Evenimente

Festival cu trăiri românești cu Bogdan Simion și Lăutarii de Mătase @ Foom by Nemțeana

Pentru ca tu să te bucuri de o experiență unică, ți-am pregătit un mix delicios de arome și sunete, un festin tradițional menit să ridice apetitul românului la rangul de pasiune pentru gusturi armonios îmbinate.

Pentru două zile (30.11 – 01.12), vei fi protagonistul unui spectacol culinar susținut de chefi din categoria celor preocupați de gătitul românesc autentic și al unui concert de muzică lăutărească veche susținut de Bogdan Simion și Lăutarii de Mătase, care vin să ne servească o bucată de istorie autohtonă. Va fi mai mult decât o experiență culinară, va fi o lecție de tradiție și folclor predată cu sinceritate de pedagogi ai gustului și ai sunetului, într-un ambient primitor, la Foom!
Activitățile pregătite pentru copii vor da frâu liber imaginației și creativității: pictură pe linguri de lemn si crafturi cu lână.

Susținători ai gătitului tradițional, Chef Ștefăniță Costin și Chef Vali Judele te așteaptă cu un meniu plin de bucurie și mândrie românească:

1. APERITIV (cu preparate de calitate de la producători locali):
– Brânză de oaie
– Slănină
– Ceafă afumată în casă
– Zacuscă
– Ceapă roșie
– Pâine de casă

2. FEL PRINCIPAL:
– Ceafă de porc coaptă și afumată în bucătăria proprie pentru toți pofticioșii de gust bun, salată de fasole cu ceapă și murături asortate ( pepene, castraveți);
– Thor Hammer: rasol de vită cu os lung, fraged și intens aromat, cartof copt cu sos de brânză de oaie și salată de sfeclă afumată;

3. ZAMĂ:
– Ciorbă de burtă la ceaun, fiertura gustoasă cu cel mai pretențios și sofisticat mod de pregătire din bucătăria românească;
– Supă cremă de usturoi copt, preparat delicios și hranitor, dar și de nădejde organismului care se pregătește să facă față schimbărilor de temperatură;

4. DESERT:
Cornulețe cu majun făcute cu osânzā și borș.

Fiind un festival cu trăiri românești pentru întreaga familie, echipa Foom pregătește un meniu special dedicat copiilor:
– Cârnăciori de porc,
– Pui copt și afumat,
– Cartofi copți.

BĂUTURI:
-Vin,
-Țuică,
-Bere artizanală.
*Participarea se va face pe bază de bilet. Mâncăruri și băuturi acces nelimitat. Le puteți achiziționa din locația noastră: Foom by Nemțeana – Str. Lăpușneanu nr. 3.

Indiferent de vreme, avem ocazia de a trăi românește alături de prieteni și de familie.

Echipa Foom ți-a pregătit surprize frumoase, care îți vor stârni interesul de a descoperi mai mult din ce înseamnă, cu adevărat, România! O idee relaxantă de mini-vacanță în inima Iașului, un festival al muzicii, bucatelor și băuturilor autohtone.

Pentru mai multe informații: (0773) 776 225

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top