Stiri

Topul știrilor din Iași, Vineri 1 Decembrie 2023

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Whatsapp.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

CURS VALUTAR

Euro – 4.9704 Lei sus
Dolar american – 4.5823 Lei sus
Lira sterlină – 5.6837 Lei jos
Francul elveţian – 5.1557 Lei sus

Fii și tu sponsor al newsletter-ului și poți să ajungi la peste 3000 oameni care îl citesc săptămânal. Newsletter-ul e gratuit, dar informațiile sunt neprețuite. Trimite-mi un mail pe adresa contact@iasi4u.ro și hai să discutăm!

Tu ce faci de Revelion 2024? Vezi aici lista de petreceri de Revelion 2024 din Iași!

STIRI SCURTE

La mulți ani România! Ziua Națională a României se sărbătorește la data de 1 decembrie, începând cu anul 1990. La 1 decembrie 1918, Adunarea Naţională de la Alba Iulia a adoptat rezoluţia Unirii Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România. Paradă, concerte, fasole, cârnaţi, soare: 105 ani de la Marea Unire.  Vezi programul Zilei Naționale a României, 1 Decembrie Iasi.

România înfruntă reprezentativa statului Chile, în primul meci al grupelor Campionatului de Handbal feminin, ce are loc în Danemarca, Norvegia și Suedia. Confruntarea începe de la ora 19:00.

O veste bună la final de an: Inflaţia în zona euro a scăzut mai mult decât aşteptările, la 2,4% în noiembrie. Întrebarea este dacă urmează scăderea dobânzilor. (zf.ro)

105 branduri româneşti pentru 105 ani de la Marea Unire. Calendarul mediului de business autohton: Când au fost fondate unele dintre cele mai puternice branduri româneşti. Cele mai multe branduri româneşti sunt în „floarea vâstei“, fiind concepute şi lansate în ultimele trei decenii, mai exact în perioada în care România a început să facă primii paşi în capitalism. Există şi acele nume care au fost creionate în perioada comunistă, dar care apoi au reuşit să se adapteze şi să se îmbrace în haine moderne, asortate noii ere. (zf.ro)

Primul tren nou cumpărat de România în ultimii 20 de ani va ajunge la Curtici sâmbătă, 2 decembrie. Este primul tren nou cumpărat de România în ultimii 20 de ani şi după trecerea a 40 de ani de la achiziţia ultimului tren electric. (hope.ro)

Prețul energiei electrice a scăzut în noiembrie, în România, după patru luni consecutive de creștere. Prețul mediu al pieței pentru ziua următoare (PZU) a fost, în noiembrie, de 507 lei/MWh, conform datelor noastre – operatorul pieței OPCOM nu a prezentat încă cifra. (Economica)

Liviu Jicman, preşedintele ICR: „România are o diversitate culturală fascinantă pentru mulţi dintre străinii care ne vizitează”. „România are o diversitate culturală fascinantă pentru mulţi dintre străinii care ne vizitează sau intră în contact cu noi”, spune, pentru News.ro, Liviu Jicman, preşedintele Institutului Cultural Român, care îndeamnă românii să „preţuiască reuşitele”, mai ales că „într-un clasament al competitivităţii, România se află pe locul 37, după ce în urmă cu 10 ani a fost pe poziţia 97”. (news.ro)

În 30 noiembrie s-ae deschis sezonul de schi din Poiana Brașov. Se va putea schia pe toate pârtiile din zona superioară a masivului Postăvarul și pe cele două pârtii pentru începători. Tarifele din acest an încep de la 35 lei pentru o urcare sau coborâre, un abonament pentru o zi costă 200 lei, iar un abonament pentru întregul sezon este 5.000 lei. (Profit)

STIRI DIN IASI

Zboruri directe de la Iaşi către Dusseldorf şi Stuttgart. Compania Eurowings se pregătește să aducă noutate în oferta de zboruri directe de la Aeroportul Iași către Germania, cu planuri de a introduce două rute proaspete către Dusseldorf și Stuttgart începând cu 1, respectiv 3 mai 2024.

Primăria Iași vrea panouri fotovoltaice la CET Holboca: investiție de 10 milioane de euro. Primăria Iași vrea să acceseze circa 10 milioane euro, bani nerambursabili, pentru dotarea CET Holboca cu panouri fotovoltaice. O decizie în acest sens a fost deja adoptată, odată cu aprobarea de către consilierii locali, zilele trecute, a studiului de fezabilitate. (apix.ro)

Centura pe hârtie a Iașului: Cluj primește 1 miliard de euro, Iașul primește salutări de la Alexe și Chirica. O adevărată șosea ocolitoare, care să înconjoare total Iașul, ar putea fi construită, într-un scenariu optimist, abia în viitorii 10 ani. Situația actuală, seacă și fără înflorituri: Iașul are doar 14 km de centură, între Metro și Lunca Cetățuii, inaugurați acum 11 ani. Restul segmentelor se află încă în faza desenelor pe planșe, în cazul multora nefiind încă stabilită cu precizie nici măcar ruta finală. (reporteris.ro)

Filmul zilei: Maria Regina Romaniei 2019 – ISTORIC – Cu Roxana Lupu si Adrian Titeni

Cu o descendență imperială, nepoată a Reginei Victoria și a Țarului Alexandru al II-lea, Maria Prințesă de Edinburgh, sosea, la 17 ani, într-o țară mică, cvasi-primitivă, ca soție a principelui moștenitor Ferdinand.
După primul război mondial, într-o Europă care își redesena drastic granițele statelor, Maria, ajunsă după moartea lui Carol I regină, a avut o contribuție diplomatică uriașă în crearea României Mari, convingând marile puteri că regiunile populate în majoritate de români trebuie să ajungă natural între aceleași granițe.

Bogdan-Mihai Simion și Lăutarii de Mătase vin diseară la FoomFEST Iasi

Licitatia pentru executia sectorului montan al Autostrazii A8 va fi lansata in perioada urmatoare. Guvernul a aprobat în ședința de astăzi indicatorii tehnico – economici aferenţi obiectivului de investiţii “Autostrada Târgu Mureş – Târgu Neamţ – Secţiunea II: Miercurea Nirajului- Leghin km 22+000 -km 181+195”, judeţul Mureş, judeţul Harghita şi judeţul Neamţ. (Stirea de Iasi)

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top