Stiri

Totul despre Perioada De Boom a Start Up-urilor din România

În ultimii ani, piața start up-urilor din România a experimentat o perioadă foarte prosperă (cunoscută în termeni de specialitate ca și boom-ul start up-urilor). Așadar, tot mai multe companii care se află la început de drum sunt susținute de investitori notorii. Fondurile de risc acordate de către investitorii din România sunt foarte bine analizate, astfel încât I.M.M.-urile (intreprinderile mici și mijlocii) alese să fie unele de perspectivă.

Foarte multe companii înființate în ultima perioadă au potențial să ajungă la nivelul celor mai cunoscute business-uri active pe piața românească. Nume sonore, precum platforma casino.netbet.ro, La Doi Pași, sau chiar AFI sunt urmate îndeaproape de start up-uri eficiente, inovative și bine puse la punct.

Conform ultimului raport realizat pe piața din România, investițiile în start up-uri au crescut considerabil de la un an la altul. Astfel, în 2020, firmele noi înființate au primit fonduri în valoare de nu mai puțin de 30 de milioane de euro, experimentând o creștere de peste 2 milioane de euro față de anul precedent.

Cele Mai Bine Cotate Start Up-uri sunt în Domeniul Tech

Având în vedere evoluția rapidă a tehnologiei din ultimii ani, piața de business românească a experimentat o creștere furtunoasă a numărului de start up-uri care activează pe nișa tech. Astfel, a apărut un număr mare de firme care oferă servicii prin intermediul dispozitivelor inteligente.

Hai să aflăm împreună care sunt cele mai bine cotate start up-uri în domeniul tech din România anului 2021.

XVision

XVision este o aplicație dezvoltată de un grup de studenți din Timișoara, menită să analizeze radiografii plumonare cu ajutorul A.I. (Artificial Intelligence). Aplicația promite să aducă inovații în domeniul medical și să întărească bine-cunoscuta relație medicină-tehnologie. Scopul companiei este de a aduce medicina la îndemâna oricărui utilizator de smartphone. Totodată, software-ul are potențial de aplicabilitate și în spitale sau clinici, aducând un plus de expertiză medicilor.

UniApply

UniApply este o platformă destinată elevilor de clasa a 12-a care dau Bacalaureatul și urmează să se înscrie la o formă de învățământ superior. Aceasta le permite să se înscrie la facultățile din țară fără să fie nevoie să parcurgă un proces birocratic lung și anevoios. Întreg procesul de înscriere este digitalizat, desfășurându-se exclusiv online. Cu ajutorul acestei companii, viitorii studenți care provin din medii dezavantajate și cu posibilități reduse de a se deplasa dintr-un oraș în altul, vor putea aplica la mai multe universități din țară, sau chiar din afara țării. Toate acestea, cu ajutorul telefonului mobil și al Internetului.

YeParking

Problema locurilor de parcare din marile orașe ale României persistă de ani buni. Totodată, nu dă semne de ameliorare, având în vedere numărul mare de autovehicule ce sunt înmatriculate anual în țara noastră. Platforma YeParking este menită să permită șoferilor care au loc de parcare plătit sau rezervat să îl pună la dispoziția altor participanți la trafic, în regim de parksharing. Astfel, ori de câte ori cineva folosește locul tău de parcare prin intermediul platformei, ești recompensat cu un anumit număr de credite. Poți folosi aceste credite pentru a parca la rândul tău pe alte locuri listate pe YeParking.

Viitorul Trendului Start Up-urilor

Întrebarea care stă pe buzele tuturor este: Cât va mai continua acest trend ascendent și prosper al start up-urilor din România?

Din păcate, nimeni nu are răspunsul concret la această întrebare. Totuși, pe baza unor statistici apărute în presa națională și internațională în ultima perioadă, trendul pare să se solidifice. Tot mai multe fonduri de investiții își îndreaptă atenția către companiile care vin cu idei inovatoare, menite să rezolve problemele din viața de zi cu zi a românilor.

Ca în orice alt domeniu ce implică tranzacționarea unor fonduri, se recomandă precauția. Investițiile pot să devină o sursă de venit profitabilă sau să își piardă valoarea într-un timp foarte scurt. Așadar, înainte de a miza pe succesul unui start up românesc, trebuie să efectuezi o analiză minuțioasă a celor mai importante aspecte.

Ce problemă rezolvă start up ul? Este, cu adevărat, o problemă generală? Unde va fi acest start up peste 5 ani? Ce riscuri implică investiția?

Toate acestea sunt întrebări la care potențialii invetitori trebuie să găsească răspunsuri concrete. Analiza unui start up este un proces complex, cu rezultate vizibile în timp.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top