Stiri

Top 5 Stiri din Iași, Marti 31 Octombrie 2023

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Telegram.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

CURS VALUTAR

Euro – 4.9677 Lei sus
Dolar american – 4.6717 Lei sus
Lira sterlină – 5.7103 Lei jos
Francul elveţian – 5.1335 Lei jos

Fii și tu sponsor al newsletter-ului și poți să ajungi la peste 3000 oameni care îl citesc săptămânal. Newsletter-ul e gratuit, dar informațiile sunt neprețuite. Trimite-mi un mail pe adresa contact@iasi4u.ro și hai să discutăm!

Tu ce faci de Revelion 2024? Vezi aici lista de petreceri de Revelion 2024 din Iași!

STIRI SCURTE

Intesa Sanpaolo a semnat acord cu JC Flowers pentru a cumpăra First Bank România și ar avea șanse să intre în Top 10 al celor mai mari bănci din țară. Intesa Sanpaolo, cea mai mare bancă din Italia, a semnat un acord cu JC Flowers & Co. pentru a cumpăra First Bank România. Tranzacția trebuie să fie întâi aprobată de Banca Națională a României și de Consiliul Concurenței înainte de a fi finalizată, la un termen estimat în prima parte a anului viitor. Intesa ar putea ajunge în topul celor mai mari 10 bănci din piață. (profit.ro)

Efectul celei mai mari tranzacții în alimentar din Europa Centrală și de Est: Mega Image ar urma să devină liderul pieței de retail românești. Cu o formidabilă forță în negocieri. Lanțul de supermarketuri și magazine de proximitate Mega Image, parte din grupul olandezo-belgian Ahold Delhaize, ar urma să devină cel mai mare retailer alimentar de pe piața locală raportat la cifra de afaceri și volumul de magazine deținute, dar și după numărul de angajați, urmând să aibă și o formidabilă forță în negocieri, dacă va finaliza, cu acordul Consiliului Concurenței, achiziția companiei Profi Rom Food, care operează rețeaua de magazine Profi în România. (profit.ro)

Startup-ul estonian eAgronom, specializat în soluții software pentru gestionarea fermelor, a demarat operațiunile în România, urmând strategia sa de extindere pe piața europeană. (agripedia.ro)

Topul băncilor din România și cotele lor de piață: Banca Transilvania, lider detașat, cu aproape 20%/ Instituțiile bancare cu cele mai mici procente au câte 0,01%. Banca Transilvania este cea mai mare bancă de pe piața din România, cu o cotă de piață de aproape 20%, iar pe locurile următoare în clasament sunt Banca Comercială Română, cu o cotă de piață de 13,69% și BRD – Groupe Société Générale, cu 10,17%, arată datele transmise pentru Economedia de Banca Națională a României. Clasamentul băncilor din România în funcție de cotele lor de piaţă include 32 de instituții financiare și cuprinde trei bănci cu cote de piață de peste 10%. Topul se va schimba o dată cu fuziunea anunțată de Alpha Bank și UniCredit în urmă cu câteva zile. (economedia.ro)

STIRI DIN IASI

Wizz Air a livrat cea de-a 5-a aeronavă bazei sale din Iași. Alocarea noii aeronave A321 NEO va permite companiei aeriene să crească frecvența pe următoarele rute: trei zboruri pe săptămână către Liverpool și Berlin, cinci zboruri pe săptămână către Barcelona, Dortmund și Bologna, precum și zboruri zilnice către Paris și Bruxelles. Si au inchis baza aeriana de la Suceava.

Restaurant din Centrul Iaşului închis de OPC pentru mizerie: aragaz nespălat cu lunile. Totul a pornit de la reclamaţia unui client. Comisariatul Judeţean de Protecţie a Consumatorilor Iaşi a dispus închiderea temporară a unui restaurant din Iaşi şi a interzis vânzarea celor nouă litri de ciorbă şi a cinci kilograme de alimentele găsite în timpul controlului. Comisarii au descins la Iaşi Grill, restaurant aparţinând societăţii comerciale Artemis Food SRL, situat aproape de centrul Iaşului, după ce un client a depus o sesizare prin care îşi exprima suspiciunea că hrana nu e preparată în condiţii igienice. (Ziarul de Iasi)

Noaptea Albă a Universităților, 2 noiembrie 2023, începând cu ora 17:30-23:00, la sediul UAIC este evenimentul tău, unde ai parte de edutaiment, networking, coaching și mentoring, vei avea ocazia să întâlnești și să afli poveștile unor mari personalități din business, lumea artistică, sportivă și academică, care să te ajute să îți transformi pasiunile în afaceri sau carieră. Vei avea parte și de distracții, concursuri cu premii și multe surprize! Intrarea este liberă pentru toți studenții și elevii din Iași!

Lista celor 15 proiecte urbanistice care vor intra spre dezbatere în Consiliul Local – un record pentru o singură ședință în acest an. Plenul Consiliului Local (CL) va dezbate astăzi (marți, 31 octombrie) un număr de 15 planuri urbanistice zonale (PUZ), proiecte urbanistice care vizează construirea a 49 de vile, 31 de blocuri, două hale şi un supermarket. (apix.ro)

Vineri de la ora 18:00 avem meci de fotbal la Iasi pe stadionul Emil Alexandrescu : Politehnica Iași – Oțelul Galați

Filmul zilei: Love at first sight / Netflix

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top