Stiri

Top 5 Stiri din Iași, Vineri 3 Noiembrie 2023

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Telegram.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

CURS VALUTAR

Euro – 4.9677 Lei sus
Dolar american – 4.6717 Lei sus
Lira sterlină – 5.7103 Lei jos
Francul elveţian – 5.1335 Lei jos

Fii și tu sponsor al newsletter-ului și poți să ajungi la peste 3000 oameni care îl citesc săptămânal. Newsletter-ul e gratuit, dar informațiile sunt neprețuite. Trimite-mi un mail pe adresa contact@iasi4u.ro și hai să discutăm!

Tu ce faci de Revelion 2024? Vezi aici lista de petreceri de Revelion 2024 din Iași!

STIRI SCURTE

A inceput BlackFriday la:
Orange, Înscrie-te în campanie și poți câștiga reduceri de Black Friday, detalii aici.
Altex
Vodafone

Beatles a lansat ceea ce este descris ca fiind ultimul lor cântec nou împreună, intitulat „Now and Then”. Acesta completează o serie de cântece scrise de John Lennon și predate sub formă de demo lui Paul McCartney în 1994 de către Yoko Ono. McCartney și restul trupei Beatles au creat două cântece noi din aceste înregistrări, „Free As a Bird” și „Real Love” – fiecare dintre ele a fost un hit de top 5 în Marea Britanie.

Document remis clienților de proprietarul BCR: Un copil născut azi în România atinge doar 58% din potențialul productiv, cel mai scăzut nivel UE. Rezultate foarte slabe ale testelor PISA la citire, matematică, științe. Sistemul educațional românesc ar trebui reformat având în vedere rezultatele slabe din ultimii ani, spune un document remis clienților de grupul bancar Erste și analizat de Profit.ro. Acesta semnalează declinul numărului profesorilor în ultimii 25 de ani plus existența unui personal demotivat. Un copil născut astăzi în România își atinge doar 58% din potențialul productiv, cel mai scăzut nivel din Uniunea Europeană. (profit.ro)

Protecția Consumatorilor a amendat Orange România cu 150.000 lei și a propus încetarea practicii comerciale înșelătoare. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a amendat operatorul economic Orange România cu 150.000 lei și a propus încetarea practicii comerciale înșelătoare, potrivit unui comunicat de presă al instituției. ANPC transmite că a a finalizat controlul de fond realizat la operatorul economic Orange Romania SA, ca parte a unei tematici naționale de verificare a modului în care companiile de furnizare de servicii de telefonie mobilă și comunicații respectă prevederile legale în vigoare, în domeniu. (economedia.ro)

Grecia, Bulgaria și România caută finanțări pentru autostrăzile care să lege cele trei țări, parte dintr-un mega-proiect de conectivitate. O autostradă ar lega Constanța de Varna, alta Bucureștiul de Sofia. Bulgaria, Grecia și România vor aloca în bugetul lor garanții în valoare totală de 6 miliarde de euro pentru implementarea proiectului de conectivitate de transport și pentru conducte din orașul grecesc Salonic de la Marea Mediterană prin Kavala, Alexandroupolis, apoi prin orașele bulgărești Burgas și Varna, până în orașul românesc Constanța de pe litoralul Mării Negre, transmite publicația bulgară Mediapool, citată de Rador Radio România. (g4media.ro)

Cele mai folosite droguri de către tinerii din România și restul Europei. Disponibilitatea și diversitatea pe piață a drogurilor au atins cote ridicate și sunt printre cele mai importante provocări ale prezentului, atrage atenția raportul pe anul 2023 al Observatorului European pentru Droguri și Toxicomanie (EMCDDA). (panorama.ro)

STIRI DIN IASI

Noul terminal al Aeroportului Iași, primul din România cu parc fotovoltaic, va fi gata la sfârșitul anului. Finalizarea lucrărilor la Terminalul 4 al Aeroportului Internațional Iași este preconizată pentru sfârșitul acestui an, au spus pentru ECONOMICA.NET reprezentanții constructorului STRABAG. De asemenea, în august 2024 compania vrea să finalizeze și lucrările la Aeroportul Târgu Mureș.
Antibiotice Iași anuntă selectarea Băncii Europene de Investiții ca finanțator pentru proiectele de investiții viitoare, în valoare de 25 mil. euro. Compania Antibiotice din Iași comunica faptul că prin Decizia Directorului general nr. 217/6993/29.09.2023 a fost nominalizată echipa de lucru pentru realizarea procedurilor și activităílor necesare achiziției serviciilor de finanțare, cu următoarea componență: Ștefania ALEXANDRU – Director Planificare și Marketing Strategic, coordonatorul echipei, Mihaela NITU – Manager Financiar, Liviu VATAVU – Director Juridic și Guvernanță Corporativă, Sebastian COSTEA – Manager executiv Investiții și Proiecte Strategice. (medicanet.ro)

Antreprenori locali – Urban Gemini Încă de la lansare, identitatea vizuală a newsletterului Iașul nostru este modelată de Urban Gemini, un studio local de design grafic, cu o abordare foarte personală și umană a muncii creative. Pentru a înțelege mai bine provocările care vin la pachet cu un business local independent în domeniul creativ, am stat de vorbă cu antreprenorii din spatele brandului Urban Gemini. (iasulnostru.ro)

Studenții UMF Iași au impresionat lumea medicală cu o inimă artificială. Au câștigat marele premiu în urma unui concurs cu tineri din întreaga lume. Marele premiu pentru cea mai avansata inima artificiala a fost castigat de echipa din Iasi a Universitatii de Medicina si Farmacie ”Grigore T. Popa”. Aceasta a paricipat, la sfarsitul saptamanii trecute, in Texas, Statele Unite, la finala unei competitii internationale, care isi propune sa incurajeze si sa sprijine cercetarea dedicata dezvoltarii inimii artificiale. (Ziarul de Iasi)

Lupta contra cancerului la Iaşi: 17.500 de pacienţi la Oncologie. Medicii: „Poate fi vindecat”. Stadii şi şanse. Aproximativ 17.500 de români bolnavi de cancer se află în evidenţele Institutului Regional de Oncologie din Iaşi. Situaţia detaliată, consultată de către publicaţia noastră, arată însă că, în ciuda operaţiunilor ample de screening şi a tuturor eforturilor de sensibilizare a populaţiei din Iaşi şi din Moldova, numărul cazurilor noi nu este încă la nivelul din 2019, anul dinaintea pandemiei. În contextul în care acum sunt mai multe programe de screening, caravane mobile, este mai crescut gradul de conştientizare şi oamenii sunt, în general, mai bine informaţi. (Ziarul de Iasi)

Fanfara Ciocarlia va sustine un concert la Iasi duminica, 12 noiembrie, in cadrul unui turneu aniversar ce marcheaza 25 de ani de la infiintarea formatiei. Duminică, 12 noiembrie, legendara formație balcanică Fanfara Ciocarlia ajunge la Iași, unde vor concerta pe scena Unirii, începând cu ora 20:00, intr-un spectacol de exceptie ce face parte din turneul aniversar ce marcheaza 25 de ani de la infiintarea formatiei. (Stirea de Iasi)

Filmul zilei: The Killer
După un semi-eșec, un asasin se luptă cu el însuși și cu cei care l-au angajat pe parcursul unei urmăriri internaționale, despre care pretinde că nu are nimic personal. Din 10 noiembrie, pe Netflix.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top