Diverse

Tu unde citesti ultimele stiri mondene?

In ultima vreme am petrecut o mare parte timp din timpul meu in interiorul locuintei mele. Anul trecut, pe nepusa masa, casa mea s-a transformat pe rand din casa in birou, in centru de relaxare si divertisment, in restaurant, in sala de gimnastica si asa mai departe. Este foarte posibil ca acest lucru sa se fi intamplat si in cazul tau, caci pandemia de coronavirus reuseste de aproape un an de zile sa ne tin captivi in locuintele noastre. Dar acest lucru vine si cu avantajele lui, caci petrecand timp in interiorul locuintelor, fara sa avem voie in locurile aglomerate pe care le vizitam de obicei in timpul nostru liber, am inceput sa apreciem cu adevarat lucrurile care conteaza, si anume timpul petrecut cu familia noastra. Iar atunci cand acest lucru nu a fost posibil, caci a trebuit sa ne izolam pentru a-I proteja, ne-am dat seama cat de dificil ne este sa traim departe de ei. Cu toate ca pandemia de coronavirus ne-a adus si cateva beneficii, pierderile pe care ni le-a adus nu sunt deloc de ignorat. Prin urmare cu totii ne dorim sa scapam de acest virus cat mai repede cu putinta si sa reincepem sa traim asa cum o faceam pana nu de mult. Sa speram ca nu va mai dura prea mult, pana cand lucrurile vor reveni la normal.

Dar cu toate ca nu mai putem participa la evenimente mondene asa cum o faceam pana acum, asta nu inseamna ca nu trebuie sa nu ne mai interesam despre ele. Astfel, tu unde unde citesti ultimele stiri mondene?

In ziua de astazi avem la dispozitie o multime de surse de informare, si anume: ne putem informa urmarind stirile sau emisiunile de la televizor, putem asculta radioul, putem citi pe internet sau putem afla stirile momentului de pe retelele de socializare. Dar citind cateva cuvinte pe retelele de socializare nu inseamna ca citim sau ascultam stirile, caci desi acestea ne poate ajuta sa ramanem mereu in contact cu ceea ce se intampla in jurul nostru, ele nu ne pot oferi intotdeauna si cantitatea de informatii de care avem nevoie. Unde mai pui ca nu pute crede intotdeauna stirile ce circula pe retelele de socializare.

Daca inainte televizorul si radioul erau primele surse din informare, in ziua de astazi, putem spune fara dar si poate ca site-urile si blogurile online au castigat lejer aceasta competitie. Si nu e de mirare de ce, avand in vedere ca ne pot oferi acces la stiri in orice moment al zilei, pentru cat timp avem nevoie si ori de cate ori avem nevoie. Mai mult decat atat, acestea ne pot oferi acces la stirile sau informatiile publicate acum 4, 5, 10 ani si asa mai departe. Un alt avanta al blogurilor si al site-urilor de stiri pe care nu putem trece cu vedere, este faptul ca acestea ne permit alegerea stirilor pe care dorim sa le citim dar si posibilitatea salva anumite informatii ori imagini. Lucru pe care nici radioul si nici televizorul nu ne permit. Caci pentru a salva anumite lucruri, mai exact pentru a inregistra avem nevoie de alte gadgeturi.  Fiecare sursa de informare are avantajele si dezavantajele sale, sip ana la urma doar de noi tine modul in care le selectam. Caci uneori poate fi o activitate placuta sa stai la TV si sa urmaresti stirile de seara, pe cand alta data iti este mai comod sa citesti ce s-a mai intamplat in lume din fata calculatorului, iar alteori cititul unui ziar sau al unei reviste poate fi o activitate placuta. Mai precis, nu trebuie sa avem o singura sursa de informare, ci le putem avea pe toate… doar timpul sa ne permita.

Oricare ar fi sursa ta de informare este important sa stii si sa filtrezi informatia pe care o primesti. Stim foarte bine ca informatiile care circula atat pe internet, cat si la radio ori TV nu este intotdeauna adevarata. Prin urmare trebuie sa stim sa analizam informatia pe care o primim si sa decidem in care masura aceasta este demna de luat in calcul sau nu. Ce vreau sa iti spun, este ca nu trebuie sa ai o singura sursa de informare, ci mai multe. Astfel vei putea sa compari informatiile si sa vezi in ce masura sunt acestea adevarate si mai important care este cea mai credibila sursa de informare. Caci nu o data s-a intamplat ca o stire falsa sa circule atat pe TV si radio, cat si pe site-uri si bloguri… si mai ales pe retelele de socializare.

Daca vrei sa fii la curent cu ce se mai intampla in lumea moderna poti citi si stirile de pe blogul skinit.ro. Vei avea parte de multe noutati, stiri si informatii din domenii diverse, precum IT, Fashion, Imobiliare, Investitii, Cultura, Sanatate, Relaxare si Timp Liber, Info si Program Tv si asa mai departe.

Chiar daca pare ca ritmul vietii noastre comune pare ca s-a mai domolit, in ultimele luni o buna parte din activitatile noastre dinainte de pandemiei au fost reluate. Asta inseamna ca am invatat sa traim cu acest virus, ca am reusit sa ne adaptam situatiei. Prin urmare, ramai mereu la curent la ceea ce se intampla in jurul tau, afla mereu la timp despre cele mai noi si mai moderne tehnologii sau despre evenimentele din orasul in care locuiesti, caci doar asa poti fi mereu informat.

 

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top