Stiri

Topul știrilor din Iași, Miercuri 12 Iunie 2024

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Whatsapp.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

CURS VALUTAR

Euro – 4.9764 Lei sus
Dolar american – 4.6195 Lei sus
Lira sterlină – 5.8296 Lei jos
Francul elveţian – 5.2893 Lei sus

Fii și tu sponsor al newsletter-ului și poți să ajungi la peste 3000 oameni care îl citesc săptămânal. Newsletter-ul e gratuit, dar informațiile sunt neprețuite. Trimite-mi un mail pe adresa contact@iasi4u.ro și hai să discutăm!

STIRI DIN IASI

Unde poți vedea în Iași meciurile de la EURO 2024. Toți iubitorii fotbalului sunt invitați să asiste la un meciurile Euro 2024. Campionatul European de Fotbal UEFA 2024 va fi cea de-a 17-a ediție a Campionatului European de Fotbal, organizată de UEFA. Evenimentul va fi organizat de Germania. Euro 2024 va începe pe 14 iunie 2024 și se va termina pe 14 iulie 2024. Ele vor fi transmise in Romania pe Pro TV.

Profesor universitar, despre reacțiile la discursul viral al șefei de promoție: Ne lipsesc, ca societate, exact cele două lucruri de care a dat dovadă domnișoara Cociuba: imaginația și curajul. Cu câteva zile în urmă, la festivitatea de absolvire a liceului (în orașul Ineu, din județul Arad), șefa de promoție a Colegiului ”Mihai Viteazul”, domnișoara Iulia Cociuba, a spus – în cuvântul dânsei – câteva lucruri oneste despre ce e școala românească de azi. Un mecanism al imposturii generalizate, al constrângerii de a învăța pe de rost platitudini, al reprimării oricărei opinii proprii, al presiunii pe elev (și – în treacăt fie spus – pe familie) și al ”raportării” performanțelor de către persoane și instituții ce nu contribuie cu nimic la ele, al ipocriziei și al indiferenței. (Ziarul de Iasi)

Conferință antibullying, la Iași, pe 15 iunie, cu Simona Ciff și Carmen Ciuraru. Comunitatea unită din Valea Lupului, județul Iași, aduce încă o dată în prim-plan spiritul civic și orientarea către educație în scopul dezvoltării sănătoase și echilibrate a copiilor. Liceul ”Profesor Mihai Dumitriu” Valea Lupului, în parteneriat cu Asociația Prietenii Școlii Valea Lupului, Iași, organizează pe 15 iunie, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, conferința “Inteligența emoțională pentru prevenirea și combaterea bullyingului”, dedicată părinților și cadrelor didactice.

Un om de afaceri din Iași a cumpărat o fabrică din Craiova de la polonezi. Producătorul de acoperişuri din ţiglă metalică Carretta din Iaşi a cumpărat o fabrică de acoperişuri din Craiova de la grupul polonez Viking Pruszynski, marcând o tranzacţie im­portantă prin care o companie româ­nească preia o fabrică de la o com­panie multinaţională, scrie Zf.ro.

Un nou centru medical va fi construit în centrul Iașului. Un proiect urbanistic inițiat încă de acum șase ani a fost resuscitat: pe str. Vasile Conta, în centrul Iașului, va fi construită o clinică medicală, investiție propusă de Centrul de Oncologie Euroclinic SRL. Clădirea va fi construită pe un teren cu o suprafață de 500 mp. Regimul de înălțime propus este parter, 2 etaje și un etaj tehnic. Conform documentației urbanistic, terenul este concesionat de la Primăria Iași. Suprafața utilă a imobilului va fi de peste 600 mp. (apix.ro)

Spații comerciale disponibile în Terminalul T4 al Aeroportului Internațional Iași. Aeroportul Internațional Iași anunță organizarea unei licitații pentru închirierea a două spații comerciale situate în Terminalul T4. Unul dintre spații este amplasat în zona publică, la parter, pe fluxul de plecări, iar celălalt se află în zona restricționată, la etaj, tot pe fluxul de plecări. Licitația va avea loc pe data de 3 iulie.

Sport Iasi: Ce urmează la Iași după rezultatele de la alegerile locale » Câți bani va primi Poli în 2024 de la Primărie. În ciuda problemelor multiple pe care le au în justiție, primarul Iașiului, Mihai Chirica, și președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, ambii membri ai PNL, și-au păstrat posturile în urma alegerilor de duminică. Primăria Iași – între 3 și 5 milioane de euro date sportului în 2024! (gsp.ro)

Sport Iasi: Încă doi jucători vor lucra începând de astăzi sub comanda lui Tony la Cheile Grădiștei. Gruparea ieșeană, care așteaptă încă minimum cinci jucători noi în perioada următoare, se va pregăti până pe 24 iunie la baza proprie. Noutățile ar trebui să se integreze în formula de joc în cele cinci meciuri amicale care ar urma să aibă loc în al doilea cantonament al verii, care va avea loc în perioada 24 iunie – 3 iulie, probabil la Bansko, în Bulgaria. (Ziarul de Iasi)

STIRI DIN TARA

România a ajuns în finala concursului Miss AI. Au fost anunțate finalistele primului concurs de frumusețe din lume destinat femeilor generate de inteligența artificială. Printre ele se numără și Aiyana Rainbow, un model din România. În total, 1.500 de creatori de Inteligență Artificială (AI) din țări ca SUA India, Japonia, Coreea de Sud sau Portugalia s-au înscris la concurs. Cele 10 finaliste au fost alese de un juriu format din creatorii modelelor AI Aitana Lopez și Emily Pellegrini pe baza a trei criterii: realism, tehnologie și „influentă socială”, precizează Metro. (Economedia.ro)

Președintele Klaus Iohannis a anunţat că va convoca joia viitoare o şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT). Unul dintre subiectele care ar putea fi discutate ar putea fi și o decizie a României dacă să acorde sau nu un sistem militar Patriot către Ucraina. (News.ro)

În România circulă în prezent 45.248 de mașini electrice, dintre care 4.962 fiind înmatriculate în primele patru luni ale acestui an. Dacia Spring rămâne cea mai populară mașină electrică din România, cu un total de 17.350 de înmatriculări, reprezentând cca. 39% din totalul parcului auto electrificat din țară. (Profit.ro)

Aproape 4.000 de persoane au fost prezente, marţi, la antrenamentul echipei naţionale din Germania, de la Wurzburg Arena.

Conform datelor furnizate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, în luna Mai 2024, în București, s-au înregistrat 3.376 unități imobiliare vândute, sub cele 3.516 unități vândute în aceeași perioadă a anului trecut. Conform ANCPI, topul este urmat de Timiș – 702, Brașov – 653 și Cluj – 618.

Filmul zilei: THE BIKERIDERS – Official Trailer 2 [HD] – Only In Theaters June 21

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top