Stiri

Turistii rusi aleg Finlanda ca tara de tranzit in Europa

Turistii rusi aleg Finlanda ca tara de tranzit in Europa

Este bine cunoscut faptul ca Europa si-a inchis spatiul aerian pentru Rusia, fiind mult mai greu acum pentru turistii rusi sa poata pleca in vacantele preferate. Invazia rusa in Ucraina i-a impins pe multi sa isi replanifice atat zborurile, cat si traseele pentru a iesi din tara din cauza interdictiilor care au interzis cursele aeriene catre si dinspre Rusia.

Pentru a ocoli acest lucru, multi oligarhi rusi au optat pentru iesirea din tara cu propriile masini si sa traverseze catre Finlanda, putand in acest fel sa ajunga la aeroportul din Helsinki. Parcarea aeroportului este asemenea unui showroom auto, aici fiind prezente cele mai scumpe si extravagante modele, zi de zi crescand numarul acestora. De aici, oligarhii rusi vor putea programa zborurile catre destinatiile dorite, evitand in acest fel restrictiile impuse.

Citeste pe ponturifierbinti.com ce masini etaleaza oligarhii rusi in Helsinki

Conform site-urilor de specialitate precum ponturifierbinti.com, parcarea aeroportului din Helsinki este plina de autovechicule care mai de care mai extravagante.

Marci precum Bentley, Porche 911 Turbo S sau chiar si ultimul model Mercedes S-Class Sedan sunt doar cateva din brandurile de lux pe care acestia le detin. Indiferent de situatia financiara a acestora, oligarhii rusi sunt obligati sa iasa din tara cu propriul vehicul din cauza restrictiilor in vigoare. Pentru mai multe detalii privind masinile parcate in aeroportul din Helsinki citeste pe ponturifierbinti.com.

Ce alternative au gasit turistii rusi pentru a calatori liber?

Masina este una dintre optiuni, rusii putand traversa cu ea granitele catre Finlanda. De aici, zborurile internationale sunt deschise pentru toata lumea putand fiecare sa plece catre destinatia dorita.

O alta modalitate este prin folosirea unor zboruri non- occidentale, in acest fel rusii putand ajunge la destinatiile dorite daca sunt dispusi sa faca unele escale.

Ce masuri a luat guvernul finlandez in privinta turistilor rusi

Desi ministrul de externe finlandez a declarat ca va plafona numarul de vize turistice eliberate pentru rusi, acestia continua sa patrunda in tara cu ajutorul vizelor Schengen. Din cauza razboiului, Finlanda a devenit o zona de tranzit pentru turistii rusi procurandu-si in acest sens vize din alte tari precum Spania, Grecia, Italia sau Ungaria, fiind o optiune mult mai usoara pentru rusi de a putea parasi tara. Tarile din blocul european si-au exprimat nemultumirea si au cerut guvernului finlandez sa ia masuri pentru a preveni si micsora aceste treceri.

 

Din cauza interdictiilor de calatorie impuse de tarile vestice ca raspuns la agresiunile rusesti in Ucraina, nenumarate persoane de nationalitate rusa s-au gasit in imposibilitatea de a parasi tara. Finlanda, prin faptul ca are granita comuna cu Rusia, a devenit peste noapte solutia salvatoare pentru rusi, insa nu pentru multa vreme, deoarece guvernul finlandez a anuntat deja o diminuare drastica a vizelor rusesti, din cauza nemultumirilor venite din intreaga Europa.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top