Sport

Noul stadion din Iași se va numi: Stadionul Municipal „Regele Ferdinand I”

Zilele trecute scriam despre amplasarea noului stadion din Iasi, iar astazi Primarul Municipiului Iasi a publicat urmatorul comunicat:

Facem un nou pas pentru proiectul de realizare a unui stadion de nivel european în Municipiul Iași. În perioada imediat următoare municipalitatea vom lansa o licitație pentru revizuirea actualizarea proiectului Stadionului Municipal „Regele Ferdinand I”, ținând cont de noul amplasament din zona complexului Era (șes Bahlui – Cicoarei).

Avem la dispoziție atât o parcelă de teren de 45 de hectare în zonă, cât și o sumă 100 de milioane de lei pentru a începe lucrările, banii provenind dintr-un împrumut contractat de la BRD. Potrivit indicatorilor tehnico-economici adoptați de Consiliul Local, care vor fi modificați după revizuirea proiectului, capacitatea noii arene va fi de circa 24.000 de locuri, iar valoarea totală a investiției este estimată la 550 de milioane de lei, circa 113 milioane de euro.

Din punct de vedere arhitectural, noul stadion va fi inspirat din geometria coroanei Regelui Ferdinand I.

Din punct de vedere funcțional, locurile pe scaune destinate publicului general vor fi organizate pe două niveluri de gradene. Funcțiunile destinate publicului general vor fi organizate la nivelul parterului, astfel încât fiecare sector să beneficieze independent de grupuri sanitare, zonă de alimentație publică etc.

Stadionul va avea restaurant, cafenea, un muzeu dedicat echipei FC Politehnica lași, un fan shop și un magazin cu articole sportive. Pentru fiecare sector de spectatori va fi prevăzut un punct de prim ajutor.

Noul stadion din Iași ar urma să fie construit lângă complexul ERA, unde s-a organizat festivalul „Afterhills”

De asemenea, vor fi asigurate locuri de parcare, spații comerciale, zone de alimentație publică și grupuri sanitare.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top