Stiri

Topul știrilor din Iași, Miercuri 28 Februarie 2024

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Whatsapp.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

CURS VALUTAR

Euro – 4.9764 Lei sus
Dolar american – 4.6195 Lei sus
Lira sterlină – 5.8296 Lei jos
Francul elveţian – 5.2893 Lei sus

Fii și tu sponsor al newsletter-ului și poți să ajungi la peste 3000 oameni care îl citesc săptămânal. Newsletter-ul e gratuit, dar informațiile sunt neprețuite. Trimite-mi un mail pe adresa contact@iasi4u.ro și hai să discutăm!

STIRI SCURTE

Liderii PSD şi PNL ar fi agreat, în şedinţa de marţi a coaliţiei, ca alegeril prezidenţiale să se desfăşoare la primul tur pe 15 septembrie, iar al doilea tur să aibă loc pe data de 29 septembrie. (News.ro)

Cât te costă Noua Casă 2024 la BCR. Banca primește, din nou, solicitări pentru programul guvernamental. Oferta BCR pentru Noua Casă vine cu o dobândă de 2% + IRCC (5,97%) și 0 costuri pentru analiza dosarului. Avansul minim este de 5% pentru locuințe de până la 70.000 euro, echivalent lei, și de 15% pentru locuințe cu valori între 70.001 si 140.000 de euro, echivalent lei. (bankingnews.ro)

Migrația externă este o problemă serioasă a României, țara noastră ocupând locul 17 la nivel global, cu peste 5.7 milioane de români care au ales să lucreze și să se stabilească în străinătate. (Hotnews)

Vânzărea ţigaretelor electronice, flacoanelor de reumplere pentru ţigarete și dispozitivelor electronice pentru încălzirea tutunului va fi interzisă persoanelor care nu au împlinit 18 ani și, totodată, prin automate, respectiv prin dispozitive de tipul easybox/locker. Produsele de acest tip livrate prin curier vor trebui inscripționate cu avertisment, a decis Parlamentul, prin votul final al deputaților. (Profit.ro)

Românii își vor putea înmatricula mașinile online. Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege. Camera Deputaţilor a adoptat, marți, un proiect de lege care prevede crearea unei aplicații prin care cetățenii care doresc să înmatriculeze un vehicul, să transcrie dreptul de proprietate sau să radieze un vehicul, să poată face acest lucru fără a mai fi nevoie să se deplaseze la un sediu al serviciilor de înmatriculare. Legea merge la promulgare. (Profit.ro)

STIRI DIN IASI

FZN Arena: Padel, Pickleball, Street football și Teqball în Iași

Pașcaniul va cheltui circa un milion de lei pentru actualizarea planului urbanistic general. Primăria Pașcani a lansat o licitație pentru actualizarea Planului Urbanistic General (PUG), valoarea contractului fiind de aproape un milion de lei. Documentația urbanistică va fi realizată inclusiv pentru suburbii (Blăgești, Boșteni, Gâstești, Lunca și Sodomeni). (apix.ro)

Aproape 180.000 de pasageri la Aeroportul Iași în prima lună a anului. Traficul de pasageri înregistrat în prima lună a anului menține Aeroportul Iași pe locul secund în topul aeroporturilor regionale din România, apropiindu-se tot mai mult de Aeroportul din Cluj, care are cu 28.000 de pasageri în plus, în același timp luând un avans considerabil față de Aeroportul din Timișoara, cu peste 100.000 de călători, se arată într-o informare a aerogării ieșene. (apix.ro)

Cea mai mare licitaţie publică din istoria Iaşului, pe cale de deblocare. Firmele româneşti nu puteau intra în cursă. Licitaţia pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţă (SRU) ar putea fi deblocată. Autorităţile centrale au adaptat condiţia restrictivă invocată de constructori români care au susţinut că cerinţa nu le permite să participe la procedură. (Ziarul de Iasi)

Sport Iasi: Puteam mai mult! Fotbal puţin, nervi mulţi, arbitri puşi la zid. FC U 1948 Craiova – Poli Iaşi 1-1 (1-1). FC U 1948: R. Popa – Compagnucci (’15 Sidibe; ’85 Blănuţă), Lacroix, Lekiatas, Mascarenhas – V. Pop, Baeten – R. Negru, A. Chiţu, Padula (‘6 V. Achim) – Ibrahim (’85 Bahassa). Antrenor: Giovanni Constantino. (Ziarul de Iasi)

UMF Iași a strălucit la Gala Cercetării Românești: prof. univ. dr. Adrian Covic a câștigat marele premiu pentru Medicină, iar echipa Mavis un premiu special de excelență. Cercetare la nivel înalt la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași: prof. univ. dr. Adrian Covic, prorector responsabil cu cercetarea științifică, dezvoltare și inovare al Universității, a câștigat premiul „Ana Aslan” pentru Medicină în cadrul Galei Cercetării Românești, organizată de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID). De asemenea, echipa Mavis Artificial Heart a UMF Iași a primit un premiu special, acordat pentru activitatea științifică care răspunde unor provocări societale majore. Gala Cercetării Românești a avut loc marți, 27 februarie, de la 18.30, la Opera Națională București. (Stirea de Iasi)

Filmul zilei: Shōgun – Official Trailer | Hiroyuki Sanada, Cosmo Jarvis, Anna Sawai | FX

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top