Stiri

Top 5 Stiri din Iasi, Miercuri 14 Iunie 2023

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Telegram.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate. Trecem printr-o situatie fara precedent, asa ca va recomandam sa ascultati si sa respectati cu strictete recomandarile autoritatilor.

STIRI SCURTE:

Curs Valutar
Euro – 4.9615 Lei jos
Dolar american – 4.6393  Lei sus
Lira sterlină – 5.7558 Lei jos
Francul elveţian – 5.1136 Lei sus

Philip Morris International lansează în România noul IQOS ILUMA. Philip Morris International (PMI) anunță lansarea IQOS ILUMA în România, o inovație recentă în portofoliul de alternative fără fum al PMI pentru adulții care doresc să renunțe la fumat sau să reducă consumul de nicotină. IQOS ILUMA introduce tehnologia revoluționară SMARTCORE INDUCTION SYSTEMTM, care elimină utilizarea lamelei și necesitatea curățării dispozitivului. Acest nou produs, rezultat al cercetărilor științifice riguroase, completează portofoliul IQOS, liderul mondial în domeniul tutunului încălzit.

Netflix își face restaurant la Los Angeles să promoveze Chef’s Table. Chef’s Table este o serie de documentare americană creată de David Gelb și Brian McGinn, care a avut premiera pe serviciul de streaming video Netflix. Serialul duce spectatorii atât în viețile, cât și în bucătăriile unei varietăți de bucătari internaționali apreciați și de succes. Fiecare episod pune în atenție un singur bucătar și explorează viețile, talentele și pasiunile unice care le influențează stilul de a găti. Serialul a fost nominalizat și a primit o varietate de premii, inclusiv 8 nominalizări la Emmy și a fost reînnoit pentru un al șaptelea și al optulea sezon pe 20 mai 2019. (computerblog.ro)

Lista miniștrilor PSD și PNL din Guvernul Ciolacu / UDMR iese de la guvernare. (hotnews.ro)

Inflația scade, dar costurile rămân ridicate. Specialist: Scăderea prețurilor nu este sănătoasă pentru economie. Scumpirile s-au mai temperat, dar inflaţia rămâne în continuare de două cifre. Mâncarea s-a scumpit cel mai mult în ultimul an, cu o medie de aproape 20 de procente. Analiştii financiari spun că preţurile vor continua să crească şi în perioada următoare, iar ieftinirile se vor înregistra doar la câteva sortimente, pe perioade scurte de timp. (Stirile TVR)

“Regele eolienelor” Emanuel Muntmark a primit autorizația pentru proiectul celui mai mare parc solar din România. Proiectul celui mai mare parc fotovoltaic din Europa, o investiție de 800 de milioane de euro, a primit autorizația de construcție, iar începerea lucrărilor este prezentată acum ca estimată pentru toamna acestui an. La începutul anului, termenul avansat de începere era vara acestui an. (profit.ro)

SUA. Donald Trump a fost pus sub acuzare și este primul fost președinte american care va fi judecat de un tribunal federal. Acuzat de deținerea ilegală de documente secrete, el a pledat “nevinovat”, iar procurorii nu au cerut arestarea sa, considerând că “nu există riscul să fugă”. (biziday.ro)

STIRI DIN IASI:

48 de ore la Iași. Ce poți face într-un city break de un weekend în capitala Moldovei. (iasulnostru.ro)

Daniel Horodniceanu este cercetat disciplinar după circul pe care l-a făcut în fața poliţiştilor. Este o premieră! Procurorul Daniel Horodniceanu este cercetat disciplinar de către colegii de la Inspecţia Judiciară după circul pe care l-a făcut în fața poliţiştilor din Iaşi. (bzi.ro)

A treia ediție a Esports Summit, la Palatul Culturii Iași. Esports Summit își propune să ofere o imagine de ansamblu asupra ecosistemului global al esports-ului, dar și să identifice tendințele și oportunitățile existente pe piața din România. (bzi.ro)

Prețurile apartamentelor rămân stabile în majoritatea orașelor. Scăderi în București și Iași. (apix.ro)

Programul „Rabla Local” Iasi – 2.000 de ieșeni vor putea scăpa de masinile vechi și vor primi câte 3.000 de lei. Comitetul de Avizare al Administrației Fondului pentru Mediu (AFM) a aprobat luni, 12 iunie 2023, participarea Municipiului Iași la Programul privind casarea autovehiculelor uzate, așa-numitul Program „Rabla Local”. Astfel, 2.000 de ieșeni vor putea scăpa de „rable” și vor primi și câte 3.000 de lei pentru aceasta! „Este un program la care țin foarte mult, mai ales că am propus personal o formă a acestuia încă din urmă cu câțiva ani, întrucât orașul nostru va scăpa de 2.000 de «rable», vom elibera domeniul public și îi vom civiliza aspectul și, evident, vom reduce poluarea!”, a declarat primarul Mihai Chirica. (Stirea de Iasi)

Filmul zilei: Foundation — Season 2 Official Trailer | Apple TV+

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top