Stiri

Topul știrilor din Iași, Miercuri 7 Februarie 2024

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Whatsapp.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

CURS VALUTAR

Euro – 4.9704 Lei sus
Dolar american – 4.5823 Lei sus
Lira sterlină – 5.6837 Lei jos
Francul elveţian – 5.1557 Lei sus

Fii și tu sponsor al newsletter-ului și poți să ajungi la peste 3000 oameni care îl citesc săptămânal. Newsletter-ul e gratuit, dar informațiile sunt neprețuite. Trimite-mi un mail pe adresa contact@iasi4u.ro și hai să discutăm!

STIRI SCURTE

În România muncesc la negru 1,9 – 2 milioane de persoane, a declarat Ionuț Dumitru, economist-șef, Raiffeisen Bank. Potrivit acestuia, cele mai multe persoane angajate la negru sunt în comerț, industria prelucrătoare, construcții și agricultură. (Hotnews.ro)

Tarom: Decizia AGA, publicată în Monitorul Oficial, de-a vinde sloturile spre Londra, nu îşi produce efectele şi nu mai este de actualitate. În 2024 vom opera zborurile spre Londra. Decizia de-a închide ruta Bucureşti- Londra şi de-a vinde sloturile spre Londra Heathrow către Virgin Atlantic, publicată în Monitorul Oficial, nu îşi produce efectele şi nu mai este de actualitate, susţin oficialii Tarom într-un comunicat. (zf.ro)

Panoul care ţinea uşa şi care s-a smuls în zbor de pe un avion Boeing 737 MAX 9 al companiei Alaska Airlines, incident petrecut la 5 ianuarie, pare să nu fi avut montate patru şuruburi foarte importante, potrivit unui raport preliminar al anchetatorilor americani. (News.ro)

Amenzi record pentru manipularea pieței energiei: Patru furnizori / traderi de electricitate vor avea de plătit peste 200 milioane euro. Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a descoperit, în urma unei investigații, că patru furnizori (traderi) de energie electrică au manipulat piața energiei electrice, potrivit unor informații HotNews.ro. Faptele sunt atât de grave încât au fost aplicate amenzi record în cazurile ANRE, sancțiunile depășind 3% din cifra de afaceri, ajungând chiar și până la 7,5%. (hotnews.ro)

TAS începe audierile în cazul Simonei Halep. Nu se ştie când va anunţa decizia forul de la Lausanne. Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), cu sediul la Lausanne, începe miercuri audierile în cazul în care Simona Halep a fost suspendată patru ani pentru dopaj. Audierile sunt programate de miercuri până vineri şi nu se ştie când va anunţat decizia forul de la Lausanne, putând fi o chestiune de zile sau de luni. (news.ro)

Ministrul Turismului a anunţat că numărul turiştilor străini care au venit în România a crescut anul trecut cu 26,5%, în ritm anual. (News.ro)

STIRI DIN IASI

Luna iubirii aduce oamenii împreună, iar pentru un 14 sau 24 februarie de neuitat alături de sufletul tău pereche puteţi să alegeți una dintre locațiile de retail de la parterul Palas Campus, situat în zona Sf. Andrei. În această perioadă, cafenelele, restaurantele și alte locații din Palas Campus propun oferte de nerefuzat pentru îndrăgostiți. Fie că vreți să vă bucurați de o cină romantică, o seară de degustare de vinuri sau să petreceţi împreună o dimineață liniștită savurând o cafea, Palas Campus vă așteaptă!

Noul sediu al Primăriei Iaşi, prins la proiectare în bugetul pe 2024. Două variante pe masă: formă trapezoidală sau formă ovoidală? Primăria Iaşi reia proiectul pentru construirea unui centru administrativ. Noul sediu ar urma să fie ridicat în curtea din spate a instituţiei. Odată ce va fi amenajată noua clădire, în Palatul Roznovanu va rămâne doar o parte din conducerea instituţiei. (Ziarul de Iasi)

Expoziţie de plante exotice la Gradina Botanică Iaşi. Deschiderea, sâmbătă la ora 11. Cât va fi intrarea? Pe 10 februarie, în Complexul de sere al Grădinii Botanice „Anastasie Fătu” din cadrul Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, de la ora 11, debutează “Expoziţia de plante exotice”. (Ziarul de Iasi)

A fost lansată licitația pentru construirea spitalului regional Iași: 370 milioane euro. Constructorul Spitalului Regional de Urgență (SRU) Iași va fi desemnat în cursul acestui an: licitația de execuție a lucrărilor a fost lansată, iar valoarea contractului este una record: 1,8 miliarde lei, fără TVA. Companiile interesate pot depune oferte cel târziu pe 3 aprilie. (apix.ro)

Lista pasajelor care vor fi reproiectate de Primărie: noi bani dați pe studii tehnice. Bugetul pe anul 2024 la Iașului cuprinde o serie de alocări pentru actualizarea sau reproiectarea documentațiilor tehnice în cazul unor pasaje propuse pe raza orașului, pasaje care sunt vehicule aproape anual de Primăria Iași, dar niciodată implementate. (apix.ro)

Licitatie pentru achiztitia de microbuze electrice pentru elevii din 26 de comune ale judetului Iasi. Consiliul Judetean Iasi a lansat licitatia pentru cumpararea a 26 de microbuze electrice de 16+1 locuri care vor fi achiziționate prin finanțare PNRR, asigurând un transport modern și ecologic pentru elevii din 26 de comune din județ. (Stirea de Iasi)

Filmul zilei: One day trailer – serial nou pe Netflix în febrruarie 2024 După ce petrec noaptea absolvirii împreună, Emma și Dexter merg fiecare pe drumul său, dar viețile lor rămân întrepătrunse. Bazat pe romanul semnat de David Nicholls. Serialul poate fi urmărit începând din 8 februarie, pe Netflix.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top