Stiri

Topul știrilor din Iași, Joi 4 iulie 2024

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Whatsapp.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

CURS VALUTAR

Euro – 4.9764 Lei sus
Dolar american – 4.6195 Lei sus
Lira sterlină – 5.8296 Lei jos
Francul elveţian – 5.2893 Lei sus

Fii și tu sponsor al newsletter-ului și poți să ajungi la peste 3000 oameni care îl citesc săptămânal. Newsletter-ul e gratuit, dar informațiile sunt neprețuite. Trimite-mi un mail pe adresa contact@iasi4u.ro și hai să discutăm!

STIRI DIN IASI

➡️ Unde poți vedea în Iași meciurile de la EURO 2024. Toți iubitorii fotbalului sunt invitați să asiste la un meciurile Euro 2024. Campionatul European de Fotbal UEFA 2024 va fi cea de-a 17-a ediție a Campionatului European de Fotbal, organizată de UEFA. Evenimentul va fi organizat de Germania. Euro 2024 va începe pe 14 iunie 2024 și se va termina pe 14 iulie 2024. Ele vor fi transmise in Romania pe Pro TV.

Noul stadion din Iași se va numi: Stadionul Municipal „Regele Ferdinand I”. Facem un nou pas pentru proiectul de realizare a unui stadion de nivel european în Municipiul Iași. În perioada imediat următoare municipalitatea vom lansa o licitație pentru revizuirea actualizarea proiectului Stadionului Municipal „Regele Ferdinand I”, ținând cont de noul amplasament din zona complexului Era (șes Bahlui – Cicoarei).

Restaurarea Filarmonicii din Iași, clădire monument istoric sub semnul greutăților. Directorul tehnic al companiei de construcții care și-a adjudecat lucrarea, Gheorghe Băean a explicat că sub clădire este o pînza de apă freatică la minus patru metri sub cota terenului natural. S-au căutat și s-au gasit metode de blocare a ascensiunii apei catre viitoarea structură. Acustica sălii de spectacol a Filarmonicii din Iași este o altă provocare pentru care se caută soluții și în colaborări cu firme specializate din acest domeniu din alte țări ale Uniunii Europene. (rfi.ro)

7 medii de zece la Evaluarea Națională în Iași! Iată de unde sunt decariștii din județ. Ministerul Educației Naționale a publicat rezultatele la Evaluarea Națională 2024. În județul Iași sunt 7 medii de ”zece”, conform rezultatelor publicate. Astfel, două medii de zece s-au înregistrat la Colegiul Național ”Emil Racoviță”, alte două la Colegiul Național Iași, în vreme ce alte două au fost la Școala privată ”Euro Ed”. O altă medie de zece a fost înregistrată la Colegiul ”Richard Wurmbrand”. Anul trecut au fost înregistrate 28 de medii de zece în județul Iași la Evaluarea Națională. (7est.ro)

Industria se întoarce la Iași pe autostradă? Parcul Lețcani: cereri pentru spații de trei ori cât suprafața. Președintele Consiliului Județean Iași anunță o revoluție a parcurilor industriale la Iași în 2024. Cu întârziere de aproape zece ani, Parcul Industrial de la Lețcani s-ar putea deschide până la finalul anului. Cererile pentru spațiile de aici depășesc cu mult cererea. (Ziarul de Iasi)

Robot agricol autonom prezentat de USV Iași, în cadrul conferinței centrată pe protecția solurilor. Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) împreună cu Academia Română și Academia de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Șișești” (ASAS) vor organiza Conferința „Protecția solurilor agricole și silvice în condițiile schimbărilor climatice”, pe 5 și 6 iulie 2024. (agripedia.ro)

Două firme importante au câștigat licitațiile de închiriere a spațiilor comerciale de la Aeroportul Internațional din Iași. Nouă firme au fost admise în lupta pentru închirierea spațiilor comerciale din terminalul T4 al Aeroportului Internațional din Iași, însă câștigătoare au fost Lagardere și Corsini Ristorante. (bzi.ro)

Proiect: blocuri de locuințe în locul parcării de la centrul de afaceri. Grupul Tester, patronat de omul de afaceri Bogdan Pițigoi, vrea să construiască blocuri de locuințe în locul parcării de la centrul de afaceri IDEO. Conform informațiilor APIX.ro, un astfel de proiect a intrat în avizare la nivelul intituției de resort, dar nu există încă informații publice detaliate cu privire la investiție. (apix.ro)

STIRI DIN TARA SI DIVERSE

Zvon: Samsung ar renunța anul viitor la Galaxy S25 Plus. Samsung ar renunța anul viitor la Galaxy S25 Plus, cel puțin așa susține un zvon recent. Nu este nimic oficial aici, iar logica ne face să spunem că nu este cazul. (computerblog.ro)

Valea Oltului se închide pe perioada zilei în perioada 8 iulie – 9 august. Valea Oltului va fi închisă pe perioada zilei în perioada 8 iulie – 9 august, pentru lucrări de defrișare necesare la construcția autostrăzii Sibiu – Pitești, a anunțat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. El confirmă astfel informațiile Economedia. Ministrul a spus că nu a putut fi găsită altă variantă și că CNAIR va anunța care sunt rutele alternative pentru CNAIR. (economedia.ro)

Donald Trump și-a mărit considerabil avansul față de Joe Biden, 49% vs 43%, în cursa pentru Casa Albă, potrivit unui sondaj New York Times realizat după dezbaterea dintre cei doi și publicat miercuri. (Hotnews)

Fosta Primă Doamnă Michelle Obama ar fi singura în măsură să obţină mai multe voturi decât Donald Trump, în cazul în care Joe Biden s-ar retrage din cursa la fotoliul de la Casa Albă, arată un sondaj Ipsos. (News.ro)

Sport: Campioana FCSB și câștigătoarea Cupei Corvinul Hunedoara dispută joi Supercupa României. Partida este programată de la ora 20:00, pe stadionul Ghencea.

Jucători dependenți și familiile lor reacționează după investigația Snoop, care a arătat încălcarea legislației privind autoexcluderea. Pentru prima dată, au fost identificați la intrarea în săli. În urma investigației, mai multe persoane afectate direct de dependența de jocuri și apropiați ai acestora au decis să-și spună povestea pentru site-ul independent Snoop.ro. Mărturiile lor arată cum atât adicția, cât și reglementarea defectuoasă a industriei îi lovesc nu doar pe cei bolnavi, ci și întregi rețele de oameni dragi și societatea în ansamblul ei. (hotnews.ro)

Filmul zilei: “The Man with 1000 Kids”, din 3 iulie. Mai multe familii află că donatorul de spermă în care au avut încredere este tatăl a sute, poate mii de alţi copii din întreaga lume.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top