Stiri

Ce destinatii din tara vor alege romanii de Paste? Brasovul si Sibiul sunt din nou in topul destinatiilor preferate

Cea mai asteptata sarbatoare din aceasta perioada, Pastele a fost asteptat cu nerabdare de romani, mai ales ca urmeaza cea mai lunga minivacanta din acest an, cu nu mai putin de 6 zile libere de care putem profita din plin. Doua sarbatori au fost comasate, astfel ca minivacanta va incepe de miercuri, 1 mai (Ziua Muncii) si se va termina luni, 6 mai, a doua zi de Paste. Pentru data de 2 mai, joi, Guvernul a stabilit sa se faca punte, astfel incat angajatii din mediul de stat sa beneficieze de mai multe libere de Paste, dar se preconizeaza ca si multi dintre cei care lucreaza in mediul privat vor primi o zi libera cu recuperare.

  • Cele mai populare destinatii au fost Brasov, Sibiu, Praid, Bucuresti, Cluj-Napoca, Sighisoara, Oradea, Baile Felix, Predeal, Busteni.
  • La capitolul tarife, preturile sunt intr-o usoara crestere fata de anul trecut pentru perioada Pastelui: de exemplu, pretul pentru un sejur de o noapte/2 persoane este de 333 de lei in 2024, in comparatie cu 303 lei in 2023, in crestere cu 10%.
  • 28% dintre hotelieri sustin ca sunt multumiti cu rezervarile efectuate in acest an.

In acest context, hotelierii s-au pregatit din timp si au lansat oferte de 1 Mai si Paste, mai ales ca multi turisti au mers pe trendul early booking si au planificat din vreme sejurul de sarbatori, pentru a profita de tarifele mai mici si de varietatea locurilor disponibile.

„Urmeaza o perioada aglomerata pentru turismul din Romania, ba chiar putem spune ca aceasta minivacanta care, iata, include 6 zile libere, va da startul sezonului estival din tara noastra, chiar mai devreme decat in mod obisnuit. Recomandam turistilor nostri sa rezerve din timp cazarile, mai ales ca vor incepe vacantele pe litoral si, pe masura ce cererea va creste, vor creste si tarifele. De asemenea, nu trebuie sa uitam ca, in scurta vreme, vor incepe sa fie incarcate cardurile de vacanta ale celor care lucreaza la stat, ceea ce va duce la un numar mai mare de rezervari‟, spune Timea Imecs-Ambrus, CEO Travelminit.

Vacanta de Paste: cum arata preturile in 2024?

Potrivit datelor emise de platforma hoteliera online travelminit.ro, cele mai populare destinatii au fost Brasov, Sibiu, Praid, Bucuresti, Cluj-Napoca, Sighisoara, Oradea, Baile Felix, Predeal, Busteni, orase alese frecvent de turistii aflati in cautarea unor city break-uri sau scurte escapade de weekend.

La capitolul tarife, preturile sunt intr-o usoara crestere fata de anul trecut pentru perioada Pastelui: de exemplu, pretul pentru un sejur de o noapte/2 persoane este de 333 de lei in 2024, in comparatie cu 303 lei in 2023, in crestere cu 10%, in timp ce pretul pentru un sejur de 2 nopti/2 persoane, este de 702 de lei in 2024, in comparatie cu 662 de lei in 2023.

Raportul se schimba in cazul unui sejur de 2 nopti/4 persoane, care costa, in medie, 1195 de lei in 2024 fata de 1050 de lei in 2023. De asemenea, un sejur de 4 nopti/4 persoane costa, in medie, 1897 de lei in 2024.

Ce spun hotelierii despre rezervarile de Paste?

 Potrivit unui chestionar realizat de Travelminit.ro in randul hotelierilor si al proprietarilor de pensiuni si case de vacanta, numai 28% dintre respondenti sustin ca sunt multumiti cu rezervarile efectuate in acest an. Piata este intr-o continua dinamica in aceasta perioada, astfel ca exista in mod sigur si romani care vor decide sa plece intr-un sejur in ultima clipa, cautand promotiile last minute. Iar partea buna este ca inca exista disponibilitati pentru vacanta de vara si nu numai, la preturi chiar accesibile.

De altfel, in ceea ce priveste rezervarile early booking si cele last minute, hotelierii sustin ca procentele sunt egale: sunt persoane care, intr-adevar, si-au planificat sejurul de Paste cu mult timp inainte, dar sunt si turisti care de-abia in ultima saptamana au facut rezervarea de vacanta.

In ceea ce priveste tarifele la cazare in aceasta perioada, peste 50% dintre participantii la studiu sustin ca au preturi similare sau chiar mai mici in comparatie cu 2023, un motiv in plus pentru romanii care nu au rezervat pana acum un sejur de Paste sa profite de aceste preturi.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top