Stiri

Topul știrilor din Iași, Miercuri 10 Ianuarie 2024

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Whatsapp.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

CURS VALUTAR

Euro – 4.9704 Lei sus
Dolar american – 4.5823 Lei sus
Lira sterlină – 5.6837 Lei jos
Francul elveţian – 5.1557 Lei sus

Fii și tu sponsor al newsletter-ului și poți să ajungi la peste 3000 oameni care îl citesc săptămânal. Newsletter-ul e gratuit, dar informațiile sunt neprețuite. Trimite-mi un mail pe adresa contact@iasi4u.ro și hai să discutăm!

STIRI SCURTE

Gabriel Attal, în vârstă de 34 de ani, este începând de marţi noul prim-ministru al Franței. Attal devine astfel cel mai tânăr şi primul premier deschis homosexual din istoria Franţei. (News.ro)

Scumpire masivă a țigărilor, începând cu 11 ianuarie. JTI este prima companie care mărește prețurile. Țigările produse de Japan Tobacco International se scumpesc cu 1 leu pe pachet, începând cu 11 ianuarie, potrivit informațiilor ajunse în posesia Economedia.ro. Țigările populare Sobranie vor ajunge să coste 28 de lei pe pachet, Winston ajunge la 25,50 lei, iar Camel între 22 și 22,50 lei. Winchester, mai ieftine, ajung la 24 de lei pachetul. (economedia.net)

VW Golf nu va mai avea cutie de viteze manuală. Volkswagen va lansa în acest an un face-lift al celebrului Golf, care va veni însă cu o premieră în privința cutiei de viteze. Pentru prima dată în istorie, modelul compact aflat la ultima generație cu motor cu combustie nu va mai propune o cutie manuală. (Profit.ro)

România se pregăteşte să intre în rândul ţărilor producătoare de maşini electrice – Ford Otosan va veni cu trei modele full-electric, Dacia la Mioveni produce deja două hibride. Uzina Dacia de la Mioveni va produce începând cu acest an două maşini de tip „full-hybrid“ – Dacia Jogger, lansat în producţie în 2023, şi noul Duster, cu acelaşi sistem de propulsie ♦ La cele două se adaugă trei modele care vor fi lansate la Craiova – viitoarele Ford Puma Electric, E-Transit & E-Tourneo Courier. (zf.ro)

Topul băncilor după soldul creditelor. Banca Transilvania domină piața, BCR și Raiffeisen Bank și-au consolidat pozițiile pe podium, BRD a depășit ING Bank, în timp ce UniCredit Bank și CEC Bank merg umăr la umăr. (bankingnews.ro

Viziunea Samsung “AI for All” dezvăluită la CES 2024 (ebogdan.ro)

STIRI DIN IASI

În decembrie, apartamentele de vânzare din România au fost, în medie, cu 8% mai scumpe. Prețul mediu de cerere pentru apartamentele noi din Iași a crescut cu 9% în luna decembrie 2023 față de luna decembrie a anului anterior, ajungând la 1.498 euro/metru pătrat. Apartamentele vechi au avut o creștere accelerată în luna decembrie, de 12% față de decembrie 2022, și au avut un preț mediu de cerere de 1.501 euro/metru pătrat.

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) a stabilit condițiile, criteriile și calendarul Admiterii pentru anul universitar 2024 – 2025, metodologia specifică fiind aprobată în ultima ședință a Senatului instituției de învățământ superior. (agripedia.ro)

BURGER KING va inaugura, în curând, prima locație din Iași, în ansamblul mixt Palas. Noul restaurant va dispune de un spațiu generos, de peste 300 mp. Acesta va fi situat la nivelul -3 al Palas Mall și va fi accesibil din exterior, dinspre parcul Palas, cât și din interior. Viitorul restaurant aduce mai aproape de publicul ieșean burgerii care au cucerit întreaga planetă: celebrul Whopper, Lord Pepper, Sir Bacon Chicken sau Beef, Dublu Steakhouse sau Big King XXL, dar și meniuri cu cartofi prăjiți și răcoritoare, salate, garnituri și deserturi.

Filmul zilei: 3 Body Problem | Official Trailer | Netflix

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top