Stiri

Top 5 Stiri din Iasi, Vineri 6 Octombrie 2023

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Telegram.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

CURS VALUTAR

Euro – 4.9677 Lei sus
Dolar american – 4.6717 Lei sus
Lira sterlină – 5.7103 Lei jos
Francul elveţian – 5.1335 Lei jos

STIRI SCURTE

IKEA cumpără teren în Iași, lângă Era Shopping Center, pentru un viitor magazin. Parcarea noului magazin IKEA va fi amenajată în zona din fața Brico Depot, în timp ce magazinul propriu-zis va fi construit pe o parcelă la vest de lanțul de retail (spre pasaj).

Dezvăluiri la aproape două luni după inaugurare. Cum a arătat desfăşurarea de forţe din spatele construcţiei Podului de la Brăila? Alessandro Minniti, responsabil de proiect: „A fost cu siguranţă cel mai provocator pod la construcţia căruia am lucrat până acum“. (zf.ro) (profit.ro)

Veniturile totale medii lunare au reprezentat în trimestrul II 2023, în termeni nominali, 6.910 lei pe o gospodărie, reprezentând 2.770 lei pe o persoană, în scădere cu 1%, față de trimestrul I 2023. Comparativ cu trimestrul II al anului precedent, veniturile totale medii lunare pe o gospodărie au crescut cu 10,7%, iar cele pe o persoană cu 11,6%, arată datele Institutului Național de Statistică. (Profit.ro)

Scriitorul norvegian Jon Fosse a fost recompensat joi cu premiul Nobel pentru literatură pe anul 2023 „pentru piesele şi proza sa inovatoare, care dau voce celor de nerostit”. (Digi24.ro)

Google a prezentat noua serie de smartphone-uri Pixel 8, compusă din modelele Pixel 8 (de la $700) și Pixel 8 Pro (de la $1,000). Acestea vin cu upgrade-uri minore, dintre care se remarcă chipset-ul Tensor G3 și o serie de promisiuni pe partea de AI. Cele două vor beneficia de suport software timp de șapte ani. (nwradu.ro)

STIRI DIN IASI

Se răcește vremea!. În Iași, duminică noaptea vor fi 4 grade, iar luni temperaturile vor urca până la maxim 16 grade Celsius. Duminică, 8 octombrie 2023, vemea va fi vântoasă în cea mai mare parte a țării, iar valorile termice vor fi în scădere în jumătatea nordică a teritoriului, iar în rest se vor situa în continuare peste mediile climatologice specifice datei. (Ziarul de Iasi)

Nuntă VIP la un restaurant de fițe din Iași! A răsunat orașul pe ritmurile lui Andrei Bănuță. Dana și Florin au avut o reacție surprinzătoare: „Mirii nu au știut că le voi cânta live melodia de la vals”. (bzi.ro)

Magazinul Jumbo se va deschide la Iași în luna octombrie

IKEA pregătește terenul pentru a deschide un magazin la Iași

Terminalul T4 va fi recepționat la finalul acestui an, iar primii pasageri îi vor trece pragul în primăvara 2024

În acest weekend, Palas devine scena unor evenimente mult așteptate: folclor românesc autentic și spectacol de teatru pentru publicul tânăr

Ateneul Național din Iași anunță Deschiderea Stagiunii 2023 – 2024

Filmul zilei: Priscilla | Official Trailer HD | A24

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top