Stiri

Top 5 Stiri din Iasi, Vineri 29 Septembrie 2023

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Telegram.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

CURS VALUTAR

Euro – 4.9677 Lei sus
Dolar american – 4.6717 Lei sus
Lira sterlină – 5.7103 Lei jos
Francul elveţian – 5.1335 Lei jos

STIRI SCURTE

Oferta zilei: Cel mai bun pret pentru Cafea Boabe Lavazza Gusto Forte, 1 Kg la doar 39,29 lei care care se mai adauga un discount suplimentar de inca 20%Vezi oferta aici!

Show-ul America’s Got Talent a fost câștigat de un român, Adrian Stoica, pasionat de dresaj canin. Stoica, împreună cu câinele său Hurricane, rasa Border Collie, câștigat trofeul competiției și un cec în valoare de $1 milion. (PaginadeMedia)

România va deveni cel mai mare producător de gaze din Europa, odată cu exploatarea gazelor din Marea Neagră, iar toate aceste investiţii trebuie protejate şi ar trebui să existe un climat previzibil pentru investitori, a declarat, joi, ministrul Energiei, Sebastian Burduja. (Economica.ro)

De ce ceasurile de la Richard Mille sunt atat de scumpe. Ceasurile de la Richard Mille sunt cunoscute pentru prețurile lor exorbitante, iar motivul pentru aceasta este o combinație de factori care fac din aceste ceasuri adevărate opere de artă pe încheietura mâinii. Iată de ce ceasurile Richard Mille sunt atât de scumpe: (ebogdan.ro)

Fashion Days: Experiența ciudata legata de autenticitate. De câțiva ani încoace, au apărut aceste magazine online care vând produse multibrand in Romania, cum ar fi Fashion Days, Zalando, About You și multe altele, dar uneori am îndoieli cu privire la cât de autentice sunt produsele. Pe internet se găsesc diverse tutoriale despre cum să verifici autenticitatea produselor dar nici nu mai știi pe cine să crezi. (ebogdan.ro)

STIRI DIN IASI

Ce premiere vor fi în această toamnă la Palas Mall Iași? Recent, presa de specialitate a realizat un clasament al orașelor din România, luând în considerare suprafața spațiilor moderne de retail, și surprinzător, Iași ocupă locul patru în acest top, conform informațiilor prezentate pe site-ul Economedia.ro. Acest oraș, considerat centrul regional cu cea mai mare populație după București, devine tot mai atractiv pentru retailerii internaționali, în special datorită ansamblului Palas, care a reușit să se impună ca un adevărat centru regional de shopping și lifestyle, atrăgând clienți din întreaga regiune.

Şoferi la 16 ani. Povestea unui elev minor care are permis să meargă la şcoală cu maşina. Cum se poate obţine acest drept. De la volanul unui autoturism în miniatură, Florin, elev la Colegiul Economic Virgil Madgearu din Iași, își proclamă independența. “Înainte îmi petrecem tot timpul în casă, în fața calculatorului. (Ziarul de Iasi)

Fiterman Pharma – finalistă în cadrul competiţiei Made in Romania. Fiterman Pharma se numără printre cele 15 companii finaliste în competiţia Made in Romania, organizată de Bursa de Valori Bucureşti şi a cărei Gală de premiere a avut loc marţi, 26 septembrie. (Ziarul de Iasi)

Stadiul proiectului autostrăzii Pașcani – Suceava: în octombrie va fi emis acordul de mediu. Documentația tehnică aferentă proiectului de construire a autostrăzii Pașcani – Suceava a ajuns în faza obținerii acordului de mediu, aviz care va eliberat, cel mai probabil, în luna octombrie. În acest sens, au fost organizate și trei dezbateri publice, ocazie cu care autoritățile au făcut o prezentare la zi a proiectului. (apix.ro)

„Welcome Day”: TUIASI dedică prima zi de școală integral studenților. Deschiderea anului universitar va fi în inima campusului, urmată de zeci de jocuri cu sute de premii și evenimente pentru tineri. Punctul central al manifestării ce va avea loc luni, 2 octombrie, va fi ceremonia de deschidere a anului universitar. Aceasta este programată pentru ora 13.00, în inima Campusului „Tudor Vladimirescu”, Parcul „Prof. Cezar Oprișan”, aflat între căminele T9 și T10. Aici vor avea loc și majoritatea evenimentelor din cadrul „Welcome Day”. (Stirea de Iasi)

Filmul zilei: The Nun II / Călugărița II; Premiera: 8 septembrie 2023

Călugărița II este un film înspăimântător și captivant, care te va purta într-o călătorie în lumea întunecată a misterelor și forțelor malefice. Inspirat de evenimente reale, acesta te va ține cu sufletul la gură pe tot parcursul.

Totul începe cu moartea suspectă a unui preot, care nu trece neobservată din cauza circumstanțelor sale misterioase. Astfel o revedem pe eroina primei părți a filmului, sora Irene interpretată la perfecție de tânăra Taissa Farmiga (The final girls), care trăiește într-o zonă izolată în Italia.

Sora Irene are o viziune în care Frenchie (interpretat de Jonas Bloquet) o roagă să-l salveze, doar pentru a fi trimisă în următoarea zi de către Vatican într-o misiune de elucidare a mai multor morți misterioase, ce par a fi conectate.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top