Stiri

Top pensiuni cu priveliști fabuloase, pentru o vacanță în apropierea Iașului

Dacă ești în căutarea unui refugiu de vis în inima naturii, România oferă o multitudine de locații montane perfecte pentru o escapadă relaxantă. Imaginează-ți să te trezești într-o cameră cu geamuri mari care îți oferă o priveliște panoramică asupra munților, să te răsfeți în piscina sau ciubărul de la cabană și să te bucuri de peisaje impresionante.

În acest articol, îți vom recomanda câteva destinații de top unde poți găsi cazări care combină confortul modern cu frumusețea naturii, pentru o vacanță de neuitat. Descoperă cele mai frumoase locuri de mers la munte, dotate cu toate facilitățile de care ai nevoie pentru a te relaxa și a te bucura de momente speciale alături de cei dragi. Încercăm să va recomandăm zone apropiate din Moldova, deși majoritatea căsuțelor din sticlă cu vedere la lac sau la munte s-au dezvoltat în zona munților Apuseni și cum din iași nu avem autostrăzi, timpul petrecut la volan este destul de mare pentru un weekend de relaxare. Află mai multe despre aceste locații de poveste în articolul nostru complet.

Moon Lake Bicaz

Moon Lake Bicaz se află la 18 km de Barajul Bicaz și oferă o piscină în aer liber sezonieră, o grădină și unități de cazare cu aer condiționat, WiFi gratuit și balcon. Fiecare unitate oferă oaspeților o terasă, o bucătărie complet utilată, cu un frigider, o zonă de relaxare cu o canapea extensibilă, un televizor cu ecran plat, și o baie proprie cu duș și articole de toaletă gratuite. Această casă de vacanță pune la dispoziție un grătar. Dacă doriți să descoperiți zona, puteți desfășura în împrejurimi activități precum hiking, pescuit și caiac-canoe. Au casute cu un dormitor dar si cu doua dormitoare. Mai multe detalii gasiti aici.

Moon Lake Bicaz iasi4u

Casa Rogin Chalet

Casa Rogin Chalet se găsește în Buhalniţa, la 19 km de Barajul Bicaz, și are WiFi gratuit, un balcon și o grădină. Acest chalet oferă parcare privată gratuită și se află într-o zonă unde oaspeții pot desfășura activități precum hiking, ciubar, pescuit și biliard. Acest chalet cu terasă și vedere la munte are 2 dormitoare, un living, un televizor cu ecran plat, o bucătărie utilată, cu frigider și cuptor, precum și 2 băi cu bideu. Baia este dotată cu duș și articole de toaletă gratuite. Acest chalet pune la dispoziție un grătar. Cazarea are 2 camere si un living. Mai multe detalii aici.

Casa Rogin Chalet iasi4u

Haita Land

Unde se termină ultimele fărâme de asfalt, înainte să fie înghițite de pădurea Rezervației Călimani, urci pe pajiște, treci de ultima urmă de așezare omenească și te oprești. Aici este Tărâmul Haitei. Ne-am așezat și noi aici, ne-am minunat, și nu am putut pleca până ce nu am fost siguri că ne întoarcem. Noi (arhitecți, medici, ingineri, it-iști, juriști și manageri) ne-am pus mințile și visurile la contribuție și așa s-a născut complexul Haita Land; la început a răsărit Pridvorul falnic, apoi Sihastrul rătăcit tocmai în vârf și Cuibul cuibărit confortabil mai la vale. Arhitectura caselor urmează, cu respect, liniiile și culorile muntelui, într-un odihnitor stil minimalist. La interior am vrut să avem atât: lumină, lemn și confort.

Înainte de intrarea în Rezervația Călimani (ieșirea din satul Gura Haitii), se urmează drumul pietruit. Drumul este accesibil cu orice tip de mașină vara și, în funcție de vreme, oferim transport iarna. Exista 3 optiuni de cazare:
Pridvor – Poreclită Pridvor pentru deschiderea către munte și luminozitatea care o caracterizează, prima casă de la Haita Land a întruchipat tot ce ne doream de la o cabană la munte: vedere și acces nestăvilit spre munți, linii moderne trasate din lemn și interior minimalist care să asigure confortul căutat în mijlocul oricărei metropole. Se pot caza 4-6 persoane (dormitor mezanin și living).
Sihastru – Din dorința de a avea un mic punct de observație cât mai sus, s-a născut Sihastru, căsuța cea mică din vârf; mai sus e doar cerul. Discretă ca umbra dintre doi brazi și cu exact atât spațiu cat ai nevoie pentru odihnă și contemplație, casa devine definiția intimității. Se pot caza 2-3 persoane (dormitor și living).
Cuib – Cuibul păstrează vie memoria locului, acolo unde o casă bătrânescă stătea de strajă sub un fum alb atunci când a fost descoperită, veghind toată valea. Cuibul ne amintește de firescul și expresivitatea materialelor si tehnicilor tradiționale, încercând să integreze pe cat posibil bucăți ce au putut fi recuperate din vechea casă. Într-o singură zi pe terasă poți avea poarte de toate cele patru anotimpuri: clipe de soare puternic, rafale de ploaie și chiar de ninsoare. Tot aici te poți delecta cu muzicalitatea locului: vuietul vântului printre brazi, susurul pârâului din vale, bobițele de gheață care sar de pe o șipcă și, în nopțile geroase cu lună plină, chiar urletul îndepărtat al unui lup. Iar în interiorul Cuibului e liniște și hygge. Se pot caza 8 persoane (doua apartamente). Mai multe detalii gasiti aici.

haita land iasi 4u

Pasul Palma Village

Pasul Palma Village-Palma Alpin se găsește în Ciumîrna, la 15 km de Mănăstirea Sucevița, și oferă WiFi gratuit, o grădină și parcare privată gratuită. Proprietatea se află la 48 km de Parc de aventuri Escalada și oferă o terasă. Acest apartament are 1 dormitor, un living, o bucătărie complet utilată și 1 baie. Oaspeții au la dispoziție un televizor cu ecran plat. Mai multe detalii aici.

Pasul Palma Village iasi 4u

Cabana Tribal

Cabana Tribal se află în Dămuc și oferă WiFi gratuit, vedere la munte, o grădină cu o terasă și acces la o baie cu hidromasaj și un centru spa. Se oferă la locație parcare privată. Unele unități oferă un televizor cu ecran plat cu canale prin cablu, o bucătărie complet utilată, cu frigider, și o baie comună cu duș și un uscător de păr. Această cabană pune la dispoziție un grătar. Această proprietate are un salon de zi comun, iar în apropiere oaspeții pot desfășura activități precum hiking. Barajul Bicaz se află la 39 km de Cabana Tribal. Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Internaţional Bacău, situat la 124 km de Cabana Tribal. Mai multe detalii aici.

Cherry TinyHouse

Locatia e chiar in Iasi, la Dorobanti si poate fi inchiriata pentrua evada din stresul cotidian de zi cu zi. Mai multe detalii aici.

Cherry TinyHouse iasi 4u

Daca mai cunosti locatii de genul acesta si vrei sa le recomanzi, scrie in zona de comentarii si noi le adaugam in site.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top