Stiri

Topul știrilor din Iași, Marti 23 Ianuarie 2024

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Whatsapp.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

CURS VALUTAR

Euro – 4.9704 Lei sus
Dolar american – 4.5823 Lei sus
Lira sterlină – 5.6837 Lei jos
Francul elveţian – 5.1557 Lei sus

Fii și tu sponsor al newsletter-ului și poți să ajungi la peste 3000 oameni care îl citesc săptămânal. Newsletter-ul e gratuit, dar informațiile sunt neprețuite. Trimite-mi un mail pe adresa contact@iasi4u.ro și hai să discutăm!

STIRI SCURTE

România a produs suficient cât să asigure în întregime consumul intern doar pentru două produse alimentare: ouăle și carnea de ovine/caprine, arată o analiză a Institutului Național de Statistică cu date din 2022. Pentru porc, pentru prima oara, producem sub 50% din consum. (Economica.net)

O analiză a cotidianului francez Le Monde arata că furia fermierilor câștigă teren în toată UE împotriva Green Deal, pachetul de măsuri ecologiste al Comisiei Europene care impune restricții drastice agricultorilor. (G4Media.ro)

Orange România anunță închiderea graduală a rețelei 3G, începând cu iunie 2024, măsură ce va permite companiei să-și concentreze eforturile pentru dezvoltarea rețelelor 4G/5G, dar și a altor tehnologii emergente, care vor asigura nevoile de comunicare și acces la internet pentru anii următori. Prin acest demers, Orange urmărește să ofere tuturor clienților săi o experiență de conectivitate mai bună, iar spectrul și resursele utilizate anterior de 3G vor fi redirecționate către rețelele 4G/LTE (inclusiv tehnologiile Low Power LTE-M, NB-IoT) și 5G, semnificativ mai rapide și mai eficiente energetic decât tehnologia pe care o înlocuiesc. (orange.ro)

Recomandarea zilei: o lanterna FOARTE PUTERNICA, e buna de tinut in masina sau de luat cand mergeti in drumetii la munte: Lanterna XHP70, Excitat®, Incarcare USB, 20000lm, 5 Moduri iluminare, Negru. Detalii aici!

STIRI DIN IASI

Programul manifestărilor ce vor fi organizate pe 24 ianuarie la Iași.

A început construcția primei autostrăzi din Iași: lucrări la Mircești și Pașcani. Grupul de firme UMB a început luni, 22 ianuarie, lucrările la prima autostradă din județul Iași, pe sectorul Mircești – Pașcani, parte din A7. Un clip video publicat pe Youtube arată primele excavări în zona nodului turbion, la sud de Pașcani, lucrări fiind demarate și pe raza comunei Mircești. (apix.ro)

Cum arată la interior terminalul T4 al Aeroportului Iaşi. Când va fi folosit de pasageri. Zeci de oficialităţi participă marţi dimineaţă la o primă inaugurare a terminalul 4 al Aeroportului Iaşi, investiţie realizată cu fonduri europene. Pentru “muritorii de rând”, terminalul va putea fi folosit începând cu sfârşitul lunii martie. (Ziarul de Iasi)

Stadiul lucrărilor la parcul industrial Lețcani: o nouă amânare a termenului de execuție. Consiliul Județean (CJ) întârzie cu inaugurarea parcului industrial de la Lețcani. Contractul de lucrări a fost semnat în august 2021, dar proiectul încă nu este finalizat. În ultimul an, au fost încheiate trei acte adiționale: unul pentru suplimentarea valorii și celelalte două pentru prelungirea duratei de execuție. (apix.ro)

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași încurajează spiritul antreprenorial al propriilor studenți, chiar dacă tipul de afacere propus de tineri nu are strânsă legătură cu domeniul pe care aceștia îl studiază. Un exemplu concludent, în acest sens este cel al lui Alexandru Doroftei, student în ultimul an la Facultatea de Agricultură, care a întocmit un plan de afaceri bun și a câștigat 40.000 euro nerambursabili, sumă pe care a investit-o într-un atelier de broderie. (agripedia.ro)

Sport in Iasi: Lovitură la Poli: l-au pierdut pe Lung! Cum e plătit dezastrul cu Sepsi, jucător de la CFR în Copou. Politehnica Iaşi a revenit luni după amiază la antrenamente după zilele libere primite la finalul săptămânii trecute, imediat după meciul pierdut în deplasare cu 0-6 în faţa Sepsi Sfântu Gheorghe. (Ziarul de Iasi)

Filmul zilei: Back To Black, Trailer (2024). Amy Winehouse Biopic. Premiera internațională pe 11 aprilie.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top