Stiri

Un sfert din angajatii de la Rutiera, cercetati pentru coruptie

Politia rutiera iasiAproximativ 20 de cadre de la Serviciul Politiei Rutiere, reprezentand un sfert din totalul angajatilor de la SPR, sint in atentia procurorilor intr-un dosar de coruptie.
Ieri, anchetatorii Directiei Generale Anticoruptie (DGA) – Serviciul Teritorial Iasi si un procuror al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi au ridicat diverse documente din sediul Politiei Rutiere Iasi, in prezenta comandantului Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Iasi.

Documentele cuprind rapoarte despre activitatea subofiterilor care supravegheaza traficul, intocmesc procese verbale de contraventie, fac urmarirea penala in dosare, suspenda permisele de circulatie sau opresc soferii care depasesc viteza legala. Astfel, aproape 20 de agenti vor fi chemati la audieri si eventual inceperea urmarii penale in cazul lor. Incadrarile juridice merg in special pe comiterea infractiunii de abuz in serviciu din Codul Penal, dar si cu aplicarea legii 78/2000 privind prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie.

In cazul in care se dovedeste ca politistii de la Rutiera primeau bani de la conducatorii auto pentru a acoperi anumite dosare sau pentru a inchide ochii atunci cand unul sau altul incalcau legea, conducerea Inspectoratului Judetean de Politie Iasi are toate sansele sa cada. In cadrul actiunii de ieri au fost ridicate o serie de procese verbale de contraventie si acte care nici macar nu erau indosariate. Astfel, daca vreo persoana, care au avut probleme cu Politia Rutiera, are nevoie de actele ridicate ieri, acestea vor fi predate direct de procurori.
Controalele efectuate de ofiterii DGA vor continua si in zilele urmatoare.

Sursa: 7 Est

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top