Diverse

Transportul mărfurilor periculoase

În timp ce unii oameni nu știu multe aspecte referitoare la livrarea bunurilor periculoase, va prezentam câteva puncte interesante care vă vor uimi prietenii și poate chiar să îi ajute să înțeleagă de ce unele lucruri necesită reglementări complexe .

Ce inseamna materiale periculoase?

Materialele periculoase sunt substanțe pe care Departamentul Transporturilor (DOT) le-a stabilit că sunt capabile să prezinte un risc nerezonabil pentru sănătate, siguranță și proprietate atunci când sunt transportate. Aceste articole sunt în general toxice, inflamabile sau corozive, de aceeaeste nevoie de o firma care transporta marfa periculoasa .

Există nouă clase de materiale periculoase: 1) explozivi, 2) gaze, 3) lichide inflamabile, 4) solide inflamabile, 5) substanțe oxidante, 6) substanțe toxice și infecțioase, 7) diverse.

Care este diferența dintre materiale periculoase și mărfuri periculoase?

Nu e nicio diferenta. Materialele periculoase sunt termenul intern. Bunurile periculoase sunt termen internațional.

Care sunt câteva exemple de materiale periculoase?

Ați fi surprins de cât de periculoase sunt „materialele periculoase”. Un rezervor de heliu pentru aruncarea în aer a baloanelor sau un rezervor de propan pentru iluminarea grătarului sunt exemple de gaze reglementate. Lichidele inflamabile sunt la fel de obișnuite ca și vopselele. Solidele inflamabile includ chibritele. Desigur, există multe alte substanțe chimice și alte materiale care sunt periculoase și nu sunt găsite în casa dvs.

Ce înseamnă controlul acestor substanțe periculoase?

Regulamentele reglementează modul în care sunt ambalate aceste articole. De exemplu, o cutie care păstrează foarte bine vopseaua pe pământ, se poate fisura și se scurge când este expusă presiunii aerului. De asemenea, regulamentul stabilește cantitatea de substanță care poate fi ambalată în diferite tipuri de recipiente. De asemenea, recipientele trebuie să fie marcate corespunzător, astfel încât toată lumea să știe ce tip de materiale periculoase sunt în recipient, iar documentele corespunzătoare trebuie să însoțească substanțele împreună cu instrucțiunile în cazul în care este necesar un răspuns de urgență.

 

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top