Diverse

Rolul de comunicare al imaginii in panouri si printare autocolant pentru publicitate

Daca mergem pe strada, peste tot vedem panouri si autocolante cu sloganuri publicitare. Toate magazinele, de fapt, au astfel de reclame lipite pe vitrine pentru a atrage cat mai multi clienti prin oferte si promotii de tot felul. Multi apeleaza la servicii de printare autocolant pentru a-si infrumuseta vitrinele si a le face  cat mai atractive. Insa stiati ca astfel de afise de tip autocolant, panouri publicitare si asa mai departe au un rol foarte mare in comunicare?

Sa vedem, mai intai, de unde a pornit aceasta idee. Desi publicitatea a fost “inventata” de antici,

afisul publicitar in adevaratul sens al cuvantului s-a nascut in secolul al XIX-lea ca o uniune intre artele vizuale si publicitate si initial a fost o modalitate de exprimare a artistilor si pictorilor care au experimentat acest lucru prin litografii si printuri, dar semnificatia lor nu era inca pe deplin cunoscuta.

In secolul al XX-lea, odata cu aparitia revolutiei industriale, oamenii au inceput sa ia in considerare comunicarea vizuala ca un instrument de marketing intr-un mod mai asemanator cu modul in care suntem obisnuiti sa o vedem astazi. Si atunci, si acum, scopul publicitatii este de a transmite un mesaj care influenteaza in mod direct vanzarile, dar si ca o abordare simpla a lumii companiei, si de a transmite mesaje eficiente. Incepem sa intelegem cum psihologia joaca un rol esential. Asa ca incepem sa studiem psihologia consumatorului, analizand dorintele, obiceiurile si nevoile acestora, pentru a elabora un mesaj care poate implica clienti potentiali.

Imprimarea afiselor si printarea autocolantelor reprezinta canale media. Afisele ofera un spatiu amplu pentru imagine, aceasta din urma fiind cel mai puternic motor de comunicare. Imaginile de tot felul, cu mesaj publicitar, pot fi inserate in contexte urbane si, nu in ultimul rand, hartia tiparita si autocolantul printat va permite sa va jucati cu creativitate si sa planificati campanii comerciale la un cost redus.

Eficacitatea afiselor publicitare este de asa natura incat acestea au supravietuit timpului. Chiar si astazi, afisele sunt un mijloc puternic de comunicare care atrage privirile si ajunge in cea mai sensibila parte a mintii. Deci, ce putem spune despre rolul imaginii in comunicare?

Analiza originii si istoriei afiselor publicitare ne permite sa intelegem mai bine mecanismele acestora. Daca posterele si panourile au evoluat ramanand fidele rolului original, ceea ce a suferit cu adevarat o mare schimbare este continutul afiselor, imaginea in sine.

Imaginea, continutul vizual, reprezinta inima comunicarii din doua motive: primul este apelul pe care il exercita, realizand un poster original si captivant, iar al doilea este ca continutul vizual este capabil sa patrunda in mintea celor vizati, ajungand direct in subconstient si acolo se declanseaza dorinta de actiune – de a cumpara anumite obiecte sau servicii.

Afisul de astazi vede un rol chiar mai central decat componenta sa vizuala: datorita tehnologiilor care fac acum parte din viata noastra, precum printarea digitala, dar si device-urile inteligente, in prezent suntem supusi unei cantitati impresionante de imagini, mult mai mult decat dublul a ceea ce se intampla inainte de aparitia televizorului si de smartphone-urilor.

Odata cu aparitia digitalului, imaginea, cu puterea sa, a preluat un rol principal in comunicarea publicitara: atunci cand privim un continut vizual, sunt activate functiile psihice care conecteaza concepte, senzatii, ganduri si emotii la ceea ce am vazut , activand un adevarat bagaj emotional.

Dintr-o anumita perspectiva, designul grafic este un element cheie al fiecarei campanii de publicitate facuta cu ajutorul unui poster, banner sau autocolant. Grafica si imaginea sunt utilizate pentru a comunica publicului identitatea unui brand, valorile sale si regulile lumii sale si toate acestea trebuie sa fie in concordanta cu mesajul pe care compania doreste sa il comunice. Intr-o strategie de marketing care vizeaza succesul, este esential sa se investeasca in componenta vizuala a posterului publicitar, indiferent de tipul acestuia.

Printre avantajele pentru compania care opereaza in aceasta era digitala, exista cu siguranta posibilitatea de a utiliza cele mai bune servicii grafice fara frontiere geografice si de a imprima afise online.

Puteti contacta markprint.ro atat pentru a solicita consultanta pentru continutul vizual al campaniei, cat si pentru a printa autocolante si alte materiale publicitare, la preturi foarte bune si obtinand calitate de top.

Acest impact puternic al imaginii este exploatat de diverse sectoare de publicitate ca suport necesar pentru identitatea de marca a fiecarei companii. Imaginile scad distanta fizica dintre companie si client, angajand si retinand publicul pentru a spori vizibilitatea si conversiile.

De asemenea, imaginea nu are limbaj. Este primit de tinta cu o gama mai larga de intelegere, desi constrangerile relativismului cultural trebuie intotdeauna luate in considerare, cum ar fi directia citirii sau atribuirea emotionala a culorilor. Totusi, nu trebuie neapart sa cunoastem limba respectiva pentru a ne da seama despre ce este vorba in afisul respectiv.

Mesajul vizual a devenit treptat o adevarata ramura a marketingului. In acest context, utilizarea infograficelor creste exponential, ca o sinteza perfecta intre cuvinte si imagini, care sustine “povestirea” misiunii companiei. De-a lungul anilor, s-a dezvoltat o cultura a imaginilor publicitare, o realitate in care comunicarea este esentiala.

Combo-ul necesar consta in capacitatea de a atrage atentia si de a crea sentimente pozitive in receptor fata de brandul promovat. Comunicarea vizuala poate fi dezvoltata cu diferite stiluri si tehnici, cum spuneam, dar pare sa existe un hibrid de tehnologii care, mai ales in lumea publicitatii, sporeste in continuare eficacitatea comunicativa.

Cele mai de succes campanii publicitare sunt cele care reusesc sa creeze un soc emotional prin viziune si originalitate. Si pentru a atinge acest obiectiv, tot mai multi oameni apeleaza la fuziunea dintre grafica si fotografie. Indiferent insa de tipul de publicitate dorit, tineti minte ca a comunica vizuale este un instrument de marketing extrem de puternic. Pentru printare si alte tipuri de suporturi de publicitate, apelati la markprint.ro.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top