Stiri

Top 5 Stiri din Iași, Vineri 17 Noiembrie 2023

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Telegram.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

CURS VALUTAR

Euro – 4.9704 Lei sus
Dolar american – 4.5823 Lei sus
Lira sterlină – 5.6837 Lei jos
Francul elveţian – 5.1557 Lei sus

Fii și tu sponsor al newsletter-ului și poți să ajungi la peste 3000 oameni care îl citesc săptămânal. Newsletter-ul e gratuit, dar informațiile sunt neprețuite. Trimite-mi un mail pe adresa contact@iasi4u.ro și hai să discutăm!

Tu ce faci de Revelion 2024? Vezi aici lista de petreceri de Revelion 2024 din Iași!

STIRI SCURTE

România, locul 5 în UE după suprafața agricolă, a fost penultima țară UE după creșterea producției agricole în 2022 față de 2021. (agripedia.ro)

Dobânzile României au sărit peste cele ale Ungariei și au ajuns cele mai mari din regiune. Finanțele au primit cereri de doar 195 de milioane de lei de la investitori, față de un prospect de 400 de milioane de lei, și le-au respins pe toate din cauza randamentelor prea mari cerute de investitori. (profit.ro)

Bază complexă de recuperare medicală inaugurată la Bicaz. Zeci de mii de persoane cu probleme medicale, inclusiv copii, vor putea fi tratate în noua Bază de recuperare medicală, unul dintre cele mai importante proiecte de revitalizare a infrastructurii medicale din regiunea Moldovei. (medicanet.ro)

Dezvăluire – Cum a intrat Blue Air în insolvență. Începând cu luna martie 2020, compania aeriană românească low-cost Blue Air s-a confruntat cu o situație de dificultate financiară rezultată, în principal, ca urmare a măsurii de suspendare totală a activității de zboruri regulate de pasageri, ca urmare a pandemiei de COVID-19. În perioada 20 martie – 30 iunie 2020, Blue Air a avut un deficit de încasări de peste 100 milioane euro,ajungând în imposibilitatea de a onora angajamentele de plată curente și reeșalonate existente la data de 31 martie 2020. (profit.ro)

STIRI DIN IASI

Fără investiții în infrastructură, înghițim în sec. Soluțiile pentru descongestionarea traficului în Iași așteaptă un alt primar care să le pună în aplicare. (iasulnostru.ro)

UAIC va construi o parcare supraterană, cu cinci niveluri, în spatele universității. Universitatea „Al.I.Cuza” va construi o parcare supraterană, cu cinci niveluri, în spatele universității, în zona turnului de apă, planul urbanistic zonal (PUZ) urmând a fi aprobat de către consilierii locali până la finalul acestui an. (apix.ro)

Tranzacţie surpriză, la Iaşi: 7 mil. euro. Tiberiu Stoian (Exonia) a cumpărat fostul sediu al VelPitar. Încă o tranzacție de milioane de euro s-a parafat recent în Iași. Omul de afaceri Tiberiu Stoian (Exonia) a cumpărat activele imobiliare ale fostului mare combinat de panificație ieșean, administrat anterior de Vel Pitar și deținut de VP Terenuri, parte a fondului american de investiții Broadhurst NCH Capital. Potrivit informațiilor deținute de „Ziarul de Iași”, tranzacția s-ar fi ridicat la aproximativ 7 mil. euro. (Ziarul de Iasi)

Cum arată Bojdeuca lui Ion Creangă după restaurare. Lucrările începute în 2021 și executate de Iasicon în cadrul unui proiect cu o valoare de 2,7 milioane lei, fără TVA, au fost finalizate. (apix.ro)

Lucrările la noul terminal al Aeroportului au ajuns la un grad de 80% în execuție. Proiectul de construire a unui nou terminal la Aeroportul Iași (T4) a ajuns la un grad de 80% în execuție, conform unei informări a oficialilor aerogării. Între timp, Aeroportul a trecut, în premieră, pragul de 2 milioane de pasageri în acest an. (apix.ro)

Un restaurant celebru din Copou va intra într-un proces de modernizare. Complexul „Casa Vânătorului” din Copou va trece printr-un proces de modernizare, conform unui act urbanistic (certificat de urbanism) emis recent de Primăria Iași. Deocamdată, proiectul este în fază de incipientă de autorizare. (apix.ro)

Filmul zilei: The Garfield Movie. Trailer oficial. În curând la cinema.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top