Revelion 2024 Iasi

Preferințele românilor pentru Revelionul din 2024

Românii încep să se pregătească pentru a sărbători Revelionul 2024, iar în preferințele lor pentru destinații de revelion se remarcă Maramureș (ales de 23,8% dintre cei chestionați), urmat îndeaproape de Bucovina (23,4%), Transilvania (15,8%), Valea Prahovei (11,2%) și Ţinutul Secuiesc (6%). Aceste date provin de la Travelminit, o importantă platformă de rezervări hoteliere din România.

Când vine vorba despre alegerea companiei pentru Revelion, un număr semnificativ, respectiv 48.8%, dintre participanții la sondaj au declarat că vor sărbători alături de familie. Alți 22% au optat pentru a-și petrece Revelionul cu prietenii, în timp ce 26.4% au ales să-l sărbătorească alături de partenerul sau partenera lor. Doar 2.8% dintre respondenți doresc să rămână singuri în noaptea de Revelion. Aceste date provin dintr-un sondaj care a avut ca scop înțelegerea intențiilor de călătorie ale românilor pentru ultimele zile din 2023 și preferințele lor pentru noaptea de Revelion.

În ceea ce privește destinațiile preferate pentru Revelion 2024, românii au o preferință clară pentru câteva regiuni recunoscute pentru peisajele lor spectaculoase și tradițiile frumoase. Maramureșul ocupă prima poziție în top, fiind ales de 23,8% dintre respondenți, în timp ce Bucovina se află la o mică distanță, cu 23,4%. Alte regiuni populare includ Transilvania (15,8%), Valea Prahovei (11,2%) și Ţinutul Secuiesc (6%). Procentele rămase sunt împărțite aproape în mod egal între alte zone din țară.

În ceea ce privește planurile pentru Revelion, se observă că majoritatea românilor doresc să iasă din casă și să se bucure de ultima vacanță a anului 2023. Concret, 35,4% dintre ei afirmă că vor petrece acasă sau la un prieten apropiat, 20,8% își doresc o petrecere la cabană, 14,4% caută un pachet all-inclusive într-o unitate de cazare din țară, 12,4% preferă o cină festivă la un restaurant, iar 9% dintre respondenți aleg să se relaxeze la băile termale. În procente mai mici, unii vor opta pentru un city break în străinătate.

În privința tradițiilor pe care românii doresc să le păstreze în noaptea de Revelion, se includ obiceiuri precum a pune bani în buzunar pentru prosperitate în noul an, a face o dorință în clipa trecerii dintre ani și a ciocni paharul de șampanie alături de cei dragi, exprimând astfel dorința de a rămâne împreună și în anul care vine.

Comparativ cu datele din 2021, când peste 90% dintre români au sărbătorit Revelionul acasă, în grupuri restrânse sau chiar singuri din cauza restricțiilor impuse de pandemie, în prezent, numărul celor care petrec Revelionul acasă a scăzut semnificativ la aproximativ 55%. Acest lucru indică dorința românilor de a profita de zilele libere pentru a explora țara și a se relaxa.

De aceea, mulți români încep să-și planifice Revelionul din timp: 24,4% încep să se gândească la asta din luna noiembrie, 22,8% cu 2-3 săptămâni înainte, 13,7% începând cu luna octombrie, 19,4% cu câteva luni înainte, în timp ce 18,3% se decid pe ultima sută de metri. Există, desigur, și un mic procent de oameni care încep să planifice Revelionul pentru anul următor imediat după ce a trecut acesta.

În ceea ce privește motivele care îi împiedică pe români să rezerve cazare din timp, 40,4% dintre respondenți menționează factorii financiari, în timp ce 36,3% sunt încă indeciși cu privire la planurile lor de Revelion. Există și un mic procent de persoane care doresc să petreacă noaptea dintre ani acasă sau la un restaurant.

Ne bucurăm să vedem că românii au început deja să-și facă planuri pentru Revelion și că sunt hotărâți să se distreze. Observăm că ei caută activ să facă rezervări pentru a profita la maximum de zilele libere din perioada sărbătorilor. Potrivit rezultatelor chestionarului nostru, bugetul mediu alocat pentru Revelion, fie că este vorba de o familie sau de un cuplu, se încadrează în intervalul cuprins între 500 și 1.450 de lei, un interval destul de generos. De asemenea, hotelierii pregătesc o gamă variată de oferte și pachete festive, astfel încât să răspundă nevoilor și bugetelor tuturor. De asemenea, pe Travelminit.ro, avem cea mai mare selecție de unități de cazare care acceptă plata cu vouchere de vacanță, ceea ce reprezintă o opțiune convenabilă pentru cei care încă nu au utilizat aceste vouchere și doresc să-și rezerve șederea pentru Revelion.” – spune  Tímea Imecs-Ambrus.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top