Diverse

Uneori moartea vine sa elibereze omul din temnita suferintei

Am vazut multi oameni condamnati sa stea in temnita neagra a suferintei, legati cu lanturile grele ale imobilitatii de maini si de picioare.
Unii au primit condamnarea dupa o perioada de normalitate si isi plang singuri de mila cand fac comparatia intre ce au fost si cei au ajuns.
Altii nu au stiut ce este binele si se intreaba indreptatit la ce au mai venit pe lume sa sufere si sa moara? Daca aveti o astfel de persoana in familie, sa nu va rugati cerului in mod egoist sa i se lungeasca zilele.
Nu va rugati nici pentru viata, nici pentru eliberarea din temnita chinurilor acesteia, fiindca Dumnezeu stie ce face mai bine! Lasati-va in grija Lui fiindca va va da puterea sa si treceti peste moartea cuiva drag si apropiat!
Cel care sufera cumplit, intinde mereu bratele plin de speranta ca moartea va veni la timp si ii va dezlega lanturile grele si ruginite ale suferintei. Iar dupa ce sufletul sau si-a luat zborul si si-a gasit izbavirea, contacteaza o firma cu experienta care sa ofere servicii funerare Bucuresti, fa-ti timp sa plangi linistit fiindca si pamantul are nevoie de ploaie linistita, puneti in ordine hainele si sufletul si pregateste-te sa il conduci pana la peronul in care va lua trenul spre destinatia necunoscuta!
Ai grija de cei dragi si de tine, iar pe el lasa-l in seama echipei pricepute care se va ocupa cu maxima atentie de pregatirea ceremoniei.
Indreapta-ti spatele, spala-ti fata si nu plange pana la epuizare, fiindca s-a produc in sfarsit eliberarea lui din lantul durerii. Pregateste-ti hainele bune si cuvintele de multumire pentru el, dar si pentru cei care vor veni sa iti transmita condoleante si sa-l vada. Ceremonia asta va priveste direct pe amandoi: si pe el, in calitate de beneficiar si pe tine, cel care te angajezi in fata tuturor sa ii sapi mormantul si sa-i aperi memoria.
Nu te epuiza, fiindca te epuizeaza gandul ca nu-l vei mai vedea niciodata si nu vei putea sa ii mai vorbesti. Doar cateva zile mai sunteti impreuna, apoi usor-usor amintirea se incetoseaza, mai raman fotografiile o vreme, apoi ii vei privi pozele ca unui strain. Vei spune:”mama” sau “tata”, cand de fapt tu nu mai ai asa ceva, iar in locul lor ti-au ramas numai lucruri si morminte.
Omule, accepta conditia de muritor si nu muri si tu de durere, cand cel apropiat a fost mantuit de chinuri, fiindca nu ti-ar conveni sa traiesti cu durerile pe tine tot timpul!
Lasa totul pe seama echipei de la firma de pompe funebre, alcatuita din profesionisti cu experienta, care:
-vor intocmi dosarul de inmormantare. Ei iti vor pune in mana certificatul de deces si adeverinta de inhumare, fara de care ceremonia nu poate avea loc.
-vor pregati trupul neinsufletit si sicriul. Ei se vor ocupa de spalat, tuns, coafat, barbierit, machiajul usor al fetei, imbalsamare, imbracare si asezarea in sicriu.
-il vor transporta cu masini funerare autorizate dotate cu frig, curate ca lacrima si in stare perfecta de functionare.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top