Stiri

Top 5 Stiri din Iași, Miercuri, 1 Noiembrie 2023

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Telegram.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

CURS VALUTAR

Euro – 4.9677 Lei sus
Dolar american – 4.6717 Lei sus
Lira sterlină – 5.7103 Lei jos
Francul elveţian – 5.1335 Lei jos

Fii și tu sponsor al newsletter-ului și poți să ajungi la peste 3000 oameni care îl citesc săptămânal. Newsletter-ul e gratuit, dar informațiile sunt neprețuite. Trimite-mi un mail pe adresa contact@iasi4u.ro și hai să discutăm!

Tu ce faci de Revelion 2024? Vezi aici lista de petreceri de Revelion 2024 din Iași!

STIRI SCURTE

DAN AIR renunţă la operaţiunile de pe Aeroportul Braşov / Din 13 noiembrie, cursele de la Braşov vor fi operate cu decolare şi aterizare la Bacău, din 11 decembrie operaţiunile sunt transferate integral / Reacţia preşedintelui CJ Bacău. (news.ro)

FOTO&VIDEO A fost inaugurat în România cel mai mare parc solar din Europa de Sud-Est, construit și operat fără nicio subvenție. Companiile israeliene Nofar Energy și Econergy au inaugurat oficial cel mai mare parc fotovoltaic din România și Europa de Sud-Est, construit la Rătești în județul Argeș. (profit.ro)

Muntenegru se pregateste de UE. (euronews.ro)

Coreea de Nord închide mai multe ambasade din întreaga lume, inclusiv în Spania, în ceea ce ar putea fi “una dintre cele mai mari schimbări de politică externă din ultimele decenii”. Recenta închidere de către Coreea de Nord a misiunilor sale diplomatice a fost un semn că ţara izolată are probleme în a face bani în străinătate din cauza sancţiunilor internaţionale, a declarat, marţi, Ministerul sud-coreean al Unificării. (news.ro)

Pieţele bursiere europene au înregistrat în octombrie cea mai proastă performanţă lunară din septembrie 2022, chiar dacă au înregistrat câştiguri în ultima zi a lunii, deoarece investitorii evaluează un val de date economice şi de câştiguri ale companiilor, transmite CNBC. (news.ro)

Ghidul pentru cadouri de Crăciun al lui Gwyneth Paltrow. O jucărie sexuală de aur de 15.000 de dolari, pe listă. Recomandările sunt celebre pentru că promovează cadouri cel puțin inedite, precum scaunele sexuale și sacii cu gunoi de grajd, la 75 de dolari. (alphanews.ro)

STIRI DIN IASI

Analiză Cum să locuieşti mai bine. Ce arată harta rezidenţială a României corelată cu salariul mediu şi creditele ipotecare. Iaşi, Bihor şi Sibiu se remarcă şi ele cu peste 2.000 de locuinţe fiecare, arătând un potenţial mare de dezvoltare, aşa cum reiese din analiza datelor disponibile pe platforma Tempo a Institutului Naţional de Statistică (INS) şi centralizate de ZF. (zf.ro)

Iaşi – Rata criminalităţii a scăzut, infracţionalitatea a crescut. Jumătate din faptele penale se petrec în trafic. Cum stăm faţă de restul ţării? (Ziarul de Iasi)

Municipiul Iași a intrat în Rețeaua UNESCO de orașe creative. Orașul a fost inclus la categoria literatură. Municipiul Iaşi a devenit unul dintre cele 55 de noi oraşe care se alătură Reţelei UNESCO de oraşe creative (UCCN), în urma desemnării lor de către directorul general al organizaţiei, Audrey Azoulay. Orașul a fost inclus la categoria „Literatură”, în semn de recunoaştere a importanţei Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere (FILIT). (Ziarul de Iasi)

Startup-ul estonian eAgronom intră în România, iar primul client este Agricrops Chim din Iași. (Agripedia.ro)

Aeroportul Iași va atinge, în premieră, borna de 2.000.000 de pasageri. Aeroportul Internațional va înregistra la începutul lunii noiembrie 2.000.000 de pasageri, o premieră istorică pentru aerogara ieșeană care continuă să se dezvolte într-un ritm alert: odată cu deschiderea noului terminal (T4) în 2024, aerogara va dispune și de facilități pe măsura traficului. (apix.ro)

Filmul zilei: Family Switch / Netflix
Jess și Bill Walker fac tot posibilul pentru a-și menține familia unită pe măsură ce copiii lor cresc, mai independenți și mai distanți. Totul se schimbă când o întâlnire întâmplătoare cu un astrolog îi face pe cei din familia Walkers să se trezească în corpul altcuiva în dimineața celei mai importante zile din viața fiecăruia. Se pot uni oare membrii familiei Walker pentru a obține o promovare, un interviu la facultate, un contract la o casa de discuri și proba la fotbal?

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top