Stiri

Top 5 Stiri din Iasi, Vineri 18 August 2023

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Telegram.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de
mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

CURS VALUTAR

Euro – 4.9490 Lei jos
Dolar american – 4.5110  Lei jos
Lira sterlină – 5.7386 Lei jos
Francul elveţian – 5.1469 Lei jos

STIRI SCURTE

Creditele ipotecare noi se ieftinesc pentru prima oară în ultimul an și jumătate. Dobânda la depozite scade sub pragul de 6%. Băncile au ieftinit creditele pentru locuințe noi în lei în iunie, pentru prima oară după 17 luni consecutive de majorare a dobânzilor, care se mențin totuși la un nivel dublu față de finele lui 2021. Creditele în monedă națională pentru firme s-au ieftinit și ele la începutul verii. Băncile au redus însă și dobânzile plătite la depozite, care au venit sub pragul de 6% pentru prima oară după iunie anul trecut, relevă datele analizate de Profit.ro.

56% din energia electrică produsă în prima jumătate a anului în România a fost “verde”, în creștere cu 9 procente față de ponderea din aceeași perioadă a anului trecut. Creșterea se datorează producției de energie hidro, care s-a majorat de la 7,6 TWh în perioada ianuarie-iunie 2022, la 11 TWh în prima jumătate a acestui an. (Profit.ro)

Azi se lansează noul model Air Jordan 38 „Fundamental”. Preț: 200 dolari.

STIRI DIN IASI

Carrefour România organizează la Iași Târgul de produse românești „Bunătăți de soi din România”. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), în parteneriat cu Carrefour România, va organiza, în perioada 18-20 august 2023, între orele 10:00-20:00, Târgul de produse românești „Bunătăți de soi din România”, în incinta centrului comercial Era Shopping Park Iași. Evenimentul face parte din campania de promovare a produselor agroalimentare românești și de creștere a accesului românilor la alimente de calitate obținute pe plan local, sub sloganul „Cumpără românește!”.

10 măsuri prioritare pentru Miroslava. În lucrarea de disertație am propus 71 de măsuri, termen scurt, mediu și lung. Acestea au reieșit din analizele SWOT și au fost prioritizate cu AHP. (andreibucur.ro)

Se lansează o licitaţie de 2 miliarde de lei pentru Spitalul Regional. Suprafaţa construită desfăşurată va fi de 15 ha. Cea mai mare licitaţie de lucrări din istoria Iaşului va fi lansată la mijlocul lunii octombrie. Un proiect iniţiat acum mai bine de 15 ani, dar despre care se vorbeşte de 30 de ani, va prinde contur: construirea şi operaţionalizarea Spitalului Regional de Urgenţă (SRU) Iaşi. (Ziarul de Iasi)

Programul „Rabla local” la Iași: doar 820 de ieșeni s-au înscris, mai sunt disponibile 1.200 de locuri. Cei interesați să obțină o sumă de 3.000 lei mai pot depune cereri până pe 31 august, ora 16.30, conform Administrației Fondului pentru Mediu (AFM). Amintim că înscrierile se fac pe site-ul AFM, dar contractul va fi semnat între beneficiar și Primăria Iași: municipalitatea asigură parte din stimulentul financiar (600 lei/autovehicul uzat), în timp ce suma cea mai mare o asigură AFM (2.400 lei/autovehicul uzat). (apix.ro)

UrbanizeHub a lansat proiectul Bring Nature Home care va regenera un spațiu urban subutilizat din Iași.
Împreună cu comunitatea ieșeană, UrbanizeHub pregăteșe o transformare urbană inovatoare și inspirată de natură! UrbanizeHub a lansat proiectul Bring Nature Home (BNH), finanțat de EIT Urban Mobility prin inițiativa New European Bauhaus. (Stirea de Iasi)

Sezonul 4 al lui Emily in Paris: Acțiunea se mută la Roma din cauza Jocurilor Olimpice și grevelor de la Hollywood.

Filmul zilei – A Million Miles Away – Official Trailer

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top