoarea contractului se ridică la circa 640.000 lei, față de cei 800.000 lei estimați inițial de autoritatea contractantă. Proiectul tehnic trebuie finalizat în maximum 6 luni. (apix.ro)

Şcoala EuroEd a început înscrierile pentru un centru de excelenţă. Sunt aşteptaţi elevi de clasa a IV-a. Şcoala Gimnazială „EuroEd” inaugurează un Centru pentru Educaţie de Calitate în Şcoală – CECS EuroEd, dedicat elevilor de clasa a IV-a. În cadrul acestuia, copiii pot face performanţă la disciplinele limba şi literatura română, matematică şi limba chineză. (Ziarul de Iasi)

Licitația pentru achiziția a 18 tramvaie moderne intră în prelungiri: PESA a deschis un proces la Curtea de Apel. Producătorul PESA a deschis un proces la Curtea de Apel în cazul licitației organizate de Primăria Iași pentru achiziția a 18 tramvaie moderne: polonezii spun că cealaltă ofertă de la procedură, a turcilor de la Bozankaya, trebuia declarată neconformă. (apix.ro)

Trei licitatii pentru inchirierea de locuri de parcare in zonele Dacia, Tatarasi si Alexandru cel Bun. Direcția Exploatare Patrimoniu organizează pe 28 septembrie 2023, la sediul său din șos. Națională, nr. 43, etajul 6, trei licitații publice cu strigare privind închirierea unor locuri de parcare de reședință.
Prima licitație va avea loc la ora 10.00 și va viza închirierea unui loc de parcare cu nr. 4 situat în parcarea de reședință din B-dul Alexandru cel Bun, nr. 47. (Stirea de Iasi)

Programul Sărbătorilor Iașului organizate în acest an în perioada 7 – 15 octombrie 2023.

Filmul zilei: HYPNOTIC Official Trailer (2023) Ben Affleck

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top