Stiri

Topul știrilor din Iași, Miercuri 24 Aprilie 2024

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Whatsapp.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

CURS VALUTAR

Euro – 4.9764 Lei sus
Dolar american – 4.6195 Lei sus
Lira sterlină – 5.8296 Lei jos
Francul elveţian – 5.2893 Lei sus

Fii și tu sponsor al newsletter-ului și poți să ajungi la peste 3000 oameni care îl citesc săptămânal. Newsletter-ul e gratuit, dar informațiile sunt neprețuite. Trimite-mi un mail pe adresa contact@iasi4u.ro și hai să discutăm!

STIRI SCURTE

(P) DOR – uși de interior – Cel mai nou showroom de uși în Iași. Showroom DOR din Iași: Soluții de calitate pentru uși și parchet. Suntem entuziasmați să anunțăm deschiderea noului showroom DOR în Iași! Acest spațiu a fost conceput pentru a oferi clienților noștri acces la cele mai calitative și durabile soluții pentru uși și parchet, combinând funcționalitatea cu estetica pentru a transforma orice spațiu într-un cămin confortabil și primitor.

Departamentul de Stat al SUA a publicat raportul anual privind respectarea drepturilor omului în România. Raportul pe 2023 arată că drepturile omului sunt afectate de „corupția guvernamentală gravă”, iar autoritățile au acționat uneori insuficient împotriva oficialilor care au comis abuzuri. Raportul menționează ca spitalele, poliția și vămile din România sunt afectate de corupție și abuzuri. (EuropaLibera)

Grupul olandez Damen a dat România în judecată la Curtea Internațională de Arbitraj de la Viena, cerând rezilierea acordului de asociere încheiat în 2018, prin care statul român a devenit acționar majoritar (51%) al companiei Damen Shipyards Mangalia SA, ce operează șantierul naval omonim de la malul Mării Negre, iar Damen a rămas cu 49% din capital și a preluat controlul managementului operațional al societății. Olandezii au cerut și despăgubiri. (Profit.ro)

Travis Scott vine pentru prima oară în România. Vestea lunii aprilie legată de festivalurile din România a fost anunțată pe 22 aprilie 2024: Travis Scott va susține un concert în România. Artistul va concerta la Costinești în cadrul festivalului BEACH, PLEASE!

100 de mii de voturi exprimate în primele zile de votare la “Destinația Anului 2024 în România”. Cele 120 destinații concurente în 11 categorii s-au mobilizat pentru o prezență cât mai atractivă pe www.destinatiaanului.ro astfel încât să atragă cât mai multe voturi. În joc sunt atât atragerea turiștilor, cât și orgoliul, mândria locală. Iar, pentru că românii sunt mândri de atracțiile din zonele unde locuiesc, situația este una extrem de strânsă până în prezent. Sunt bătălii intense pentru primele poziții, răsturnări de situație spectaculoase și cu posibilitatea până în ultimul minut ca oricare dintre destinațiile înscrise să revendice un loc pe podium.

STIRI DIN IASI

Marele oraș din România care așteaptă să „explodeze” din punct de vedere economic. Atrage tinerii din toate colțurile țării ca un magnet. Un mare oraș din România speră că va „exploda”, în următorii ani, din punct de vedere economic. Aflat în plină dezvoltare, a devenit un punct de interes pentru tineri dar și pentru locuitorii altor orașe din țară și din afara României. (adevarul.ro)

Un important bulevard ieșean, supralărgit la 4 benzi pe 6,1 km: trei noi sensuri giratorii. Cost total: 50 mil. euro. Bulevardul CA Rosetti va fi lărgit pe o porțiune de 6,1 km, la patru benzi, astfel încât să fie asigurat un acces rutier cât mai bun către Spitalul Regional de Urgență (SRU). Proiectul este coordonat de către Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, iar documentația este în proces de avizare, ultima etapă constând în emiterea unei hotărâri de guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici. (Ziarul de Iasi)

Cum va arăta parcul Ciurchi: lucrările au fost scoase la licitație, contract de 20 milioane lei. Primăria Iași a scos la licitație proiectarea și execuția lucrărilor în vederea reabilitării Parcului Ciurchi, valoarea contractului fiind de 20,5 milioane lei la un termen de execuție de 36 luni (3 luni este proiectare). Constructorii interesați pot depune oferte până pe 31 mai. (apix.ro)

Ți-ai descoperit mașina acoperită de praf astăzi? Află ce a cauzat această situație. Fenomenul a fost observat atât în Iași, cât și în alte zone ale țării. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, un front de aer încărcat cu particule de praf saharian a ajuns deasupra României începând de marți și a rămas prezent până în prima jumătate a zilei de miercuri.

Filmul zilei: Dragoste pe muchie de cuțit | Official Trailer

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top