Stiri

Top 6 motive pentru care să introduci brânza în alimentația ta

Cu toții știm că există numeroase persoane intolerante la lactoză și este mare păcat, fiindcă pierd o mulțime de beneficii pe care consumul de brânză le are. Însă tu, dacă nu ai probleme de sănătate și totuși nu există în dieta ta niciun tip de brânză este posibil ca acum să îți schimbi părerea. Chiar dacă nu i-ai dat vreo șansă, este totuși bine să încerci pentru că nu vei avea nimic de pierdut. Citește acest articol în continuare și vezi care sunt cele 6 motive pentru care ar trebui să consumi un astfel de produs.

Top 6 motive pentru care consumi brânză

  1. Poate reduce semnificativ colesterolul

Da, ai citit bine. Consumul de brânză poate reduce semnificativ nivelul de colesterol din corpul tău. Deci dacă știi că există probleme în acest sens, merită să încerci. Și pentru a face alegerea potrivită, descoperă gama de brânzeturi maturate de la Laktotrio.ro. Aceștia oferă variante optime pentru și cu o calitate superioară celor din magazinele mari.

  1. Poți adormi mai repede seara

Așa cum există numeroase plante din care îți poți face ceai pertu a avea un somn rapid și odihnitor, e bine de știut că mâncatul de brânză înainte de culcare îți crește șansele de a avea un somn așa cum îți dorești.

  1. Este o sursă bună de proteină

În mod normal, aportul fiecărui om de proteină consumată trebuie să fie destul de mare, de aceea, o opțiune bună este consumarea de produse lactate, printre care brânzeturile. Astfel că, această opțiune este una bună mai ales pentru sportivi.

  1. Îți protejează oasele și dinții

De acest beneficiu cu siguranță am auzit majoritatea dintre noi chiar de când eram mici. Și chiar este adevărat, fiindcă produsele lactate, în special brânzeturile, sunt pline de calciu, vitamina D și după cum am menționat și mai sus, de foarte multe proteine. De asemenea, datorată gamei de vitamine din complexul B pe care le conține corpul tău va absorbi calciul mult mai ușor, dar le și va distribui în mod eficient.

  1. Ajută cu digestia

Brânza, pe lângă cele menționate mai sus, conține și probiotice sau așa cunoscutele „bacterii bune”, iar acestea sunt extrem de folositoare pentru corpul uman. Cu ajutorul lor ne putem bucura de o mai bună funcționare a sistemului digestiv și poate ajuta și cu bolile inflamatorii intestinale.

  1. O poți introduce în orice fel de mâncare

Chiar dacă acesta nu este un beneficiu, ci mai mult un aspect pentru care ar trebui ca brânza să fie în alimentația ta. Este un produs care se poate folosi în numeroase combinații, care pot fi extrem de sănătoase și cu puține calorii. De la paste cu roșii și mozzarella, la salată de vară cu feta și acestea sunt doar două recomandări. Totuși, există numeroase variante din care poți alege

În concluzie, consumul de brânzeturi poate fi un element important în viața fiecăruia dintre noi. Există numeroase beneficii, de care ar fi păcat să nu ne bucurăm. Alege să mănânci sănătos!

Sursă foto: Unsplash.com

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top