Stiri

Unde poti sa montezi linoleum ieftin si cat de eficient se va dovedi acesta?

Una dintre cele mai eficiente si mai avantajoase metode de acoperire a podelei este reprezentata de linoleum ieftin. Acesta se va dovedi util si placut din punct de vedere estetic, fiind de preferat in locul parchetului sau al gresiei, mai ales in spatiile profesionale, medicale, comerciale, industriale sau tehnice.

Linoleumul are o durata de viata mare, iar materialul poate aduce efecte speciale de design si o intretinere si curatare foarte facile. Pentru montarea linoleumului nu este necesara interventia unui profesionist, ci, pur si simplu, achizitionarea materialelor necesare si urmarea catorva etape simple.

Cum se monteaza linoleumul?

Dupa achizitionarea linoleumului din cadrul magazinului online Home Expert, cumparatorii vor dori sa il monteze in spatiile unde este necesar acest lucru. Linoleumul se monteaza fara probleme pe spatiul maturat si spalat cu apa in prealabil.

De asemenea, trebuie sa se tina cont si de amorsarea sapei autonivelante si de prepararea acesteia conform indicatiilor producatorului. Cand totul este gata, se toarna sapa autonivelanta, pentru ca stratul suport sa fie plan, si se intinde pe toata suprafata.

Bulele de apa se elimina cu ajutorul unor tepi, iar una dintre ultimele variante este intinderea sapei cu spaclul. Dupa ce timpii de maturare indicati de producator au trecut, pentru lipirea linoleumului se vor folosi adezivi, rola de presare, un profil metalic pentru a elimina bulele de aer si un spaclu cu zimti.

Se foloseste profilul semirotund si cu inchidere pentru montarea linoleumului, iar lipirea se face in conformitate cu configuratia incaperii. Se aplica adezivul pe suprafata suport si se lipeste linoleumul prin presare. Cu un burete se scot bulele de aer dintre linoleum si stratul suport. Ultima etapa este montarea profilelor semirotund si de inchidere

Eficienta linoleumului PVC

Linoleumul sau covorul PVC nu permite trecerea vaporilor de apa, iar sapa pe care va fi montat nu trebuie sa depaseasca un anumit grad de umiditate. In caz contrar, pot sa apara, sub material, umflaturi de aer de la condens, ceea ce va duce, in timp, la deteriorarea covorului. Cei care doresc sa beneficieze de o durata de viata mai lunga a acestui tip de pardoseala trebuie sa respecte intocmai pasii de montare specificati.

Linoleumul ieftin aduce utilizatorilor numeroase beneficii. Acesta are proprietati antiderapante si antibacteriene, izoleaza din punct de vedere fonic si termic, fiind recomandat pentru spitale, sali de operatii, saloane, clinici medicale, spatii comerciale, sali de conferinte, restaurante, pensiuni, hoteluri si mijloace de transport in comun. Linoleumul pentru trafic intens este durabil, rezistent la uzura si nu include rosturi unde sa se acumuleze in timp mizeria.

In concluzie, linoleumul poate fi folosit atat in mediile de lucru, in spatiile profesionale, cat si in locuinte, fiind disponibil intr-o mare varietate de culori si modele. Linoleumul are o durabilitate remarcabila si este un material omogen in ceea ce priveste culoarea, astfel incat zgarieturile sunt mai dificil de observat. Linoleumul se intretine usor, este mai greu de afectat de umezeala, ceea ce inseamna ca poate fi montat chiar si in bucatarie, fiind o varianta mult mai eficienta a vinilului.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top