Diverse

Un ferastrau pendular Bosch te poate scuti de foarte mult efort!

Proiectele care necesita ajutorul unui ferastrau pendular sunt intotdeuna interesante, iar rezultatul final este intotdeuna spectaculos. Insa un bun ferastrau pendular va taia orice material, indiferent de duritatea sa, iar marca Bosh face cele mai bune masinarii pentru constructii si santier. Magazinul cpxmaster.ro  este un site profesional unde clientii si antreprenorii in constructii pot achizitiona unelte profesionale la preturi super avantajoase. Unul dintre primele instrumente electrice pe care multi aspiranti la prelucrarea lemnului il cumpara este un ferastrau. Este versatil, relativ ieftin si, in cea mai mare parte, destul de sigur – chiar si in mainile unui copil. Un ferastrau functioneaza prin atasarea unui accesoriu de lama la instrument. Exista diferite tipuri de lame pe piata. Fierastrele mai vechi necesita insurubarea unei lame in instrument. Dar de cand Bosch a introdus primul sistem de schimbare a lamei fara unelte, majoritatea producatorilor ofera acum o configuratie similara care permite o schimbare rapida si fara alte unelte. Un ferastrau pendular Bosch poate fi alegerea potrivita pentru multe persoane!

Ce face de fapt actiunea pendulului?

Actiunea pendulului a unui ferastrau este o optiune frecvent subestimata pentru functionarea fara efort a masinii, deoarece miscarea pendulului minimizeaza efortul necesar la taiere. Cursa efectiva a pendulului provine din doua axe diferite: Cursa clasica, si anume miscarea in sus si in jos a panzei ferastraului. Si miscarea pendulului – printr-un rol pozitionat in spatele lamei ferastraului, care misca lama inainte si inapoi. Actiunea pendulului este adesea confundata cu actiunea orbitala si este o confuzie usoara de a intra, deoarece ambii termeni se refera in esenta la acelasi lucru. In esenta, este o tehnologie incorporata in ferastrau modern care va ofera posibilitatea de a muta lama printr-o miscare circulara. Pentru ca, pur si simplu, lama se misca in sus si in jos (desigur), dar cu actiunea pendulului, se deplaseaza si inapoi si inainte.

Este sensibil, in functie de materialul si taietura necesara, cuplarea sau decuplarea cursei pendulului. In principiu, lamele de cursa ale pendulului ofera doar un avantaj decisiv pentru ferastraie din lemn tare si gros. Se aplica regula generala: cu cat materialul de ferastrau este mai greu si mai gros, cu atat cursa pendulului poate fi selectata mai puternica.

Dezavantajul unei curse pendulare angajate este sectiunea transversala oarecum mai aspra. Daca este importanta o taietura deosebit de curata, cursa pendulului trebuie redusa si, daca este necesar, oprita complet. Acelasi lucru este valabil si in taierea curbei, in special pentru razele stranse. Setarea cursei pendulului este in acest caz destul de dezavantajoasa si ar trebui oprita.

Cum folosesti ferastraul pendular pentur eficienta maxima?

Porniti cursa pendulului – si foarte important – fixati componenta cu cleme cu surub. Inainte de prima taiere, trebuie sa verificati intotdeauna din nou pentru a vedea daca lama ferastraului este adecvata pentru componenta si, de asemenea, daca este atinsa adancimea de taiere necesara. De exemplu, pentru lemnele moi cu o grosime mai mica, ar trebui sa alegeti o lama lunga de 75 mm, cu o zimtare fina si latime normala. Acum puteti incepe sa taiati componenta de la margine spre interior sau sa o taiati la lungimea dorita.

Daca doriti sa vedeti o sectiune in componenta, purificati pur si simplu o gaura cu un burghiu de 8 – 10 mm la o distanta de 5 mm in sectiunea planificata. Lama ferastraului este introdusa si incepeti sa taiati sectiunea in aceasta pozitie.

Exista chiar si panze de ferastrau potrivite pentru asa-numita taietura plonjata. Cu toate acestea, acest lucru necesita o practica considerabila si ar trebui mai intai sa demonstrati un barbat experimentat.

Daca doriti sa rotunjiti marginile, este recomandat sa taiati pe lungimea bobului, astfel incat sa se genereze cea mai mica cantitate de aschii de lemn. Doua etape de proces diferentiaza taierea rotunda de taierea dreapta:

Dezactivati cursa pendulului si inlocuiti lama ferastraului cu una care este subtire si adecvata pentru taieturile curbei. Pentru curbe stranse, lucrati cu asa-numitele taieturi de relief care se efectueaza la aproximativ 10 mm unul de altul: in timp ce taiati curba, lama ferastraului este usurata prin disparitia imediata a sectiunii si sectiunea transversala devine mai curata.

Daca sunteti un fan al  ferastraielor, probabil ca sunteti constient de faptul ca Bosch are o reputatie printre lucratorii de lemn pentru construirea unora dintre cele mai bune ferastraie de pe piata. Ceea ce s-ar putea sa nu stiti este ca Bosch a fost prima companie de instrumente electrice care le-a oferit si se afla in domeniu de mai bine de 50 de ani. De fapt, Bosch este cel mai mare producator mondial de ferastraie.

Ferastraiele pendulare folosesc o lama relativ ingusta care se misca predominant in sus si in jos. Acest lucru il face foarte potrivit pentru taierea formelor complexe sau curbate. Atunci cand ferastraurile sunt folosite pentru acest tip de taiere, este important sa luati masuri speciale pentru a asigura ingrijirea. Accesoriile pentru ferastrau includ ghidaje pentru taierea formelor curbe si complexe cu o linie uniforma. Greutatea relativ redusa a ferastraielor  Bosch le face si mai potrivite pentru lucrari care necesita o miscare atenta.

Cu toate acestea, ferastraile pot fi folosite si pentru a face taieturi lungi si drepte, mai degraba ca un ferastrau circular. O caracteristica care ajuta cu adevarat la viteza de taiere in acest tip de lucru este optiunea pendulului. Optiunile pendulului fac ca lama sa se miste inainte si inapoi, precum si in sus si in jos. Avantajul este ca doar o cantitate mica de lama este in contact cu materialul la un moment dat. O varietate mare  de materiale pot fi taiate cu un ferastrau, avand in vedere lama potrivita, inclusiv metal, plastic, blaturi si, desigur, lemn.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top