Stiri

Top 5 Stiri din Iasi, Miercuri 25 Octombrie 2023

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Telegram.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

CURS VALUTAR

Euro – 4.9677 Lei sus
Dolar american – 4.6717 Lei sus
Lira sterlină – 5.7103 Lei jos
Francul elveţian – 5.1335 Lei jos

Fii și tu sponsor al newsletter-ului și poți să ajungi la peste 3000 oameni care îl citesc săptămânal. Newsletter-ul e gratuit, dar informațiile sunt neprețuite. Trimite-mi un mail pe adresa contact@iasi4u.ro și hai să discutăm!

STIRI SCURTE

Rezultatele înregistrate marți, în Liga Campionilor:
Grupa A: Galatasaray – Bayern Munchen 1-3;
Grupa A: Manchester United – FC Copenhagen 1-0;
Grupa B: FC Sevilla – Arsenal Londra 1-2;
Grupa B: RC Lens – PSV Eindhoven 1-1;
Grupa C: Sporting Braga – Real Madrid 1-2;
Grupa C: Union Berlin – Napoli 0-1;
Grupa D: Benfica Lisabona – Real Sociedad 0-1;
Grupa D: Inter Milano – Salzburg 2-1.

Cel mai mare producător turc de echipamente telecom a intrat în România. Producătorul turc de echipamente telecom Karel a intrat în România, deschizându-și o firmă care va comercializa componente si echipamente electronice și de telecomunicații, relevă date analizate de Profit.ro.

Fiul lui Benjamin Netanyahu, criticat de un militar israelian: „Se bucură de viața lui la Miami Beach în timp ce eu sunt pe front”. Soldații israelieni care s-au oferit voluntari să se alăture războiului împotriva Hamas l-au condamnat pe fiul premierului pentru că a rămas în Statele Unite și și-a „abandonat” țara, scrie The Times. (alphanews.ro)

Fan Courier introduce serviciul de plată cu cardul. Desi stirea este veche, compania de curierat a anuntat cu mare galagie introducerea platilor cu cardul, dar curierii nu au niciodata POS sau alte metode de plata cu cardul. (ebogdan.ro)

Ubisoft și-a schimbat sediul acum 2 ani. De ce a ales J8 Office Park și cum e să lucrezi într-o clădire “din viitor”. J8 Office Park este un loc de întâlnire pentru comunitățile din zona Piața Presei-Expoziției-Pajura, la cinci minute de Piața Presei, într-o zonă fără aglomerație, un loc pe care companiile în căutarea unui sediu modern și conectat la centrul orașului nu trebuie să îl rateze. Ubisoft este una dintre companiile care au ales să deschidă drumul, oferind noi condiții de lucru pentru angajații săi, de acum doi ani. (hotnews.ro)

1 din 15 bărbați din România riscă să fie diagnosticat cu cancer pulmonar până la 75 de ani. Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC), Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara, Centrul de Oncologie Oncohelp și MSD România lansează inițiativa #GrijadePlămâni, o campanie de conștientizare a simptomelor cancerului pulmonar și a factorilor de risc asociați celui mai frecvent tip de cancer din România și cu cea mai ridicată mortalitate. (medicanet.ro)

Planul pentru transformarea României într-un lider global al industriei lânii. România se află pe drumul spre a deveni un jucător de prim rang pe scena globală a produselor din lână de oaie. În județul Olt este în curs de construcție o mare fabrică de procesare a lânii, care va aduna materia primă de la oierii din întreaga țară. (agripedia.ro)

STIRI SCURTE

Sărbătorește Ziua Armatei României, la Palas: echipamente militare, trasee de antrenament pentru copii și ateliere, prezentate de Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt”. Săptămâna aceasta, la Palas, este marcată Ziua Armatei României, care se sărbătorește anual la nivel național pe 25 octombrie. Alături de Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt”, vă așteptăm să vă bucurați de un traseu de antrenament pentru copii și o expoziție de tehnică și echipamente militare. Toate acestea se vor desfășura în data de 18 octombrie, în intervalul orar 12.00-15.00.

Voi ce faceti de Revelion 2024?

Un ieşean duce oameni pe Everest sau Machu Picchu. Şi-a transformat pasiunea într-o afacere unică. Preţuri, experienţe, povestiri. Plimbare cu barca printre crocodili, rafting pe râuri repezi de munte, coborâre în rapel într-o cascadă, înnoptat într-un adăpost neîncălzit de piatră şi foarte multe urcuşuri. Toate acestea fac parte din oferta unui ieşean, ghid montan, care îşi invită clienţii deschişi atât la minte, cât şi la pungă, la “o tură de aventură” în locuri necunoscute pentru cei mai mulţi dintre noi. În Columbia de exemplu. Sau în Nepal, pe Everest. (Ziarul de Iasi)

Primele exproprieri pe traseul A8 din județul Iași: guvernul a publicat lista. Ministerul Transporturilor a publicat proiectul de hotărâre de guvern pentru acordarea de despăgubiri pe traseul capătului estic al sectorului montan din autostrada A8 (Leghin – Tg Neamț), tronson care cuprinde și lucrări în județul Iași. (apix.ro)

Afacere de la zero. Cum şi-a făcut o studentă propria cofetărie. ”Nu vreau să plec doar cu o diplomă”. în vârstă de 28 ani, şi-a deschis propria afacere în aprilie, anul acesta. Tânăra a reuşit să obţină peste 90.000 de euro prin intermediul proiectului “Educaţia juridică şi antreprenorială – cheia succesului în afaceri! (IUS SMART)”. (Ziarul de Iasi)

Filmul zilei: Leave The World Behind | Official Trailer | Netflix

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top