Stiri

Top 5 Stiri din Iasi, Vineri 16 Iunie 2023

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Telegram.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate. Trecem printr-o situatie fara precedent, asa ca va recomandam sa ascultati si sa respectati cu strictete recomandarile autoritatilor.

STIRI SCURTE:

Curs Valutar
Euro – 4.9615 Lei jos
Dolar american – 4.6393  Lei sus
Lira sterlină – 5.7558 Lei jos
Francul elveţian – 5.1136 Lei sus

România rămâne al doilea cel mai mare exportator european de cereale, în ciuda unei producții cu 8,9 milioane de tone mai mici. Cu trei săptămâni până la finalul acestui an comercial agricol, România și-a adjudecat aproape sigur poziția a doua în clasamentul celor mai mari exportatori de cereale din UE. Ca și anul trecut, liderul rămâne Franța, la o distanță de peste 7 milioane de tone, mai ales din cauza exporturilor mari de grâu și a faptului că România nu a vândut deloc sorg, ovăz și secară. (economica.ro)

Apa din mare la Tulcea și Constanța va fi controlată zilnic pentru a se afla dacă există holeră, după ruperea barajului Kahovka. (Digi24.ro)

ENEL va instala 64 de staţii de încărcare pentru autovehiculele electrice în parteneriat cu retailerul Penny, reprezentând un total de 128 de puncte de încărcare. (zf.ro)

Top încărcătoare pentru telefoane Samsung cu tehnologie Super Fast Charging + CONCURS! Acum majoritatea terminalelor companiei sud-coreene sunt compatibile cu încărcarea rapidă pe care modelele mai vechi și mai ieftine nu o aveau. (computerblog.ro)

Început dificil pentru aeroportul de la Brașov. Pasageri notificați că vor zbura de pe alte aeroporturi. Primul zbor de la Brașov a plecat mai repede, astfel că au existat câțiva pasageri care au pierdut avionul. Alții vor fi transportați cu autocarul la București sau zborurile le vor fi comasate. (adevarul.ro) / Prima cursă care aterizat joi dimineaţă pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav a fost un avion TAROM. Noua aerogară este dotată cu tehnologii de securitate de ultimă generaţie. De exemplu, echipamentele de scanare a bagajelor sunt dotate cu algoritmi de detecţie a explozibililor lichizi, ceea ce înseamnă că pasagerii nu vor mai fi obligaţi să scoată laptop-urile şi lichidele din bagajele de mână. Aeroportul beneficiază de controlul la distanţă al zborurilor. (news.ro)

STIRI DIN IASI:

Mihail Doruș, nababul de la Iași cu cel mai mare preț al apei din România. Directorul Apavital = 8.000 de euro net/lună. Membrii conducerii Apavital SA, compania de apă a Consiliului Județean, câștigă din ce în ce mai mult, proporțional cu majorarea tarifului pe metru cub de apă sau canalizare. Iașul are cel mai scump serviciu din acest domeniu din țară, astfel că și managerii companiei și-au stabilit cele mai mari câștiguri. Până și șefii unor multinaționale de top și-ar tăia cardurile în bucăți la vederea declarațiilor de avere de la Apavital SA din ultimii ani. (reporteris.ro)

Doi deputaţi ieşeni din PNL şi PSD cer ca centrul regional de tranzit al Poştei să nu fie mutat de la Iaşi. Doi parlamentari ieşeni cer socoteală guvernului pentru intenţia de a muta centrul regional de tranzit al Poştei de la Iaşi în zona Romanului. Reacţia acestora vine în urma unui articol apărut în „Ziarul de Iaşi” săptămâna trecută.

De ce nu trag banii europeni la Consiliul Județean? Explicații și interpelări în loc de fonduri. La doi ani şi jumătate de la intrarea în exerciţiul financiar 2021-2027, în care România poate să tragă sume consistente, încă niciun proiect al administraţiei judeţului nu a intrat în execuţie, respectiv la decontare cum explică situaţia cei de la CJ. (Ziarul de Iasi)

Polițiștii rutieri și două secții se mută în casă nouă: au început lucrările la noul sediu. Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) va cheltui 1,9 milioane lei pentru a operaționaliza o clădire din Calea Chișinăului, peste drum de Silk District, imobil care, înainte de a ajunge la polițiști, a făcut obiectul unei tranzacții suspecte. (apix.ro)

Balul de La Castel a adunat peste 159.000 Euro pentru copiii vulnerabili. Binele a devenit artă, din nou, la Iași, la Balul de La Castel, cel mai important eveniment filantropic din regiunea Moldovei și unul dintre cele mai vizibile evenimente de profil din România, care a pus în scenă săptămâna aceasta cea de-a X-a ediție. Organizat de Fundația Serviciilor Sociale Bethany, Balul de La Castel a adunat la un loc aproximativ 400 de oameni generoși, care au pus umărul la strângerea sumei record de 159.000 de Euro, fonduri ce se vor îndrepta către copiii și tinerii din cadrul programelor organizației. (Stirea de Iasi)

Filmul zilei: Heart of Stone

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top