Stiri

Topul știrilor din Iași, Vineri 19 Ianuarie 2024

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Whatsapp.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

CURS VALUTAR

Euro – 4.9704 Lei sus
Dolar american – 4.5823 Lei sus
Lira sterlină – 5.6837 Lei jos
Francul elveţian – 5.1557 Lei sus

Fii și tu sponsor al newsletter-ului și poți să ajungi la peste 3000 oameni care îl citesc săptămânal. Newsletter-ul e gratuit, dar informațiile sunt neprețuite. Trimite-mi un mail pe adresa contact@iasi4u.ro și hai să discutăm!

STIRI SCURTE

Burger King aduce celebrul Whopper în Iași, odată cu deschiderea noului restaurant din oraș. Planurile de expansiune ale Burger King sunt ambițioase încă de la începutul anului, odată cu deschiderea restaurantului din Iași, pe 18 ianuarie. Burger King, unul dintre cele mai cunoscute lanțuri de restaurante cu servire rapidă din lume, și echipa de 35 de grill kings își așteaptă oaspeții în fiecare zi a săptămânii în noua locație din ansamblul Palas, situat în centrul Iașului.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat că homosexualitatea ”este un păcat” pentru că în legea morală consemnată în Scriptură relaţiile între persoanele de acelaşi sex sunt considerate un păcat. ”E nefiresc. Homosexualitatea nu va fi niciodată acceptată în creştinismul ortodox, cel puţin.” (News.ro)

Parlamentul European și statele membre ale Uniunii Europene au ajuns la un acord prin care limitează la 10.000 de euro plățile în numerar pe teritoriul UE, cu obiectivul de a apropia reglementările existente în cele 27 de state membre, foarte disparate, a detecta și a limita tranzacțiile ”dubioase”. (Profit.ro)

Rata de refuz a vizelor pentru SUA a scăzut anul trecut la 8,79%, cel mai scăzut nivel din toată istoria relației bilaterale, anunță Ambasada României în Statele Unite. Pentru a putea călători fără viză în Statele Unite, rate de refuz trebuie să scadă sub 3%. (G4Media.ro)

Tranzacție între miliardari danezi: 1.000 de hectare de pădure românească. Hans Rausing, decedat în 2019 la vârsta de 93 de ani, era la acel moment al doilea cel mai bogat om din Suedia, având o avere de 12 miliarde de dolari. Firma subiect al tranzacției, Forestiera Buzău, înființată în 2007, era controlată de entitatea juridică Buzau Skovdistrikt A/S, înregistrată în Danemarca. Printre acționarii acesteia se numără și Niwa Holding A/S, o altă companie daneză cu profil financiar. (agripedia.ro)

Top 10: Cele mai bune ceasuri sub 10.000 Euro. Uneori, căutarea unor ceasuri noi este chiar mai plăcută decât achiziția în sine, asta în cazul în care ai banii. Mai ales atunci când ai opțiuni, multe opțiuni. Am selectat câteva opțiuni pentru ține, bazate pe ceea ce consider personal că sunt cele mai bune alegeri din clasa lor disponibile în prezent. Aceste alegeri se bazează pe o combinație între marcă, stil, funcționalitate și dacă sunt capabile să te servească pe toată durata vieții. Pe lângă asta, am selectat atât opțiuni noi, cât și pre-utilizate. (ebogdan.ro)

STIRI DIN IASI

Sport in Iasi: Superliga se reia vineri, cu prima etapă din 2023, cu meciurile Sepsi Sfântu Gheorghe – Poli Iași (ora 17:00) și Rapid – FCU Craiova (ora 20:00).

Proiectul autostrăzii A8, înghețat în sertarele din București! De la Iași la Pașcani vom merge pe autostradă peste 7 ani. Termenele pentru finalizarea documentației de proiectare pentru tronsonul ieșean al Autostrăzii Unirii au fost amânate până în 2025. Nu se lucrează nicăieri pe toată lungimea autostrăzii. Și cei de la asociațiile civice, dar și Cătălin Urtoi șeful interimar al CNIR, și-au pierdut răbdarea. (Ziarul de Iasi)

Haosul din sistemul e-Factura, reclamat de antreprenori și specialiști în digitalizare. „E un sistem prost făcut. Statul român este nepregătit să gestioneze schimbarea pe care o impune și dă dovadă de incompetență”. Antreprenorii din Iași sunt nemulțumiți de haosul din sistemul RO e-Factura. Specialiștii în digitalizare spun că antreprenorii au nevoie de un soft special pentru a putea să încarce rapid facturile în sistem. Blocaje au apărut în fiecare zi în diverse etape ale înscrierii în sistemul e-Factura. (bzi.ro)

Ce va construi firma care a luat „Casa Călăului” de la Consiliul Județean. Societatea care a concesionat Casa Moruzi („Casa Călăului”) și terenul aferent de 2,3 hectare a început demersurile pentru avizarea unui plan urbanistic zonal (PUZ) care prevede amenajarea unui complex turistic, conform informațiilor APIX.ro.

Nou sistem de plată în mijloacele de transport în comun. De săptămâna asta, unele tramvaie și autobuze din Iași au validatoare de plată e-ticketing. Cum funcționează: Călătorii nu vor mai primi chitanță fizică, controlorii vor verifica pe dispozitivele mobile din dotare ultimele patru cifre ale cardului cu care s-a efectuat plata. (Ziarul de Iasi)

Muzeul de Istorie Naturală din Iasi se redeschide pe 23 ianuarie. Clădirea monument istoric unde s-a decis candidatura lui Alexandru Ioan Cuza la domnia Moldovei va fi inaugurată pe 23 ianuarie cu o zi inaintea evenimentelor prin care va fi celebrat actul istoric de la 24 ianuarie 1859, Unirea Principatelor Române. (Stirea de Iasi)

Filmul zilei: „Kübra”. După ce primește mesaje care par a prezice viitorul, un mecanic începe să creadă că ele vin chiar de la Dumnezeu și ajunge rapid în centrul atenției.Un serial disponibil din 25 ianuarie.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top