Stiri

Tot ce trebuie să știi despre semințele de tomate

Majoritatea grădinarilor asteaptă primăvara pentru a cumpăra diferite semințe de legume. Semințele de tomate sunt ușor de găsit oricând și permit cultivarea unor varietăți originale, savuroase.

Plantează și tu semințe de roșii anul ce vine

În mod ideal ar trebui să îți cultivi propriile roșii în grădină pentru a vedea care este diferența între produsele regăsite pe piață și propria recoltă. Cel mai adesea, roșiile găsite în comerț sunt insipide, nu au un gust foarte bun. Grădinarii amatori se lansează în general în cultura plantelor și cumpără diferite semințe de tomate primăvara.

Vei găsi zeci de varietăți de semințe de tomate, soiuri mai vechi, soiuri mai recente, galbene, roșii, rotunde sau mai ascuțite…o diversitate incredibilă. Verifică site-ul https://www.lencoplant.ro/seminte-legume şi descoperă gama variată de seminţe profesionale de tomate!

Semințele de tomate, ușor de plantat

Semințele de tomate sunt ideale pentru începătorii în ale plantatului. Plantarea semințelor de tomate se poate efectua fără un echipament special. Infiintarea unei culturi de roșii se va realiza prin răsad replicat, în ghivece nutritive sau în cuburi nutritive.

Când putem semăna semințele de roșii?

Primele culturi se pot realiza la sfârșitul lunii ianuarie. Semănând devreme, vei avansa datele recoltării primelor roșii, însă atenție. Plantele tinere, de 15 centimetri pe care le vei obține în următoarele două luni nu vor putea fi replantate imediat în pământ. La sfârșitul lunii martie, temperaturile de afară nu sunt atât de ridicate pentru a putea crește și un îngheț mai puternic le-ar putea fi fatal. Drept urmare, trebuie să le lași să crească la adăpost, într-o seră sau în ghivece.

În martie, vei semăna (tot la adăpost) varietăți precoce de tomate care vor putea fi plantate direct în pământ la sfârșitul lunii aprilie.

În luna mai le poți replanta în pământ. Dacă le transplantezi pe la jumătatea lunii iunie atunci plantele vor începe să producă pe la sfârșitul lunii august.

Idealul pentru însămânțarea roșiilor este o temperatură ușor peste 20 de grade pentru a se asigura o creștere eficientă a plantei. Trebuie să te asiguri că planta nu va suferi de frig. Pe timp de noapte, ideal ar fi ca temperatura să nu scadă sub 12 grade.

Cumpără sau reprodu semințe de tomate

Cei care doresc să semene tomate pot alege să reproducă semințe din propriile culturi, în fiecare an sau să încerce să le obțină de la alți cultivatori prin schimb de semințe sau să le cumpere din magazine specializate. Îți recomandăm ca, atunci când alegi semințele de tomate să încerci soiurile hibride F1 sau să alegi semințele organice certificate.

Trebuie să ai în vedere faptul că semințele trebuie să fie păstrate departe de căldură și umezeală. Semințele de roșii beneficiază de o durată bună de germinare și se pot păstra fără niciun fel de probleme timp de patru sau chiar cinci ani de zile.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top